POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
9 Mayıs 2019 Perşembe - 12:40

İzmir'de nefes kesen tatbikat

Anadolu Yıldızı- 2019 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı, senaryo gereği kayıp dağcıların kurtarıldığı kara safhasıyla tamamlandı. Kara arama kurtarma safhası İzmir'in Menemen ilçesindeki Dumanlı Dağı'nda gerçekleştirildi. Senaryo gereği kaybolan 6 dağcı, başarılı şekilde kurtarıldı.

İzmir de nefes kesen tatbikat

Deniz safhası Sakız ve Midilli adaları arasında dün başlayan tatbikatın kara bölümü, İzmir'in Menemen ilçesindeki Dumanlı Dağı Mevkii'nde gerçekleştirildi. Tatbikata Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Komutanı Tümgeneral Rafet Dalkıran, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Bekir Erdal Özgenç, Bornova Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras ile yerli ve yabancı temsilciler katıldı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın sahip olduğu 'coğrafi yer konumlama sistemi'nin denendiği tatbikatta, senaryo gereği Dumanlı Dağı Mevkii'nde tırmanış yaparken kaybolan 6 dağcı, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan yardım istedi. Karadan aramanın yeterli olmaması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yardım talep edildi. Bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ni koordinatör olarak görevlendirilerek, müşterek arama kurtarma harekatı başlatıldı.

ARAMA- KURTARMA UÇAĞI KEŞİF YAPTI
Hava Kuvvetlerinin arama kurtarma uçağı, dağcıların yerlerini belirlemek için bölgede keşif uçuşu yaptı. Uçak, arama kurtarma helikopterleri arasında da irtibatı ve koordinasyonu sağladı. Jandarma Arama Kurtarma helikopteri kayalık alanda yaralı 2 dağcının yerini belirledi. Yaralılara ilk sağlık müdahalesi de bu ekip tarafından yapıldı. Bölgeye gelen helikopter, alanın kayalık olması nedeniyle iniş yapamadığı için kurtarma çalışmaları sırasında hover pozisyonunda (havada belli yükseklikte sabit kalarak) bekledi. Helikopterden inen arama kurtarma personeli bir yaralıyı sedye yardımıyla helikoptere taşıdı. Helikopter, yaralıları en yakın hastaneye götürdü. Durumu ağır olan yaralı ise helikopterin iniş yapabileceği alana havai hat kullanılarak taşındı. Yaralıları bıraktıktan sonra bölgeye dönen helikopter, alana iniş yaparak ağır yaralı dağcıyı hastaneye sevk etti. Hava Kuvvetlerinin keşif uçağınca yerleri belirlenen diğer dağcılar da başka helikopterlerle hastaneye taşındı. Kara safhasıyla tatbikatın fiili bölümleri tamamlandı.

Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu tatbikatın başarıyla tamamlandığını belirterek, şunları söyledi: "Anadolu Yıldızı -2019 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı başarıyla tamamlanmıştır. TSK arama kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerini denemek, işbirliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkarmak ve unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimlerini geliştirmesi amaçlanan tatbikat son derece faydalı olmuştur. Denizde ve karada tehlikede bulunan şahısların yardım çağrılarına etkili ve süratli reaksiyon gösterilmesi, arama kurtarma faaliyetleri için hayati bir bileşendir. Zamana karşı yapılan yarışın kazanılması amacıyla, Türk arama kurtarma teşkilatı unsurları gelişmiş yetenekleri ve sistemleri sayesinde Türk arama kurtarma bölgesinde ve ihtiyaç duyulan her yerde ihtiyaçları karşılamak için daima hazırdır." Konuşmanın ardından Kadıoğlu, tatbikata katılan yerli ve yabancı gözlemcilere teşekkür etti. (DHA)

 
Kader'in değişen kaderi: Bebeğiyle yeni hayat
 
AK Partili Dağ'dan muhtarlara kutlama mektubu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kader'in değişen kaderi: Bebeğiyle yeni hayat
İzmir'de ailesiyle yaşarken 12 yaşında evden kaçan, uzun yıllar sokaklarda ...
İzmir'de dehşet: İki genç kaldıkları evde ölü bulundu
İzmir'in Konak ilçesinde su dağıtım yapan 2 genç, kaldıkları tek odalı ...
İzmir'de ESP üyelerine operasyon: 6 gözaltı
İzmir'de, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını ...
 
Güzelbahçeli çocuklardan İmamoğlu'na destek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal ...
Cübbeli Ahmet Hoca'ya şantaj iddiası!
'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz'ün dolandırıcılıktan yargılandığı davada ...
İzmir'de Avrupa Günü: Soyer ve Berger ne mesaj verdi?
İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 2019 Avrupa Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe ...
 
Fitness hocası site bahçesinde ölü bulundu
Afgan uyruklu İran vatandaşı Emin Ellahi, 6 aydır oturduğu belirtilen ...
İzmir'de 'İstanbul kararı' protestosu
Emek ve Demokrasi Güçleri, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini ...
İzmir'i TBB'de temsil edecek isimler seçildi!
İzmir’i Türkiye Belediyeler Birliği’nde(TBB) temsil edecek isimlerin seçimi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri