POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
22 Şubat 2021 Pazartesi - 17:27

İzmir'in deprem konutları yola çıktı: Erdoğan'dan teslim tarihi ve yatırım rapor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de deprem konutlarının temel atma ve Göztepe Stadı açılış törenini gerçekleştirdi. Erdoğan, "Depremden 10 ay sonra 2021 Ağustos ayı itibariyle konutların teslime başlıyoruz. Etaplar halinde toplam 5 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

İzmir in deprem konutları yola çıktı: Erdoğan dan teslim tarihi ve yatırım rapor!

GERÇEKİZMİR - Deprem konutları temel atma ve Göztepe Stadı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakamlar üzerinden bilgiler verirken kentsel dönüşüm konusunda net konuştu. Karabağlar’ın modern bir hale gelmesi gerektiğini de söyleyen Erdoğan afet noktasında uyarılarda bulundu.

Erdoğan, “İnşaatı geçtiğimiz aylarda başlayan ve kısa sürede teslim etmeyi hedeflediğimiz deprem konutlarının hak sahiplerine ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 30 Ekim’deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Afetleri engelleyemeyiz ama yıkıcı etkilerini azaltabilir, afet sonrasındaki yaraları sarabiliriz” dedi.  

10 AY SONRA, 2021 AĞUSTOS AYINDA TESLİM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ
Erdoğan, “Bugün temel atma töreninde 5 bin deprem konutunu da bu anlayışla hızla hayata geçiriyoruz. Depremin ardından başlattığımız çalışmalarla bir kısmı yerinde bir kısmı rezerv alanda olmak üzere 7 ayrı alanda hemen inşaatlara başladık. Bugün ilk etapta yerinde yapılacak bin 444 konut ve 208 dükkan ile rezerv alanımızda 397 konutumuzun temeklini atıyoruz. Yerinde gerçekleşen dönüşüm 75 bin metrekarelik bir alanda yürütüyor. Bu bölümdeki konu 800 milyon liradır. Riskli yapı kira yardımı, tahliye, tespit yıkım işleri için 15 milyon lira kaynak aktardık. Depremden 10 ay sonra 2021 Ağustos ayı itibariyle konutların teslime başlıyoruz. Etaplar halinde toplam 5 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bayraklı’daki rezerv alandaki konutları İzmir’in ihtiyaç duyduğu stok dönüşüm konutu olarak kullanacağız. Bu rezerv 750 bin metrekarelik bir alan kapsıyor. Depremden etkilenen Karaburun ilçelerimizin köylerinde de köy evleri inşa edeceğiz. Rıza Bey Apartmanı yerinde ise farklı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Enkazının altından 38 vatandaşımızın cansız bedeninin çıkarıldığı depremin 91 saat sonra ulaşılan ayda bebeğimizin sevinciyle kucaklaştığımız yer burasıdır. Bu alanı hem depremde kaybettiğimiz vatandaşımızın hatıralarını yaşatacak hem de deprem bilincini hafızlarda canlı kalmasını sağlayacak bir yer olarak düzenleyeceğiz. Rıza Bey Apartmanı’ndan ev sahibi olmak isteyenlere de konutlarını yapıp teslime edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

ÇİĞLİ VE BERGAMA’DA MİLLET BAHÇELERİ HAYATA GEÇECEK
Erdoğan, “Sadece yaraları sarmakla kalmayıp İzmir’de sürmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarımızı da hızlandırdık. 8 yılda tespit edilen 20 bine yakın binadan 18 bine yakının yıkımını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın rızası alınarak mümkün olduğu kadar yerinde ve hızlı şekilde yürütmeyi hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 254 milyon liralık riskli yapı kira yardımı olmak üzere 406 milyon liralık kaynağı kullandık. TOKİ eliyle İzmir’de 27 bin 170 adet konut ve sosyal donatı alanı inşa ettik. Dar gelirli vatandaşlarımı konut sahibi 50 bin-100 bin konut kampanyaları 6 bin 470 ve 109 dükkan inşa ediyoruz. 81 ilde millet bahçesi hedefiyle 148 bin metrekarelik 2 adet millet bahçesi yapıyoruz. Çiğli ve Bergama’da hayata geçireceğimiz millet bahçelerimiz afet anında toplanma alanı olarak da kullanılabilecek. Son 18 yılda 80 milyar yatırım yaptık. İzmirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 7 milyar lirayı aşan yardım yaptık. 2 bin 60 yatak kapasitesiyle Bayraklı şehir hastanesiyle birlikte 8 hastanemizin yapımı devam ediyor” diye konuştu.  

GELİN GÜÇLENDİRMEYİ DEĞİL YENİLEMEYİ TERCİH EDELİM DERİM
Erdoğan, “İzmir’de bölünmüş yolları 948 kilometreye çıkardık. İstanbul-İzmir otoyolu, Memen- Aliağa- Çandarlı otoyolu, Sabuncubeli tüneli, Konak tüneli, İzmir çevreyolunu yaptık. Aliağa-Selçuk arasında hizmet veren İZBAN’ı şehrimize kazandırdık. Halkapınar-Otogar hattının yakında ihalesine çıkıyoruz. İzmir Körfez Geçişi Projemizin etütleri bitti, imar planı çalışmaları sürüyor. Adnan Menderes Havalimanı’nı baştan aşağı yeniledik. 29 baraj, 8 gölet yaptık. 12 baraj daha inşa ediyoruz. Çiftçilerimize 18 yılda 5 buçuk milyar lira tutarında tarımsal hizmet verdik. 3 yeni organize sanayi bölgesi, teknoparklar, 93 araştırma geliştirme merkezi ve tarsım merkezleri kurduk. 26 ilçemize doğalgaz getirdik. Deprem yaralarını sararak, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla tamamlayarak şehrimizin geleceğe bakması sağlayacağız. İzmir’i tarihine ve potansiyeline uygun çok daha geniş projelerle tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz. 2012 yılında büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği başlattık. İl ve ilçelerimizdeki riskli binaları kentsel dönüşüm kapsamımıza aldık. 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 81 milyar lirayı bulan konutların dönüşümü devam ediyor. Acil dönüşmesi gereken 1 buçuk milyon konutu her yıl yeni 300 bin konutla devam ettiriyoruz. Güzel apartmanlarla Bayraklı’nın yeni hali böyle olacak. Türkiye genelinde TOKİ tarafından 1 milyon adet depreme dayanıklı konutu da gerçekleştirdik. 5 milyon kardeşimizin sıcak yuvalarına kavuşmasını temin ettik. Bir eskiyi bir de şimdiki hali düşünün. 1 milyonuncu konutun da anahtarını hak sahibi kardeşimize bizzat takdim edeceğiz. Ülkenin her tarafında devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran çalışmaları da hayata geçirdik. Dönüşüme katılacak vatandaşların 1 buçuk katına kadar yapacakları KDV oranını yüzde 18’den yüzde 1’e indirdik. Yapılarını kentsel dönüşüm kapsamında yenileyeceklere kullanacakları kredi miktarını arttırdık. 125 bin liradan 200 bin liraya, güçlendirme kredisini 50 bin TL’den 80 bin TL’ye kadar çıkardık. Toplam ev kredi kullanımını 625 bin liradan 1 milyon liraya yükselttik. Tüm kurumlarımız ve imkanlarımızla vatandaşlarımızla el ele vererek bu süreci hızla tamamlayacağız. Afetlerin beklemeye geçmediğini, her an yeni tehditlerle karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Durumu iyi olan vatandaşlarımıza afet bölgelerdeki binaların dönüşümü çağrı yapıyorum.  Üzmeyeyim kırmayayım ama şahsen ben güçlendirmekten değil yenilemeden yanayım. Gelin güçlendirmeyi değil yenilemeyi tercih edelim derim. Yenilemeyle çok daha güçlü bir imkana sahip olacağımıza inanıyorum. Bugüne kadar edindiğim tecrübeler bana bunu gösteriyor. Hiçbir hesap afette kaybedeceklerimizden daha değerli olamaz. Çok geç olmadan vatandaşlarımızla iletişimde olarak dönüşümü hızla tamamlayacağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımız TOKİ’yle bu adımı atarlarsa biz buraya da 50 bin-100 bin hedefimizle varız” açıklamasında bulundu.  

İZMİR’İN ŞANINA YAKIŞAN BİR STAT
Göztepe’nin ev sahipliği yaptığı Gürsel Aksel Stadı’nın açılışına da imza atan Erdoğan, yatırımın maliyetinin 400 milyon olduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, “İzmir’in şanına yakışan bir stat. Belki de uluslararası müsabakaları yapabileceğimiz 20 bin kişilik bir stat. Binali Bey’in de ısrarlarıyla yapılmış olan bir stadyum” diye konuştu.

 
Aşılar hastaneye yatışları ne kadar düşürdü?
 
Erdoğan, Soyer'e o ilçeyi sordu: Ne zaman modern bir hale getireceğiz?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de yeni dönem: Yönetim listesinde kimler yer aldı?
Sürekli'nin yeniden il başkanı olduğu kongrede yeni dönemde İzmir Teşkilatı'nın ...
Erdoğan'dan İzmir mesajları: 'Su' çıkışı, yapılaşma salvosu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nde çarpıcı mesajlara imza ...
Kılıçdaroğlu o 24 ilde sahaya iniyor!
Partisinin ‘düşük oy aldığı ancak oyunu artırma potansiyeli olduğu’ değerlendirilen ...
 
AK Parti İstanbul İl Başkan adayı belli oldu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, ...
CHP'li Sertel'den 'asgari ücretlinin maaşına haciz konulmasın' teklifi
CHP İzmir Milletvekili Sertel, asgari ücretle çalışanın maaşına haciz ...
AK Parti İzmir'de kongre raporu: Neler yaşandı, kim/ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir'de kongre heyecanı yaşandı. Kongrede İl Başkanı Sürekli'nin ...
 
Erdoğan, Ruhani ile telefonda görüştü... Kritik mesajlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir telefon görüşmesi ...
CHP'den koordinasyon zirvesine 'davet' tepkisi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılımıyla gerçekleşen Afet ...
Bakan Kurum'dan İzmir mesaisi: AFAD'da koordinasyon zirvesi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri