POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
19 Mart 2020 Perşembe - 12:38

İzmir'de 'zehir ölümleri'ne 'Narko-Alan' freni!

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kentte başlattıkları Narko-Alan Projesiyle 126 noktada 1071 polisin uyuşturucuyla mücadele ettiğini, bu sayede kentteki uyuşturucu kaynakları ölümlerin büyük oranda önüne geçtiklerini belirtti.

İzmir de  zehir ölümleri ne  Narko-Alan  freni!

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kentte başlattıkları Narko-Alan Projesi'yle 126 noktada 1071 polisin uyuşturucuyla mücadele ettiğini, bu sayede kentteki uyuşturucu kaynaklı ölümlerin büyük oranda önüne geçtiklerini belirtti.

Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uyuşturucunun bütün dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Kentte 2016 yılında göreve başladıklarında uyuşturucunun çok büyük bir sorun haline dönüştüğünü gördüklerini ve bununla ilgili ciddi tedbirler aldıklarını vurgulayan Aşkın, Konak bölgesinde Narko-Alan Projesi'ni hayata geçirdiklerini anımsattı.

Aşkın, sentetik uyuşturucuların satıldığı 126 nokta belirlediklerini, burada 1071 polisin 24 saat görev yaptığını belirterek şöyle konuştu:

"İzmir'de sentetik uyuşturucudan kendini kaybetmiş, trafikte bile nereye gideceğini bilmeyen, dünyanın farkında olmayan gençler görüyorduk ama artık uzunca bir süredir görmüyoruz. Çünkü özellikle Konak bölgesi, altyapısı çok bozuk olan, gecekondu diye tabir edilen, dezavantajlı vatandaşların yaşadığı bu bölgelerde biz tedbirimizi aldık. Burada belirlediğimiz 126 noktanın 82'si sabit, 44 tanesi de 200-250 metrelik alanda hareketli olacak şekilde tedbirlerle uyuşturucu satışını durdurmaya çalışıyoruz. Alanı tamamen daraltıp, bölgeye tamamen hakim olduk. Bu sayede İzmir'de uyuşturucu ile ölümlerimiz yüzde 80'in üzerinde azaldı. Bu yıl 1 veya 2 gencimiz uyuşturucudan hayatını kaybetti ama 2016'da geldiğimiz zamanki tabloda haftalık 3-4 kişinin hayatını kaybettiğini görüyorduk."

 Narko-Alan Projesi'nin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Aşkın, geniş bir alanda tüm birimlerden polislerin görev yaptığını, 126 nokta sayesinde nitelikli suçlar olarak tabir edilen yağma, yaralama, öldürme gibi suçlarda da ciddi azalmaların olduğunu bildirdi.

1 milyon kişiye risk analizi çalışması
?İstihbarat ve terörle mücadele şube müdürlüklerince risk analizi yaptıklarını bildiren Aşkın, "Riskli bölgelerde riskli olabilecek kişileri durduruyoruz. Şehrimizde şu anda 160-180 bin civarı yabancı uyruklu olduğunu değerlendiriyoruz. Biz 200 binin üzerindeki yabancı uyrukluya risk analizi yapmışız. Bizzat onlarla dakikalarca mülakatlar yapıp, diyalog kurmuşuz. İzmir'de risk analizi kapsamında diyalog kurduğumuz kişilerin sayısı 1 milyon 50 bine ulaştı. Bu şehrimizin sigortası." dedi.

Aşkın, uygulamayı tüm şubelerdeki polislerin yaptığını, risk analizi çerçevesinde geçen günlerde Güzelbahçe ilçesinde 650 kilogram uyuşturucu ele geçirdiklerini hatırlattı.

Emniyet Müdürü Aşkın, yine uygulama sayesinde 2 binin üzerinde terör örgütü üyesini yakaladıklarını sözlerine ekledi. (AA)

 
İzmir'de dezenfekte harekatı tam gaz!
 
İzmir'de buzdolabı dolandırıcılarına tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim Kurulu'ndan restoranlara '1 metre' uyarısı
Koronavirüs Bilim Kurulu, restoranlarda genel enfeksiyon bulaşma riskini ...
ÖSYM açıkladı: 9 sınav ertelendi
ÖSYM, corona virüs önlemleri kapsamında 2020 sınav takviminde güncelleme ...
10 bin kişiye 'corona' mesajı attı! Tutuklandı...
Adana'da, yaklaşık 10 bin kişiye asılsız ''corona virüs'' mesajı atan ...
 
Apartmanda iyilik salgını!
Corona virüs salgınına karşı önlem olarak evlerinden dışarı çıkmayan yaşlı ...
İzmir'de meydanlar boş kaldı!
Türkiye'de koronavirüsün görülmesinin ardından, alınan önlemler kapsamında ...
İzmir'de sahte dezenfektan baskını!
Bornova ilçesindeki depoya polis ekiplerince düzenlenen operasyonda yaklaşık ...
 
Avrupa'ya açılan sınır kapıları kapatıldı
Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapıları, corona virüs (Covid-19) ...
İzmir'de korkutan olay:150 arı kovanı bir anda telef oldu
İzmir'in Torbalı ilçesinde 3 çiftçiye ait 150 kovandaki arılar, henüz ...
Eurovision 2020'ye iptal kararı
Eurovision 2020 şarkı yarışması da corona virüs nedeniyle iptal edildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri