POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
12 Ocak 2022 Çarşamba - 03:26

İzmir'de eğitim raporu: Temizlik elemanı eksik, sınıflar kalabalık, 2 okulun yarısı karantinada!

Kentte vaka sayılarında 4 kat artış yaşanan günlerde eğitimdeki tabloyu anlatan Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Vardal, iki ayrı ilçedeki iki okulun sınıflarının yarısının karantinada olduğunu ifade ederken, temizlik konusunda eksiklerin henüz giderilmediğini, kalabalık sınıflar ve kış mevsimi nedeniyle yaşanan havalandırma sorununun tehdit oluşturduğunu belirtti ve 5-11 yaş aralığı aşılamanın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir de eğitim raporu: Temizlik elemanı eksik, sınıflar kalabalık, 2 okulun yarısı karantinada!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Koronavirüs salgını Omicron varyantının hızlı yayılımının etkisiyle dünyaya ve Türkiye'ye zor günler yaşatmaya devam ediyor. 

Turkuaz tabloda vaka sayılarının 70 bini aşarak rekor kırdığı günlerde İzmir'de de bakanlığın son açıkladığı tabloya göre 4 katlık bir artış yaşanıyor. Kentte salgının gölgesinde yüz yüze eğitim de yoluna koronavirüs tehdidi altında devam ediyor.

Kentte son durumu anlatan ve hızlı yayılıma karşı çözüm önerilerini sıralayan Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal'dan önemli açıklamalar geldi. 

"TEMİZLİK KONUSUNDA EKSİKLİKLER GİDERİLMİŞ DEĞİL"
Vardal, "Pandemi ile en önemli mücadele yöntemi aşı elbette. Şu anda öğretmenlerin yüzde 90 ve üzerinde 2 doz aşısı yapılmış durumda. Bunun dışında okullarda temizlik ve dezenfeksiyon önemli bir faktör bu konudaki eksiklikler henüz giderilmiş değil. Yeteri kadar okullara destek elemanı sağlanabilmiş değil. Okullarda eğitimin sürdüğü bütün alanlarda günlük temizlik çok önemli’’ diye konuştu.  

İKİ OKULDA SINIFLARI YARISI KARANTİNADA! 
Son zamanlarda maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine gösterilen özenin kaybolduğuna dikkat çeken Vardal, "Özellikle Omicron baskın olmadan önce ciddi bir gevşeme söz konusuydu. Bu gevşemenin de artışlara etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Omicron varyantının hızlı yayılması da ayrı bir faktör. Tabi şimdi karantina süreleri de 1 haftaya indirildi. Bunun bilimsel temeli nedir? Hangi veriler üzerinden bu süre kısaltıldı henüz bir açıklama yok! Sadece işyerlerinin çalışması ve üretimin sürmesi için düşünülmüş, insan hayatını öncelikli olarak düşünmeyen bir tutumla karşı karşıyayız. Bunların hepsini topladığımızda vaka sayılarında git gide bir artış söz konusu. Şu anda 66 binler bandında buna paralel olarak okullarda vaka sayıları ve karantina altına alınan sınıf sayılarında hızlı bir artış var. Bazı okulların sınıflarının yarısı karantina alınmış durumda. İzmir Karabağlar’da İzmir Anadolu Lisesi’nde, Konak’ta ise Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi’nde sınıfların yarısı neredeyse karantinada" dedi. 

"SINIFLAR KALABALIK"
Sınıflardaki öğrenciye mevcudiyetinin de sorun olarak karşılarına çıktığını ekleyen Vardal, ‘’Sınıflar kalabalık, biz altını çok çizdik kış mevsimi geldiğinde sınıfların kapı ve pencerelerinin kapanmasından dolayı havalandırmada sorun yaşayacağımızı söyledik. Ağırlıklı olarak sınıfta öğrenci sayıları 30 ile 40 bandında. Doğal olarak pandeminin yayılımında kalabalık sınıfların ve yeterli havalandırmanın yapılamaması etkili oluyor" diye konuştu. 

"5-11 YAŞ ARALIĞIN AŞI DEĞERLENDİRİLMELİ"
Güncel olarak Türkiye’de 12 yaş ve üzerine aşı uygulaması yapılırken 5-11 yaş aralığın aşı tartışması da zaman zaman gündeme geliyor. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Vardal, "5-11 yaş arası çocukların aşılanması için tartışmalar var. Eğer yol göstericimiz bilim ise bu konunun Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından hızlıca değerlendirilmesi gerekiyor" dedi. 

"ONLİNE EĞİTİME DÖNÜLMEMELİ"
Vardal son olarak hızlı yayılımın gölgesinde gündeme gelen 'Okullar yeniden kapanmalı mı?' sorusunu da "Pandemideki hızlı yayılımın sonucunda tekrar onlin eğitime dönülmemeli. Okullar her zaman söyledik en son kapatılması gereken yerlerdir. Önlemlerin alınarak okulların mutlaka açık tutulması gerekiyor" sözleriyle yanıtladı. 

 
Fed Başkanı Powell'den kritik faiz mesajı!
 
Urla'da 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son 24 saatte 137 can kaybı, 74 bin 266 yeni vaka
Türkiye'nin 11 Ocak 2022 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
'Asansör' nedeniyle tartıştığı doktoru darp etti!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ...
Uzmanından uyarı: Test sonucunuz negatif olsa bile...
Covid-19 PCR testlerinde yetersiz numune alımı nedeniyle gerçekte pozitif ...
 
Prof. Dr. Şener: Bu zamana kadar inanmayanlar gerçek salgını hissedecek
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Omicron'a yakalanan profesör konuştu: O alanlar için mutlak aşı şartı çağrısı!
Omicron'a yakalanan ve evde karantinada bulunan Ege Üniversitesi Çocuk ...
Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den aile içi görüşme uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ...
 
Son 24 saatte 141 can kaybı, 65 bin 236 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu ...
İzmir'de 9 ilçede 67 sınıfa karantina!
Eğitim-Sen verilerine göre Konak, Karabağlar, Torbalı, Selçuk, Bayındır, ...
Haftalık vaka haritası açıklandı: İzmir'de 4 kat artış!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25-31 Aralık 2021 tarihleri arasında illere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri