POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti
Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti
19 Mart 2020 Perşembe - 10:28

Apartmanda iyilik salgını!

Corona virüs salgınına karşı önlem olarak evlerinden dışarı çıkmayan yaşlı komşularının market alışverişi gönüllü olarak yapan İzmirli Ebru Atilla Sağay, “Virüsün yayılmasını önlemek için iyiliği yaymamız gerekli diye düşünüyorum” diyor.

Apartmanda iyilik salgını!

Dünya genelinde 130’un üzerinde ülkede görülen corona virüs salgını insanları evlerine hapsetmiş durumda. Vakalardan elde edilen veriler, yaşlı kişilerin, zayıf bağışıklık sistemi olanların ve astım, diyabet ve kalp gibi kronik hastalıkları olan kişilerin risk grubunda olduğuna işaret ediyor. Dolayısıyla risk grubundaki pek çok kişi, salgına karşı önlem olarak evlerinden dışarı çıkmıyor. Bu durumda yaşlı insanların morallerini yüksek tutmak ve onlarla dayanışmayı arttırmak büyük önem taşıyor...

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre yaşlı nüfusun fazlaca yaşadığı Karşıyaka’nın Yalı Mahallesi’nde oturan Ebru Atilla Sağay da, bu düşünceden hareketle kolları sıvadı. Bina girişine, “Apartmanımızdaki 60 yaş üzerinde ve rahatsızlığı olan varsa alışverişlerini yapabiliriz. İhtiyaç duyarsanız lütfen çekinmeyin…” yazılı bir not asan Sağay, bir süredir yaşlı komşularının market alışverişi gönüllü olarak yapıyor. Sağay, “Virüsün yayılmasını önlemek için iyiliği yaymamız gerekli diye düşünüyorum” diyor.

İYİLİĞİ YAYMALIYIZ…
Birlikte yaşadığı iki oğlunun da bu dayanışmaya destek verdiğini ve yaşlı komşularına market alışverişlerinde yardımcı olduğunu söyleyen tiyatro sanatçısı Ebru Atilla Sağay, “Karantina haberlerini takip ettiğimde, korku, panik, bilinçsizlik ve aşırı bilgi kirliliği beni rahatsız etti. Bir takım basit önlemlerle hareket etmemiz gereken böyle bir dönemde yönlendirmeler önem taşır. Halkın yaşam ve hayatta kalma koşullarından haberdar olan herkesin bunu akıl edebileceğini sanıyorum. Tiyatroların iptal kararından sonra artık evde bulunacağım için en azından apartmanımdaki insanların ihtiyaçlarına yardım edebilirim. Oğullarım da üniversitelerin tatil olması sebebiyle evdeler ve böyle günlerde çevrelerine nasıl bakmaları gerektiği konusunda yol göstermiş oluyorum. Hepimizin motivasyona ve birlikte neler yapabileceğimizin farkına varmaya ihtiyacımız var. Esnaf fark edince, biz de yardım ederiz diyenler oldu. Virüsün yayılmasını önlemek için iyiliği yaymamız gerekli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YALNIZ OLMADIĞIMI HİSSETTİM!
Tek başına yaşayan apartman sakinlerinden 65 yaşındaki banka emeklisi Feride Çubukçu, panoya asılı notu gördüğünde neler hissettiğini şöyle aktardı: “Yalnız olmadığımı, güvenebileceğim insanlarla yaşadığımı hissettim. Oğlum başka şehirde yaşıyor ve Ebru’nun varlığı sayesinde virüsün getirdiği endişelerim azaldı. Nezaketinden dolayı kutlamak için aradığımda hemen koşup günlük alışverişlerimi yaptığı için çok mutlu oldum. Önünüzdeki belirsiz süreçte bu incelikler ihtiyaç haline gelecek. Belki de hayati derecede önemli olacak.” (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
Çiğli'de hastane yetkilileriyle 'virüs' zirvesi!
 
10 bin kişiye 'corona' mesajı attı! Tutuklandı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de meydanlar boş kaldı!
Türkiye'de koronavirüsün görülmesinin ardından, alınan önlemler kapsamında ...
İzmir'de sahte dezenfektan baskını!
Bornova ilçesindeki depoya polis ekiplerince düzenlenen operasyonda yaklaşık ...
Avrupa'ya açılan sınır kapıları kapatıldı
Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapıları, corona virüs (Covid-19) ...
 
İzmir'de korkutan olay:150 arı kovanı bir anda telef oldu
İzmir'in Torbalı ilçesinde 3 çiftçiye ait 150 kovandaki arılar, henüz ...
Eurovision 2020'ye iptal kararı
Eurovision 2020 şarkı yarışması da corona virüs nedeniyle iptal edildi.
İzmir'deki tartışmalı santral için yeni karar!
İzmir Aliağa ilçesinde Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından ...
 
YÖK'ten 'uzaktan eğitim' açıklaması
YÖK Başkanı Saraç, "23 Mart'ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde ...
Prof. Taşçıoğlu'nun corona testi pozitif çıktı
İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu'nun corona ...
İzmir'de korkunç kaza! Ambulans yayalara çarptı: 2 ölü
Karabağlar ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Nazmi Kılıç (78) ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri