POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
17 Nisan 2020 Cuma - 09:02

İzmir'de günde 50 bin üretim ve 'maskematik' dönemi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer alınan iki makine ile günde 50-60 binlik üretim sağlanacağını ve İzmirim kart sahiplerinin haftada bir 1 küçük dezenfektan ve 4 maskeyi metro istasyonlarına konulacak otomatlardan alabileceklerini açıkladı. 

İzmir de günde 50 bin üretim ve  maskematik  dönemi!

GERÇEKİZMİR - Çin'den tüm dünyaya yayılan koronavirüs Türkiye'ye de zor günler yaşatırken, salgınla mücadele tam gaz devam ediyor. 

Salgın yayılımının kritik ekipmanı maske konusunda temin sıkıntısı yaşanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden iki önemli hamle geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alınan iki makine ile günde 50-60 binlik üretim sağlanacağını ve İzmirim kart sahiplerinin haftada bir 1 küçük dezenfektan ve 4 maskeyi metro istasyonlarına konulacak otomatlardan alabileceklerini açıkladı. 

Soyer 'günlüğü'nde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Maske dağıtımı için yeni bir sayfa açıyoruz. İzmirim kart sahipleri haftada bir, bir küçük dezenfektan ve 4 maskeyi metro istasyonlarındaki otomatlardan alabilecek. Bu güne kadar 1 milyon 604 bin maske alımı yaptık ve tamamını ücretsiz dağıttık. Aldığımız iki yeni makineyle günde 50-60 bin arası maske üretip dağıtımına devam edeceğiz. 

İlk kullanım Başkan Soyer'den
Konak Metro İstasyonu’ndaki maskematiğin ilk kullanıcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. İzmirim kartı ile hijyen paketi alan Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadelede maske kullanımının ve hijyenin önemini vurguladı. İzmirlilerin maskeye daha rahat ve steril bir şekilde ulaşmasını sağlamak için maskematiklerin sayılarını artıracaklarını söyleyen Başkan Soyer, "Bu sistem maskelerinizi birinin elinden almadığınız ve poşeti kendiniz açtığınız için steril bir kullanım imkanı veriyor. Böylelikle vatandaşlarımıza maskeye çok daha huzurlu ve kolay erişebilecekleri bir hizmet vermiş oluyoruz. Maskematik otomatının imalatın ı yapan  firmamıza şükranlarımı sunuyorum. Bunu İzmirli bir firmanın yapıyor olması da ayrıca gurur veriyor. İzmirlinin sağlığı her şeyden önce geliyor. Bu yeni hizmetimiz İzmirlilere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske üretim kapasitesini arttırmak için iki makine aldı. Meslek Fabrikası bu iki prodijital makine sayesinde günlük maske üretim kapasitesini 60 bine çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu iki makineyle İzmirlilere çok daha fazla sayıda maske ulaştıracağız” dedi.

Meslek Fabrikası’nın Bayraklı’daki Kurs Merkezi’ndeki maske üretimini yerinde inceleyen Soyer, maske üretimine verdikleri destekten dolayı Meslek Fabrikası dikiş eğitmenlerine ve gönüllülere teşekkür etti. Soyer, “Bu salgın kısa bir zaman dilimini içinde bitecekmiş gibi gözükmüyor. Salgının yayılım hızı da artmaya devam ediyor. Daha fazla önlem almamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın hem kendilerini hem birbirlerini korumak için maske kullanmaları gerekiyor. Bunun önemini vurgulamak istiyorum. Şimdi aldığımız iki yeni makinayla maske üretimimizi otomatik bir hale getiriyoruz. Günlük üretimimizi çoğaltıyoruz” dedi.

Prodijital makine maskeyi baskılayarak hazır halde çıkarıyor. Maskelerin lastiklerini ise Meslek Fabrikası eğitmenleri ve gönüllüler dikiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası’nda üretilen ve dışarıdan alım yöntemiyle temin edilen maskeleri aile sağlık merkezleri ve sahada çalışan personeline dağıtılıyor. Maskeler metro istasyonlarında hizmet veren maskematiklerdeki hijyen paketleri aracılığıyla halka ulaştırılıyor.

 
Büyükşehir'de kritik birimde 2 önemli rotasyon!
 
Urla'da evlere taşınan festival!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de kritik birimde 2 önemli rotasyon!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde virüsle mücadele sürecinin önemli birimlerinden ...
Efes Selçuk Belediyesi tezgahta
Efes Selçuk Halk Pazarı, “Halk İçin Halkla Beraber” sloganıyla hizmet ...
Bergama'da Millet Bahçesi için ortak akıl!
Bergama’da Millet Bahçesi için kolları sıvayan Belediye Başkanı Hakan ...
 
Soyer'den 'bilgi' ve sokağa çıkma yasağı çağrısı!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Fox TV yayınına katılarak önemli açıklamalarda ...
ÇEŞKA'dan belediye personeline maske desteği
ÇEŞKA, evde kısıtlı imkanlarla ve tamamen gönüllülük esasıyla ürettikleri ...
İzmir'de kadına şiddete karşı güç birliği!
Kadın örgütlerinin verilerine göre koronavirüs salgınının ardından başlatılan ...
 
Menderes'te el dezenfekte üniteleri devrede
Menderes Belediyesi tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında el ...
Bayraklı'da salgınla mücadelede koordinasyon zirvesi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediyenin Salgınla Mücadele ...
Narlıdere’de 23 Nisan coşkusuna engel yok!
Narlıdere Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle kutlamaların iptal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri