POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
3 Mart 2020 Salı - 10:10

İzmir'de iş adamının öldürüldüğü vahşette karar!

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından açıkladığı kararda, tutuklu sanık Batuhan Ata Öğüt'ün "üst soydan akrabayı kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile çarptırılmasına, olayı haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezanın 22 yıla düşürülmesine karar verdi. 

İzmir de iş adamının öldürüldüğü vahşette karar!

İzmir'in Torbalı ilçesinde, iş adamı Cihat Murat Öğüt'ün öldürülmesine ilişkin, maktulün eşi ve iki oğlu ile bir arkadaşlarının yargılandığı davada karar çıktı. 

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan maktulün çocukları Batuhan Ata ve Mehmet Hadi Öğüt ile tutuksuz sanıklar maktulün eşi Öznur Öğüt ile C.G, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Maktulün annesi ve ablasının avukatı, sanıkların durumu tasarladıklarını düşündüklerini belirterek olayda haksız tahrik durumları oluşmadığını iddia etti. 

Maktulün annesi Hatice Öğüt, sanıkları Allah'a havale ettiğini ifade ederek, "Cezalandırılmalarını istiyorum. Ben anneyim. Buraya her gelişimde kalbim duruyor. Ne istediler benim yavrumdan? Yavruma bunu neden yaptılar? Onun yavrusu yansa ne yapardı?" dedi. 

Maktulün ablası Fatma Bahar Narin ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Benim ve annemin hayatı bitti. Boşansaymış, öldürmeseymiş. Ambulans çağırsalarmış. Bana açıklasınlar bunu. İçim yanıyor." ifadesini kullandı.

Sanık Batuhan Ata Öğüt'ün avukatı, olay günü maktulün, eşi Öznur'a ağır bir şekilde saldırdığını ileri sürerek, "Batuhan'ın hareketi orantılıdır. Annesine ağır bir şekilde saldıran babasını engellemek istemiştir. Sanıkla maktul arasında boğuşma olmuştur. Olay meşru savunma hakkının kullanılmasıdır. Annesi ölüyordu az daha. Buna karşılık vermesi gerekirdi. Batuhan'ın orantıyı aştığına ve kastının öldürmeye yönelik olduğuna dair delil yoktur." diye konuştu. 

Batuhan Ata Öğüt ise çok üzgün ve pişman olduğunu söyleyerek olay olduktan sonra geceleri uyuyamadığını ve ailesinin dağılma noktasına geldiğini ifade etti. 

Sanık Mehmet Hadi Öğüt yaptığı bütün eylemlerin kardeşi Batuhan'ı korumak için olduğunu söyleyerek kimseyi öldürmediğini savundu. 

Tutuksuz sanık Öznur Öğüt ise, "Keşke o gün ben ölseydim çocuklarım burada olmazdı. Onun ailesi benim ne çektiğimi biliyor. Çocuklarım katil değil. Biten hayat varsa benim ve çocuklarımın hayatıdır." dedi. 

Tutuksuz sanık C.G. ise suç işlemediği için delil karartmasının mümkün olmayacağını savunarak beraatini talep etti. 

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından açıkladığı kararda, tutuklu sanık Batuhan Ata Öğüt'ün "üst soydan akrabayı kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile çarptırılmasına, olayı haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezanın 22 yıla düşürülmesine karar verdi. 

Heyet, tutuklu sanık Mehmet Hadi Öğüt'ün "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ve tahliyesine karar verdi. 

Mahkeme, Öznur Öğüt'ün "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 3 yıl hapis, tutuksuz sanık C.G'nin aynı suçtan 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı. 

Olay
İzmir'in Torbalı ilçesinde geçen yıl 15 Nisan'da iş adamı Cihat Murat Öğüt'ün (46) cesedi, 35 TTG 35 plakalı yanan cipte bulunmuştu.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında Öğüt'ü öldürdükten sonra cesedin bulunduğu cipi ormanlık alanda yaktıkları iddia edilen maktulün eşi Öznur Öğüt (45), oğulları Batuhan Ata Öğüt (19) ve Mehmet Hadi Öğüt (24) ile onların arkadaşı C.G. (37) tutuklanmıştı. C.G. ve Öznur Öğüt daha sonra tahliye edilmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Öznur, oğulları Batuhan Ata ve Mehmet Hadi Öğüt'ün "tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, C.G'nin de "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. (AA)

 
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı
 
Komşusunun kaçırıp, 7 gün dağ evinde tuttuğu Tuğba: Evliliğe razıymış gibi yaptım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asırlık otel kimsesizlere de yuva oluyor!
Kemeraltı Çarşısı'nda yer alan ve kentin en eski binalarından biri olan ...
Korkunç son: Devrilen traktörün altında kaldı!
Selçuk ilçesinde devrilen traktörün altında kalan kişi hayatını kaybetti.
İdlib'den İzmir'e ateş düştü!
Bahar Kalkanı Harekatı’nda Piyade Uzman Çavuş Mustafa Muhammed Ak şehit ...
 
MSB: 32 terörist etkisiz hale getirildi
MSB, "Barış Pınarı bölgesi güneyine sızma girişiminde bulunan PKK/YPG'li ...
AK Parti’de Siyaset Akademesi programı iptal edildi
AK Parti İzmir’de, Siyaset Akademisi’nin Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ...
Çeşme'den Yunanistan'a geçmek isteyen mültecilere fırtına engeli
Çeşme'de güvenlik güçleri, etkisini artıran fırtına sebebiyle deniz yoluyla ...
 
Odalardan İdlib operasyonuna destek!
Suriye'nin İdlib kentindeki terör yapılanmalarına karşı yürütülen operasyonlara ...
Kaçırıldığı iddia edilen gıda teknikeri adliyede ifade verdi
Ödemiş'te 6 gün önce 4 kişi tarafından otomobile bindirilerek, kaçırıldığı ...
İzmir'de aynı kahvehaneye 4.kumar baskını: 51 gözaltı
Torbalı ilçesinde defalarca kumar oynatıldığı gerekçesiyle mühürlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri