POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
28 Haziran 2018 Perşembe - 08:59

İzmir'de Kabotaj Bayramı heyecanı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1926 yılında bayram ilan edilen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. Yıldönümü, ülkemizde törenlerle kutlanacak. İzmir’de 1 Temmuz Pazar günü saat 9.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir Liman Başkanlığı’nın çelenk sunumu ile başlayacak törenler, Liman Başkanlığı önünde halat çekme yarışması ve Bergama yolcu gemisi ile denize açıldıktan sonra deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılması ile devam edecek.

İzmir de Kabotaj Bayramı heyecanı

Kutlamalar kapsamında İzmir kayığı ve diğer teknelerin sergilenmesi, Karşıyaka-Alsancak arası yelken gösterileri, İzmir Körfezi’nde su gösterileri, Karşıyaka Yelken Kulüp’te uzaktan kumandalı tekne yarışı, kite sörf gösterisi yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kordon’da deniz şehitleri anısına lokma dağıtılacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından Denizci Evi’nde “Ege Denizi’nde Yaşam” isimli fotoğraf sergisi düzenlenirken, İnciraltı’nda bulunan askeri müze halkın ziyaretine açılacak.

DENİZCİLİKTE BÜYÜME DEVAM
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Büyük Önder Atatürk’ün Türk denizciliğine verdiği değerin en büyük göstergesi olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıldönümünü kutlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Öztürk, “92 yıl boyunca ülkemiz denizcilikte çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Barbaros’un, Turgut Reis’in, Piri Reis’in torunları olarak “Denizci Millet Denizci Ülke” hedefini yakalamak için çalışmaya devam ediyoruz. Denizlerde Türk bayrağımız beyaz listedeki yerini sağlamlaştırıyor. Tersanelerimiz ve yat imalat sektörümüz en kaliteli gemi ve yatları inşa edip dünyaya satıyor. Limanlarımız modern altyapı ve ekipman ile elleçleme kapasitesini sürekli artırıyor. Deniz turizminin gözbebeği olan marinalarımız, rakip ülkelerdekilerle boy ölçüşüyor. Ülkemiz kruvaziyer turizmde yeniden yükselişe geçiyor. Dalıştan sörfe kadar su sporlarında ülkemizin cazibesi artıyor. Su ürünleri üretimi ve ihracatında hızla büyüyoruz” dedi.

Türkiye’nin denizcilikte daha iyi yerlere ulaşma potansiyelinin olduğunu ifade eden Öztürk, dünyada deniz taşımacılığının payının yüzde 90’a ulaşırken, ülkemizde yüklerin büyük çoğunluğunun karayolu ile taşındığını söyledi. Öztürk, şöyle devam etti: “Ülkemiz limanları geçen yıl 10 milyon TEU’dan fazla yük elleçleyerek rekor kırdı. Limanlarımız bu yıl ilk 5 ayda 4.5 milyon TEU yük elleçleyerek global konteyner elleçleme miktarından tam 5 kat daha hızlı büyüdü. Sanayicilerimizin ve ihracatçılarımızın rekabetçi olabilmesi için ülkemizin yükü bedava otoyollar olan denizlere indirilmelidir. Limanların karayolu ve demiryolu başta olmak üzere altyapı eksikliği giderilmeli ve lojistik köylerle sanayi bölgelerine bağlanmalıdır. Türk limanları arasında taşımacılık için düzenlemeler yapılmalı, aktarma yüklerinin ülkemize çekilmesi sağlanmalıdır. Atılacak bu adımlar sayesinde ülkemiz bölgesel bir lojistik merkez olma fırsatını yakalayacaktır.”

 
İşkence eğitimi! Kapıları kilitli araçta saatlerce...
 
Bornova’yı 'ortak akıl' yönetiyor: 45 mahalle için...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgener-Demirtaş vakıf için yarıştı, kim kazandı?
İzmir Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı başkanlığına İTO Yönetim ...
Sabuncubeli Tünelleri'nden ilk 15 gün raporu: Kaç bin araç geçti?
Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir'deki 35 projesinden birisi olan Sabuncubeli ...
Düğün sezonunda sahte altına dikkat!
Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, altın fiyatlarındaki yükseliş ...
 
Özgener mecliste konuştu: O projelerin takipçisi olacağız
Seçimlerin ardından İzmir için hep birlikte çalışarak, işbirliği ile kentin ...
Göktaşı umut kapısı oldu!
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Meteor ...
İzmir'deki tarihi tatil köyüne yabancı ilgisi
Türkiye'nin ilk tatil köylerinden olan ancak 13 yıl önce kapılarını kapatan ...
 
İzmir iş dünyasından seçim değerlendirmesi!
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin tamamlanmasıyla ...
Seçim sonrası dolarda sert düşüş!
Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı ...
Patates üreticilerinden 'fiyat artışı' yorumu
Ege Bölgesi'nin 'patates ambarı' olarak bilinen İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri