POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
26 Aralık 2021 Pazar - 09:54

İzmir'in parkları depreme hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in afetlere karşı dirençli kent inşa etme vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, parklardaki kent mobilyalarını afet durumlarında halkın barınma, enerji ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yenilemeye başladı. İlk uygulama Bayraklı'daki Hasan Ali Yücel Parkı'nda yapıldı.  

İzmir in parkları depreme hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in afetlere karşı dirençli kent inşa etme vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.  30 Ekim İzmir depreminin ardından Türkiye’nin en kapsamlı deprem araştırma ve risk azaltma projelerini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, son olarak afet durumlarında halkın acil ihtiyaçlarına yanıt verecek güvenli toplanma alanları oluşturmak için çalışmalara başladı. İlk uygulama 30 Ekim depreminde hayatını kaybeden 117 kişi anısına deprem anıtının açılışının yapıldığı Bayraklı'daki Hasan Ali Yücel Parkı'nda hayata geçirildi.

Elektrik kesintilerine karşı önlem
Park deprem sonrası ihtiyaçlara göre yenilendi. Afet anında elektrik, su, tuvalet, duş ve çamaşırhane gibi temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hasan Ali Yücel Parkı’na da üç modülden oluşan kent donatıları yerleştirdi. Kent donatılarında elektrik kesintilerine karşı güneş enerjisi sisteminin devreye geçirilmesi sağlandı. İhtiyaç duyulan malzemelerin depolanması için oturma birimlerinin altında kilitli depolar oluşturuldu. Depolara afet sonrası çadırlar kurulana kadar barınma amaçlı kullanmak üzere brandalar yerleştirildi.



Su, sağlık çantası ve battaniye var
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Planlama Proje Şube Müdürü Müge Deniz Bal, İzmir depreminin ardından parkların ihtiyaçlarını yeniden gözden geçirdiklerini, buna uygun tasarımlar üretmeye başladıklarını söyledi. Yurttaşların günlük kullanımda konforunu artıran, acil durumlarda ihtiyaçlarını karşılayan kent mobilyalarını ilk olarak bu parkta kullanmaya başladıklarını ifade eden Müge Deniz Bal, “Hasan Ali Yücel Parkı’nda üç takımdan oluşan prototip mobilyalar bulunuyor. Kilitli depo haznesi var. Kilitli depo haznesinde acil ihtiyaçlara karşılık verebilecek su, acil sağlık çantası, battaniye gibi ürünler de yer alıyor. Enerjisini güneşten alan ve afet alnında olası bir elektrik kesilmesi sırasında elektrik hizmeti veren bir ünitemiz ve bu ünitede wi-fi bağlantısı var. Ayrıca engelli araçlarının şarjı da buradan sağlanabiliyor. Bu üniteleri deprem anında vatandaşlarımızı olumsuz hava koşullarından korumak için kapalı bir alan haline getirebiliyoruz” dedi. Bal, deprem parklarını İzmir genelinde yaygınlaştırmayı planladıklarını da aktardı.



Çok güzel düşünülmüş
Mahalle sakini Necati Yurdakul çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Burada büyük bir felaket yaşandı. Bu felaketin izlerini silmek için en büyük desteği veren sayın Tunç Soyer ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu düzenleme de çok iyi düşünülmüş" dedi.

Etiketler:
 
Sürekli sahaya indi, 'Yeni Ekonomik Modeli' anlattı!
 
Hülya Nutku anısına oyun yazma yarışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da 'e-yoklama' hizmeti
Vatandaşların bulundukları yerde hizmet almalarını sağlamak ve belediye ...
Karabağlar'da dönüşüm revizyonu: Bakanlık onayladı, askıya çıktı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca riskli alan ilan edilen 191 hektarlık ...
Bornova'da ders: Sosyal girişimcilik
Bornova’da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ...
 
İzmir’de eğitimi ‘donduran’ ihale!
Kiraz’daki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bozulan kalorifer ihalesini ...
İzmir yeni yıla ışıl ışıl giriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022’ye sayılı günler kala daha aydınlık bir ...
Karşıyakalı çocuklar kendi oyuncuklarını yapıyor!
Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı anaokullarında eğitim gören çocuklar, ahşap ...
 
Büyükşehir'den üniversitelilere kent turları
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Gençlere Kucak Açıyor” projesi kapsamında ...
İzmir’de kırmızı bayrak sayısı 81’e yükseldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası ...
Köy enstitüleri ruhu Buca’da yaşıyor!
Buca Belediyesi’nin bilim üssü Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğrenci ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri