POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
14 Nisan 2018 Cumartesi - 13:11

İzmir'de SMA hastası engelli kızın "memuriyet azmi"

İzmir'de yaşayan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası 36 yaşındaki Hatice Özkan, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (EKPSS) kazandığı memurluk hakkını, engelleri nedeniyle evinde yapmak istiyor.

İzmir de SMA hastası engelli kızın  memuriyet azmi

Narlıdere ilçesinde yaşayan, doktorların 10 aylıkken kas hastalığı olarak da bilinen SMA teşhisi koyduğu ve iki yıl ömür biçtiği Özkan, hayata bağlılığıyla herkese örnek oldu.    

Eğitimine, annesi Döndü Özkan'ın, cep telefonuyla çekip bilgisayara yüklediği ders notlarını, bilgisayarına takılan gözlerle uyumlu bir sensör sayesinde okuyarak devam eden genç kadın, önce okur yazar belgesini aldı, ardından dışarıdan eğitimle ortaokul ve liseden mezun oldu.

Uzaktan eğitimle Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ve Atatürk Üniversitesi Adalet Bölümü ve Reklamcılık Bölümü'nü tamamlayan Özkan, Anadolu Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler, İstanbul Üniversitesi'nde ise Sosyoloji Bölümü'ne girdi. Aynı anda Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Okutmanlığı Bölümü'nde yüksek lisansa başlayan Özkan, 2016 yılında girdiği EKPSS'de 68 puan almayı başardı.

İki yıldır memur olma hayali kuran Özkan, nisan ayında açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre, Trakya Üniversitesi'ne atanarak bu isteğine kavuştu.

- "Memurluk görevimi evde yapmak istiyorum"
Evde annesinin bakımına muhtaç olan, mide tüpüyle beslenen ve yatağa bağımlı yaşayan yüzde 98 bedensel engelli Özkan, memurluğu, evinde gözleriyle kullandığı bilgisayarının başında yapmak istiyor.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin engelliler için açtığı kamu personeli sınavında başarılı olup atandığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. 

Memur olmak için yıllarca mücadele verdiğini belirten Özkan, "Hayalime bu şekilde yaklaşmışken sahip olduğum engeller nedeniyle vazgeçmek istemiyorum. Benim her gün üniversiteye gidip görevimin başında olmam imkansız. Bir talebim var; görevimi evimde yapmak istiyorum." dedi. 

TBMM'ye özürlülerin evde çalışmaları için 2010 yılında teklif sunulduğunu hatırlatan Özkan, evinde memurluk yapma isteğini, Trakya Üniversitesi rektörüne iletmek için defalarca randevu istediğini ama bir türlü ulaşamadığını, Edirne'ye gidip bu isteğini üniversite yönetimine anlatacağını ifade etti. 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın engellilere çok önem verdiğini vurgulayan Özkan, şunları söyledi:

"Benim istediğim imkansız bir talep değil. Bilgisayarı gözlerimle kullanarak üniversite okudum, yüksek lisans yapıyorum. Ben memurluk da yaparım. Cumhurbaşkanımızın bu konuda benim verdiğim mücadeleye kayıtsız kalmayacağını umut ediyorum. Memurluk hakkını kazanmışken böyle bir istisna yapılmalı. Bu benimle sınırlı kalmamalı çünkü engelli olup da 'görevi nasıl yapacağım' diye sınava girmeyen arkadaşlarım var. Onların da bu yolu açılmalı."

- Baba Özkan: "Kızım hayata mağlup başladı ama artık galip geliyor"
Hatice Özkan'ın 60 yaşındaki emekli yüzbaşı babası Murat Özkan ise kızının elde ettiği başarılar nedeniyle tüm engelliler tarafından örnek alındığını söyledi.

Kızı için yıllarca mücadele ettiğini anlatan baba Özkan, "Kızım hayata mağlup başladı ama artık galip geliyor. Kızımızın hep yanındayız, o nereye giderse biz de onunla gideceğiz. Kızımızın bilgisayarını kullanarak, devletimizin atadığı görevi yerine getirmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Özkan'ın 58 yaşındaki annesi Döndü Özkan da kızının başarılarından dolayı her zaman onunla gurur duyduğunu belirtti.

Kızının memur olarak atandığını öğrendiği an, bir anne olarak tarif edilemez bir mutluluk yaşadığını kaydeden Özkan, yıllardır kızının başarılı olması için elinden geleni yaptığını, memur olarak evde çalışması durumunda yine onun yanında olacağını sözlerine ekledi. (Tezcan Ekizler - AA)

 
Esad'dan ilk açıklama!
 
İYİ Parti'den acil güvenlik talebi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dr.Dursun Bostancı SAKARYA 5 Ağustos 2018 Pazar 16:53

Hayiceyi sosyal medyadan uzun zamandır takip ediyorum. Bu kız çocuğu kadar azimli hayata bağlı etrafa pazitif enerji veren birini daha görmedim. Bu işi de başaracağına eminim. Bu kızımız, çok daha basit engelleri sebebiyle evinden bile çıkmayanlara örnektir. Çabası umuyorum yetkililerce de görülecek,umursanacak. Haticeyi ve ona destek çıkanları gönülden alkışlıyorum. Helal olsun sana HATİCE.

Yorumu oyla      0      0  
Anonim 14 Nisan 2018 Cumartesi 22:46

Devletimiz kesinlikle yaninda olmali.Basarilarinin devamini diliyorum Hatice :)

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esad'dan ilk açıklama!
ABD, İngiltere ve Fransa bugün beklenen operasyonu yaptı ve Duma'da kimyasal ...
Papaz Brunson ile FETÖ'cü Baz'ın ''GSM sinyali'' çakıştı!
Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla ...
İzmir'de taksilerde en çok ne unutuluyor?
İzmir'deki taksilerde geçen yıl 1099, bu yılın ilk 3 ayında da 307 eşya ...
 
Kaçak elektrik kullananlar kendilerini ihbar etti!
İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Eğridere Mahallesi'nde yaşayanlar, evlerine ...
Öğrenciler sordu Sındır cevapladı
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Özel Fen ...
Putin'den BMGK'ya çağrı
Rusya Devlet Başkanı Putin, saldırıyı en sert biçimde kınadıklarını vurguladı.
 
Kılıçdaroğlu’ndan operasyonla ilgili ilk açıklama!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu operasyonla ilgili açıklama yaptı.
İzmir'de Türk bayrağına çirkin saldırı!
İzmir'in Aliağa ilçesinde, bir iş yerindeki Türk bayrağına saldırarak ...
İzmir'de DEAŞ operasyonu: 8 gözaltı
İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri