POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
16 Şubat 2019 Cumartesi - 13:43

İzmir'de heyelan paniği: Evler boşaltıldı

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde, aşırı yağışlardan sonra 4 gündür devam eden yer hareketliliğinin ardından meydana gelen toprak kayması sonrasında, yıkılma tehlikesi bulunan 12 ev, Kaymakamlık kararıyla boşaltıldı. 27 evin daha boşaltılma ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

İzmir de heyelan paniği: Evler boşaltıldı

Bornova ilçesinin dağlık bölgesinde yeralan Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak'ta 4 gündür toprak yüzeyinde hareketlilik yaşandı, kaymalar oldu. Mahalle halkının durumu bildirmesi üzerine inceleme yapan Bornova Kaymakamlığı, 12 evin boşaltılmasına karar verdi. Vatandaşların başka evlere taşınmaları durumunda da kira yardımında bulunacağı açıklandı. Evlerini boşaltmak için çalışmalara başlayan mahalleli, gece yarısı toprak hareketliliğinin heyelana dönüşmesi üzerine büyük korku yaşadı. Heyelan sonrasında bazı evlerin duvarlarında çatlak oluştu. Ayrıca toprakta da yine büyük çatlaklar meydana geldi. Korkuya kapılan mahalleli, sabah saatlerinde evlerindeki eşyaların bazılarını dışarıya çıkarıp, güvenli alanlara çekildi.



AFAD ÖNLEM ALDI

Heyelanın bildirilmesi üzerine bir süredir bölgede araştırma yapan, önlemler alan  AFAD ekipleri, bu bölgeyi güvenlik şeridiyle kapattı, kimsenin girmesine izin verilmedi. Jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kaymakamlığın ve uzmanların incelemesinden sonra, bu 12 evin yanı sıra 27 ev için daha boşaltma kararının verilebileceği ifade edildi.

MAHALLELİ TEPKİLİ

Heyelan sonrasında korku yaşayan mahalle halkı, evlerin hemen yukarısındaki arazi üzerinde hobi alanları oluşturmak üzere çalışma yapan firmayı suçladı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker, "Yağmurlardan sonra 4 gündür toprakta kayma vardı. Yetkililer yardımda bulunacaklarını söyleyip bizlerden evleri boşaltmamızı istedi. Biz de bunu yaptığımız sırada daha büyük toprak kayması oldu. Ancak bu olayın, evlerin üzerindeki alandaki çalışmadan kaynaklandığına inanıyoruz. Bu bölgede 60 dönümlük arazi hobi bahçesi olarak yeniden düzenlenmeye başlandı. Bu sırada tarım arazisi üzerindeki ağaçlar ve bitki örtüsü kesildi, tıraşlandı. Hatta arazi yüzeyinden de toprak alındı. Heyelanın da bundan dolayı meydana geldiğini düşünüyoruz. Ancak uzmanlar da inceleme yapıyor" dedi.

Bu arada gerek köylüler gerekse de jandarma ekipleri, arazi üzerinde düzenleme yapan firmayı bilmediklerini, araştırdıklarını ifade etti.(DHA)

 

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ DE BÖLGEDE

İzmir'in Bornova ilçesi Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak'ta meydana gelen toprak kayması nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan evler boşaltılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de harekete geçti. AKS 110 arama ve kurtarma araçları olası yangın ve kurtarma faaliyetleri için bölgeye sevk edildi. Bir evin tamamen çöktüğü, 9 evin ise kısmen zarar gördüğü belirtilirken, heyelan tehlikesi altında bulunan 12 evin daha boşaltılacağı bildirildi. AKS 110 ekipleri bölgede güvenlik önlemi alarak vatandaşların boşaltılan evlerden güvenli bir şekilde kıymeti eşyalarını çıkarmalarına yardım etti. İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde hasar gören binaların branşmanlarını iptal etti. Geçici şebeke oluşturularak boşaltılmayan evlerin su alması sağlandı. Ayrıca büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesini sağlamak için bölgeye tanker de gönderildi.

Aşevi tarafından yapılan pide ve ayranlar vatandaşlara ulaştırılırken, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İZSU Genel Müdürlüğü Dereler Şube Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gitti. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin dere sınırı dışında olduğunu belirtirken, Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ise heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolun yerine alternatif olarak 2 bin 300 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde yol yapımına başlandığını, yolu açmak için zemin düzenleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, toprak kayması nedeniyle yaralanma ve can kaybının olmadığını da bildirdi.

 
CHP İzmir'de başkan ve yönetimi istifa eden ilçeye yeni başkan atandı
 
Halis Karataş, Dubai’de mahsur kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in eğik apartmanlarında tehlike sürüyor
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan 13 apartman, dolgu zemine inşa edildiği ...
8 defa kalbi duran mucize çocuk hayata tutundu
İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören doğuştan ...
Bir annenin umut dolu mücadelesi: Anne demesini özledim!
İzmir'de, göz ameliyatı öncesi oksijen yerine azot gazı verildiği için ...
 
Kartal'da çöken binadaki ihmaller zinciri!
İstanbul, Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralı ...
ÖSYM'den 'nöbetçi nüfus müdürlüğü' müjdesi
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün, "Bugüne dek sadece YKS ve KPSS sınavlarında ...
Kız kardeşine yıllarca cinsel istismarda bulunan ağabeyin cezası belli oldu
Aliağa ilçesinde, kız kardeşine 6 yaşından 15 yaşına kadar cinsel istismarda ...
 
Adliyede ölüme neden olan gaz kaçağındaki ihmaller zinciri ortaya çıktı
İzmir Adliyesi'ndeki yangın tüplerinin periyodik bakımının yapıldığı sırada ...
YSK Başkanı'ndan flaş açıklamalar
YSK Başkanı Sadi Güven, "Vatandaşlarımızın, kendi oy kullandığı sandığın ...
Peribacalarında 15 yapı bugün yıkılacak
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, peribacalarının yakınına yapılmış ve yapılmakta ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri