POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
2 Mart 2018 Cuma - 10:13

İzmir'deki 'ölüm yolu'nda CHP ayrımı!

Yapımı yılan hikayesine dönen Tire-Belevi yolunda CHP'li Tire Belediye Başkanı Çiçek'ten süreci en yakından takip eden isim olan CHP İzmir Milletvekili Sertel'e isim vermeden eleştiri, hükümete de destek geldi. Gerçekizmir'e konuşan Sertel, Çiçek'in çıkışını yanıtladı ve önemli mesajlar verdi.

İzmir deki  ölüm yolu nda CHP ayrımı!

GERÇEKİZMİR – Çok sayıda ölümü kazanın meydana geldiği Tire-Belevi Yolu, CHP cephesinden hükümete bir an evvel yapılması yönündeki eleştirilerin ardından bu kez parti için tartışmayla gündeme geldi. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 2017 yılında yapılan referandum öncesinde temeli atılan ve UIaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından 2018 yılının Eylül ayında hizmete alınacağı açıklanan 20.5 kilometrelik yolu birçok kez Meclis gündemine taşımış, yapımının ivediliğini bölgede incelemelerde bulunarak da defalarca dile getirmiş ve son olarak 2017 yılının Ekim ayında Kamu İhale Kurumu’nun verdiği kararla yaşanan aksamayı gündeme getirmişti. Sertel KİK’in kararı sonrası yapım çalışmalarına başlanmasının 2018 yılına sarktığını ve yolun söz verilen tarihte bitirilmesinin mümkün olmayacağını kamuoyuna açıklamıştı. 

Yapımı yılan hikayesine dönen Tire-Belevi yolu bu kez CHP içinde tartışma yaratacak bir açıklamayla gündeme geldi. 

İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ: BUNU YAPMAK SİYASETİN EN BASİTİ! 
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Habertire sitesine yaptığı açıklamada isim vermeden Sertel’i eleştirerek, “Belevi Yolu artık polemik konusu oldu. Siyasetçileri yolun bitirileceği tarihlerle sıkıştırmak ve istifaya davet etmek kolaydır. Peki siz bu projenin neresindesiniz? Yolun bitirilmesi konusunda nasıl bir katkıda bulunuyorsunuz? Eleştirmekten başka ne iş yapıyorsunuz? Yolun bitirilmesine bir katkınız var mı? Devletimizin başında bir sürü iş var. Biliyorsunuz şu anda bir savaşın içindeyiz. Bunlar da sonuç itibariyle ekonomik projeler. Öyle kafanıza göre yapıyorum ediyorum ile olmuyor. Elbette zaman alacaktır. Kamulaştırmalar da zaman alacaktır. Ben de bir an evvel Belevi Yolu’nun bitmesini istiyorum ama kimseyi de suçlamıyorum. Kimseye de ‘bak söz verdin bitiremedin’ demiyorum. Bunu yapmak siyasetin en basitidir. Önemli olan bu yolun bir an evvel bitmesi, bu kazaların bir son bulmasıdır. Bu konuda iyi niyetli çabaları görüyor ve bir Tireli olarak alkışlıyorum. Bence Belevi Yolu üzerinden sürekli siyaset yapmak, siyasetçileri istifaya davet etmek lüzumsuz kayıkçı kavgalarıdır. Önemli olan bir çaba var mı? İhale edilmiş mi? Bunlardır. Çaba var. Yolumuz yapılıyor. Umarım en yakın zamanda biter” ifadelerini kullandı. 

AMACIM DİDİŞMEK DEĞİL, TÖRENE KATILDIM! 
Başkan Çiçek'in açıklamalarının ardından Gerçekizmir'in sorularını yanıtlayan Sertel süreçle ilgili detaylı açıklama yaparken, önemli mesajlar da verdi. Amacının iktidarla kavga olmadığını altını çizen Sertel şunları söyledi: Benim iktidarla ya da Sayın Bakan'la didişmek ya da kavga niyetinde olmadığımı bütün kamuoyu biliyor. Referandum süreci içerisinde alabildiğine gerginlik sürerken ve AKP iktidarı Türkiye kamplaştırmaya, kutuplaştırmaya çalışırken ben bu yolun temel atma törenine katıldım. Hatta Sayın Bakan Ahmet Arslan ve AKP milletvekilleri beni orada görünce şaşırdılar. Protokolde birlikte oturduk. Orada Sayın Bakan, Tire halkının gözlerinin içine baka baka yolun 4 Eylül 2018’de bitirileceğine dair söz verdi. Ben bir gazeteciyim. Fikri takibe önem veririm. Daha sonra yolun yapılıp yapılmadığını, işe başlanıp başlanmadığını kontrol için bölgeye gittim. Daha sonra da Meclis'te Sayın Bakan'a bu konuyla ilgili bir kaç soru sordum. '2018'de bitecek' dediniz, başlanmadı. Ben bölgenin milletvekiliyim. CHP'li milletvekiliyim. İktidar elimizde olsaydı çoktan yapılırdı. Olmadığı için muhalefet ederek yaptırmaya çabalıyoruz. O hakkımı kullandım. Sayın Bakan da kürsüden yanıt verdi, bunun üzerine de 'Verdiğiniz sözü tutun, Binlerce kilometrelik bölünmüş yol yapmakla övünen bir iktidar bu yolun yapımını erteliyorsa burada kazalar ve ölümler devam edecektir. Bunların sorumlusu da bu iktidardır' dedim. 

NEDEN BÖYLE KONUŞTU BİLMEM AMA ASLA GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİM! 
Sertel, Çiçek açıklamarı için ise, "Başkan neden böyle konuştu bilemem. CHP’li belediye başkanıyla polemiğe girmek istemem. Zaten bu yol üzerinden iktidarla da polemik yapmıyorum. Beni kastettiğini düşünmüyorum" dedi. 

CHP İzmir Milletvekili sözlerini şöyle tamamladı: Bu yol için benim gibi duyarlı yurttaşlar da mücadele veriyor. Önemli olan o yolun en kısa sürede yapılarak Tire'nin Selçuk'la buluşmasıdır. Bu yol sadece ölümleri önlemeyecek aynı zamanda Tire ve Selçuk halkı için de önemli sorunları çözecek. Yükümlü müteahhit beni neredeyse her ay arayaparak bilgi veriyor. Bu bana karşı takındıklarını saygının sonucudur. Benim takip ettiğimi biliyorlar. Karayolları da biliyor, Sayın Bakan da biliyor. Bilmelerinde de yarar var. Bu konuyu asla gündemden düşürmeyeceğime hem Tire hem de İzmir halkı önünde söz veriyorum. 

 
Bornova'da ihtiyaç sahibine sıcak belediye eli!
 
İzmir'de FETÖ'nün STK yapılanmasına operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti ile SP arasında sürpriz görüşme!
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa ...
CHP'li Bakan 'kayıp silahları' Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ...
CHP'den 'İşsizlik ve Yoksulluk Bülteni'
CHP'nin İşsizlik ve Yoksulluk Bülteni'nde, kadın istihdamını, Ekonomik ...
 
DSP'den ittifak açıklaması istifa getirdi!
DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk, görevinden istifa etti.
AK Parti İzmir’de 'değişim mesaisi'nde 2.gün raporu!
İl başkanlığı görevine Şengül’ün gelmesinin ardından 19 ilçe için değişim ...
ASKON'dan Şengül'e tebrik ziyareti
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi Başkanı Şerafettin ...
 
CHP'li Çiçek'ten 'Abdullah Gül' temennisi!
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı ...
Başbakan Yıldırım: Bu bir değişiklik değil reform!
KOBİ ödül töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, KDV yasası düzenlemesi ...
CHP'den siyaset gündemine bomba gibi düşen hamle!
Cumhurbaşkanlığı seçimi için ittifak tartışmaları devam ederken kulislere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri