POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
1 Nisan 2019 Pazartesi - 13:58

İzmir'de 'Millet İttifakı'ndan sandık değerlendirmesi: Vekiller ne dedi?

Sandık sonuçlarına göre İzmir’in büyükşehirde ve 25 ilçede tercihi CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı oldu. CHP ve İYİ Parti İzmir Milletvekilleri seçim sonuçları ile ilgili Gerçekİzmir’e konuştu.

İzmir de  Millet İttifakı ndan sandık değerlendirmesi: Vekiller ne dedi?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - 31 Mart yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İzmir’de Büyükşehir’de Millet İttifakı’nın Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer yüzde 58 ile ipi göğüslerken, 24 ilçede CHP ve 1 ilçede İYİ Parti’nin belediye kazanmasıyla Millet İttifakı İzmir’de 25 ilçede yerel iktidarı aldı. CHP ve İYİ Parti İzmir Milletvekilleri seçim sonuçlarını Gerçekİzmir’e değerlendirdi.

BAYIR: BÜYÜKŞEHİR’DE YÜZDE 58’İ REKOR OLARAK GÖRMÜYORUM

İzmir seçim sonuçları hakkında değerlendirmede bulunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Büyükşehir’de yüzde 58’i rekor oy olarak görmediğini ifade ederek, “Daha önceki seçimde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) adayı vardı, İYİ Parti yoktu, ittifak yoktu.  Normal şartlarda benim büyükşehirde beklentim yüzde 65 civarındaydı. Ama dikkat çekici bir şey var; Sandığa gitmeyen ciddi sayıda insan var. Ama bu oy kullanmayan kitle geçmişte AKP’ye oy verip, AKP’ye kızan kesim olduğunu düşünüyorum.  Yani AKP’ye kırmızı kart gösteren, “Bu defa sandığa gitmeyeceğiz, sana oy vermeyeceğiz” diyen bir kesim oluştu” dedi.

BU KADAR HATALI ADAY TESPİTİNE RAĞMEN BAŞARILIYIZ

İlçelerdeki sonuçları ile ilgili de konuşan CHP’li Bayır, “Birinci bölgedeki belediyelerde hiç firemiz yok. Karaburun ve Seferihisar’dan korkuyorduk o yüzden buralara yoğun bir çalışma yaptık.  Karaburun’da ciddi bir oy kaybı yaşadık ama belediyeyi kaybetmedik. Seferihisar da bıçak sırtıydı ama kazandık. Menderes’ten zaten çok umutluyduk, orada küskünleri barıştırmıştık.  Aliağa’ya bir anlam veremedik, bizi şaşırttı. Bergama ile ilgili zaten öngörüşüm vardı; Mevcut başkanın bırakma sebebi anketlerde seçimi alamadığını görüyordu. Bergama’da köy sayısı çok fazla, kırsal kesimde yaşayan insanlar AKP’ye daha yakın oluyor. Kınık zaten beklediğimiz sonuçtu. Kiraz’da örgütün yanlış yaptığı ortaya çıktı, aday hatası yaptık. Eğer bizim aday adayımızı, aday gösterseydik yüzde 40 aldı. CHP’nin adayı olarak çıksa, İYİ Parti’ye bırakılmasaydı Kiraz’ı almıştık. Bunu genel merkeze kaç defa anlattık ama anlamadı. Tamamen genel merkezin hatası… Ancak sonuçlar genel olarak başarılı. Bu kadar hatalı aday tespitine rağmen başarılıyız. İzmir zoru başardı” ifadelerini kullandı.

SERTER: TÜRKİYE, İKTİDARA DERS VERDİ!

Türkiye halkının iktidara ders verdiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Türkiye, şuan ki iktidara bir ders verdi! Dedi ki; “Sana 8 ay önce bir yetki verdim, beni yerle bir ettin. Bu yetki sana çok fazla geldi, senin bir kısım yerel yönetimlerini elinden alacağım.” Aldı ve emin ellere teslim etti.  Şuan da CHP ve Millet İttifakı hemen hemen Türkiye’nin en büyükşehirlerinde birinci parti çıktı. İzmir’de biz, Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları olarak tüm örgüt çok güzel çalıştık ve Tunç Başkan da Seferihisar’daki deneyimleri halka paylaşarak, anlattı. Aldığımız oy da bizim için gayet güzel bir oy. Mutluyuz. İzmir CHP’nin ve Millet İttifakı’nın kalesidir. İzmir’de gayet başarılıyız. Bazı ilçelerimizi kaybettik, bu tabi ki üzücü ama yine de çok başarılı bir sonuç” diye konuştu.

BAKAN: CUMHUR İTTİFAKI’NIN İZMİR’DE GERİLEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Türkiye geneli ve İzmir’deki seçim sonuçlarının umut verici olarak nitelendiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Gerek Türkiye, gerekse İzmir seçim sonuçları geleceğe dair umut vericidir. Farklı bir Türkiye mümkün demiştir seçmen ve geleceğine oy vermiştir. Sarayın kutuplaşmaya, ötekileştirmeye, ayrıştırmaya yönelik kampanyasına millet itibar etmemiştir. Tam tersine oy verirken yerel hizmetlere, başarılı belediyeciliğe, barışa, kardeşliğe oy verdi seçmen üç büyük ili aldık bilhassa İstanbul’un alınması bir direnç noktasının yıkılmasıdır ve sembolik önemi vardır.  Türk halkı için İzmir’e gelince öncelikle il başkanlığının bana sorumluluğunu verdiği, hepsi AKP’li belediyelerce yönetilen 3 ilçenin Selçuk, Torbalı ve Menderes’in açık farkla kazanılmasının mutluluğunu yaşadığımı söylemeliyim. Toplamda AKP’nin ve Cumhur ittifakının tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de gerilediğini görüyoruz” diye konuştu.

İFTİRALARA, KARALAMALARA RAĞMEN ZAFER KAZANDIK

AK Parti’ye de eleştirilerde bulunan CHP’li Bakan, “Ellerindeki orantısız medya gücü, devlet olanakları ve iftira, karalama, yalan üzerine yaptıkları kara kampanyaya, dağıttıkları 490.000 iftira dolu sahte gazeteye rağmen bu seçim zaferini kazandık kaybettiğimiz ilçelerin küçük oy farkları ile kaybedilmesinin üzüntüsünü de yaşıyoruz başarıdan mutluyum ama 30’da 30 yapabileceğimizi de görmüş olduk daha fazla çalışarak ilçe belediyelerimizin sayısını artıracağız bundan sonra hedef İzmir’de  30’da 30 ve tüm Türkiye’yi kırmızıya boyayacağız. Nihat Zeybekçi ise ağır bir hezimet yaşamıştır. Denizli’den İzmir’e gelen Zeybekçi Cumhur ittifakının oylarına dip yaptırmıştır. 2014’te Binali Yıldırım yüzde 36, Murat Taşer yüzde 8 almıştı şimdi ise birlikte girdikleri seçimde oylarının ciddi bir şekilde eridiğini görüyoruz. İzmir, ithal adayı benimsememiştir” dedi.

YENİLERE BAŞARILAR DİLEDİ, ESKİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yeni göreve gelecek belediye başkanlarını ve meclis üyelerini tebrik eden Bakan, yeniden aday gösterilmeyen  belediye başkanlarına da teşekkür ederek, “İzmir’de Büyükşehirde ise yeni bir dönem  başlıyor.  Aziz beye bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz o bizim ağabeyimiz ve büyüğümüz olarak bize yol göstermeye devam edecek kendisinin bilgi ve birikimlerinden faydalanmaya devam edeceğiz. Öte yandan Tunç beyle birlikte İzmir yeni ufuklara yelken açıyor diyebilirim. İzmir teknoloji deyimiyle upgrade olacak Türkiye’nin bir taraftan batıya açılan penceresi olurken diğer taraftan tüm Türkiye’ye yeni bir yerel yönetim deneyimi yaşatacak. İzmir’in yeni döneminde başta Tunç Soyer olmak üzere tüm seçilen Belediye Başkanı arkadaşlarımı, meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Daha önce görev yapan ancak bu dönem aday yapılmayan arkadaşlarıma Olgun Atila’ya, Levent Piriştina’ya, ve tüm diğer arkadaşlarıma bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum. Martın sonu bahar demiştik bahar tüm sıcaklığı, neşesi, heyecanı ile geldi Türkiye’ye hayat,umut, mutluluk getirdi hepimize hayırlı, uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

ARSLAN: TUNÇ BEY’İN ALDIĞI OY REKOR BİR OYDUR

Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in aldığı oy oranını tarihi ve rekor bir oy olarak nitelendiren CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Bu, İzmir halkının ve Türkiye’deki demokrasi aşkı olan, adaleti inancı tam olan insanların, kardeşlik isteyen, ötekileştirmek istemeyen insanların zaferidir. Bu, çok başarılı bir sonuçtur. Menderes, Torbalı, Selçuk, Kemalpaşa, Ödemiş gibi bizde olmayan belediyeleri geri aldık. Tunç Bey’in almış aldığı oy da İzmir açısından tarihi ve rekor bir oydur” dedi.

CHP’Lİ BEKO: MARTIN SONU BAHAR DEDİK!

“Martın sonu bahar dedik ve bugün 1 Nisan sabahında çok güzel bir bahar sabahına uyandık” diyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “ Beklenenin de üzerinde bir oranda sandığa giderek iradesini gösteren tüm seçmenimize sonsuz teşekkür ediyoruz. İzmir’de güzel sonuçlar aldık, rakibine büyük fark atarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer oldu. İzmir’in dağlarında çiçekler açtı. Tüm ilçelerimizde güzel başarılara imza attık,  CHP’ye oy veren de vermeyen de tüm İzmirliler bizim kıymetlimizdir. İzmir hepimizin, Türkiye hepimizin… İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerin de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilecek olması ülke genelinde aydınlığa duyulan; adalete, hakka, hukuka, kardeşliğe, eşitliğe, demokrasiye duyulan özlemin göstergesidir. Biz kimseyi ötekileştirmeden, kimseye o partili, bu partili demeden dertlere derman olmak için geliyoruz. Gerçek adil, eşitlikçi, özgürlükçü, çağdaş, kardeşçe yaşanacak kentleri yönetecek ve bu karanlık, rantçı, iftiracı AKP yönetimlerine bir daha geçit vermeyeceğiz” dedi.

BİRLEŞTİĞİMİZDE NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖRDÜK

Seçilen tüm belediye başkanlarına başarılar dileyen CHP’li Beko, “İktidara giden yolun yerelden geçtiğini hep söyledik şimdi de bunun ışığını gösterdiğiniz için siz değerli seçmenimize sonsuz teşekkür ediyorum. Biz her fırsatta bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz diyoruz ve birleştiğimizde ne kadar güçlü olduğumuzu gördük. Tüm Türkiye’de ve İzmir’de muhalefetin bir arada olduğunda korkulu rüya olduğunu gösterdik. Hangi partiden olursa olsun sandığa giderek iradesini gösteren tüm seçmenimize minnettarız, var olun! Seçilen tüm belediye başkanlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. İzmir ve ülkemiz için 31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçları hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.

ÇIRAY: İZMİR GAYET BAŞARILI 

İzmir’deki sandık sonuçlarını başarılı olarak değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "İzmir gayet başarılı… Daha önce 8 ilçe kayıptı, şimdi 5’e düştü. Her anlamda başarılı bir sonuç… Bundan sonra ileriye bakmak lazım, Tunç Bey’in başarısı için hep birlikte destek olmamız lazım... Tunç Bey’in aldığı oy şüphesiz çok başarılı bir oy...  Bu arada Tire’deki arkadaşlar çok zor şartlar altında mücadele etti ve kazandı" ifadelerini kullandı.

DERVİŞOĞLU: İZMİR’DE YANILMADIK

Seçim sonuçları ile ilgili DHA’ya açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise, “Ekonomik kriz etkilerini büyükşehirlerde gösterdi; çünkü kriz en çok kentleri vurdu. İzmir'de yanılmadık. AK Parti, İzmir'de mevcutlarını bile koruyamadı. Kamuoyu yoklamalarındaki gibi geldi sonuçlar. Tire'de seçimi kazanan Salih Atakan Duran, eski ilçe başkanımız; büyük performans sergiledi, çok iyi projeleri var, başarılı olacağına eminim. Sonuç, iyi oldu"dedi.

 
İzmir'de sandık küskünlüğü: 513 bin kişi gitmedi!
 
Şengül 7'yle girdiği ikinci sınavda da geri saydı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tacim 1 Nisan 2019 Pazartesi 21:55

Taco dışında herkes sevinmiş gibi 13-14 ilçe kayıp demişti 5 olunca şaşırmış buldum kendisinin açıklamalarını okuyunca bir felaket tellallığı durumu söz konusu olduğuna karar verdim tam anlamıyla bir negatif bakış açısı var milletvekili seçimlerinde 6 çıkmaz sona yazıldım diyordu son seçimlerdede her yer kayıp diyordu şimdi yine mutlu değil. Herkes mutlu bir Tacettin bey değil incelenmeye değer

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sandık küskünlüğü: 513 bin kişi gitmedi!
Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) İzmir'de resmi olmayan yerel seçim sonucu ...
Türkiye'nin seçimi: Sonuçlarda son durum
31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelindeki son durum...
CHP'li İmamoğlu'dan teşekkür konuşması
Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ...
 
Anadolu Ajansı'ndan açıklama: Son sandık verileri...
Anadolu Ajansı, "AA, seçim sonuçlarını açıklayarak bir kamu görevi yürütmektedir. ...
CHP’de Genel Merkez’den ilk ‘İzmir’ yorumu ve 'Buca' yanıtı!
İzmir’de Büyükşehir dışında aday çıkardığı 28 ilçenin 24’ünde zafere ulaşan ...
İzmir’de sandığa 'eski ilçe başkanları' damgası!
31 Mart yerel seçimlerine örgüt/teşkilattan gelen isimler damgasını vurdu. ...
 
Hangi iller partiler arasında el değiştirdi?
31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre birçok il partiler ...
Sandıkta kaybeden AK Partili 2 başkandan ilk mesajlar
Sonuçların ardından iktidar kaybeden iki başkan, Menderes Belediye Başkanı ...
İzmir’de 31 Mart'ın şifresi: Değişim rüzgarı!
31 Mart yerel seçimleriyle birlikte İzmir’de ‘değişim’ fırtınası yaşandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri