POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
31 Ocak 2023 Salı - 15:58

İzmir'in yeni metro hattı vitrine çıktı... Soyer'den hükümete yatırım salvosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte raylı ulaşım ağına bir yeni halka daha eklemeye hazırlanıyor. Kesin proje çalışmalarının sürdüğü Karabağlar-Gaziemir Metrosu’nun tanıtım toplantısı Başkan Soyer’in ev sahipliğinde AASSM’de yapıldı. Törene Soyer'in hükümete yaptığı yatırım salvoları damga vurdu. İzmir'in 40 koyup 1 aldığını ifade eden Soyer, "İzmir’de ise hükümetin 1 metre dahi U’su yok! İşte bu yüzden bizim için, çıktığımız bu yoldan geri dönüş yok" ifadelerini kullandı.

İzmir in yeni metro hattı vitrine çıktı... Soyer den hükümete yatırım salvosu!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’e bir yeni metro hattı daha geliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi avan mimarı projelerinin sonlandığı kesin proje çalışmalarının ise sürdüğü Karabağlar-Gaziemir Metrosu’nun tanıtım toplantısı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleştirildi. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Arda, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan, görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP ilçe başkanları, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

Kentte nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu Karabağlar ilçesinin Eskiizmir ve Bozyaka semtleri ile Gaziemir'de yaşayanların bir ucu Halkapınar'a diğer ucu Adnan Menderes Havalimanı'na ve Menderes İlçesine uzanan metro hattıyla yeni bir ulaşım ağına kavuşması planlanıyor. 

AASSM’de gerçekleşen tanıtım toplantısı yeni metro hattının detaylarının anlatıldığı video gösterimi ile başladı. 



ŞU TALİMATI VERMİŞTİM: İZMİR’İ DEMİR AĞLARLA ÖRECEĞİZ!
Törende konuşun ve çarpıcı mesajlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamalarında öne çıkan satırbaşları şöyle:
Üç buçuk yıl önce yola çıktığımızda çalışma arkadaşlarıma şu talimatı vermiştim: İzmir’i demir ağlarla öreceğiz. Ülkemizin kurucu iradesinin bu evrensel vizyonuna sadık kalarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında İzmir’i iki yeni metro hattı ile kavuşturuyoruz. Karşıyaka’yı Çiğli’ye bağlayan 11 kilometrelik, 14 istasyondan oluşan hattımızın yapım çalışmalarına bu dönemde başladık ve tamamladık. Çiğli Tramvay hattını önümüzdeki aylarda İzmir’in hizmetine sunacağız. Görevi devraldığımızda yüzde 12’si yapılmış olan Fahrettin Altay – Narlıdere metrosunda da sona yaklaştık. 7.2 kilometrelik Narlıdere metrosunu Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında İzmir’e ve ülkemize kazandıracağız.

BUCA METROSU
Diğer yandan İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca metrosu için inşaata başladık. Buca metro hattı tamamladığında her gün İzmir nüfusunun onda birini, yani 400 bin kişiyi taşıyacak. Buca’nın en uzak mahallesi Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasındaki ulaşım süresi 15 dakikaya inecek.

ÖRNEKKÖY TRAMVAYI
Diğer yandan, Karşıyaka Tramvayı ile bağlantılı olacak Örnekköy tramvay hattı için de ihale sürecine yaklaşıyoruz. Otogar - Kemalpaşa Metro hattı için de hazırlıklarımız yoğun şekilde devam ediyor. İlgili makamların onayı sonrası bu hatta da yapım ihalesi aşamasına geçeceğiz. 
Bu hatlarla birlikte tüm hatlarımızdaki yoğunluğu karşılamak üzere 26 adet tramvay aracı alımını da gerçekleştirdik. Özetle, dünyanın tüm çağdaş kentleri gibi İzmir’in her karışını demir ağlarla örüyoruz. İzmir’de bugüne kadar son derece yavaş gelişmiş olan raylı sistem ağını büyük bir hızla genişletiyoruz.

İZMİR’İN YENİ METRO HATTININ DETAYLARI
Bugün, İzmir’in raylı sistemler ağının yeni halkası olacak Karabağlar - Gaziemir metro hattını sizlerle paylaşmak üzere buluştuk. Karabağlar-Gaziemir metro hattı İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin altıncı aşaması. 32,6 kilometrelik bu hat, tamamlandığında İzmir’in en uzun metro hattı unvanını alacak. 

"EN BÜYÜK YATIRIM REKORUNU KIRACAĞIZ!"
Tamamı yer altında hizmet verecek bu hatta 24 istasyon yer alacak. Bu istasyonlardan üçü Menderes sınırları içinde kent merkezi ile Menderes arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak. Karabağlar-Gaziemir metro hattıyla günde 340 bin yolcu taşımayı öngörüyoruz. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Buca metrosu 765 milyon Euro’luk bedeliyle İzmir tarihinin en büyük yatırımı olmuştu. Karabağlar-Gaziemir metro hattının toplam maliyeti 2 milyar 105 milyon Euro. Yani İzmir tarihinde yapılmış en büyük yatırım rekorunu böylece yeniden kırmış olacağız. Üstelik bunu da baştan sona İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla başaracağız. Karabağlar-Gaziemir Metrosu’nun Konak bağlantısını da sağlayacağız. Bunun için Konak’ta ayrı bir istasyon inşa edeceğiz. Yolcular, ‘kılçık hattı’ dediğimiz bu hatta, halen inşaatı devam eden Buca Metrosu’nun General Asım Gündüz İstasyonu’na bağlanabilecek. Buradan Buca-Üçyol Metrosu’na ve Konak Kılçık Hattı’na geçiş yapılabilecek. Hattın bir diğer özelliği ise İzmir’in uluslararası ticaret merkezi Fuar İzmir’i kent merkezine bağlayacak olmamız. Bu hattın tamamlanmasıyla birlikte, kent içi entegre toplu ulaşım sistemimizde oluşturduğumuz aktarma merkezlerinde, farklı ulaşım alternatiflerine geçişler kolaylaşacak. Böylece, Halkapınar’da İZBAN, Metro ve Tramvay; Konak’ta Vapur, Tramvay ve Metro General Asım Gündüz İstasyonu’nda Buca Metrosu ve Konak Kılçık Hattı, ESBAŞ ve Havalimanında istasyonlarında İZBAN bağlantıları sağlanacak. Bu hattımıza ilişkin proje ihalemizi gerçekleştirdik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün, projemiz üzerindeki incelemeleri, Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığımıza bağlı teknokrat arkadaşlarımızla birlikte sürüyor. Onayın ardından Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Dairesi Başkanlığı’na gidecek ve yatırım programına dahil edilecek. Biz de finansman ve yapım ihalesi süreçlerini başlatacağız.

HALKAPINAR-OTOGAR METROSU ELEŞTİRİSİ!
Tüm bu ekonomik koşullar altında, dar boğazda, dolar, Euro başını alıp gitmişken biz çalışmaya devam ediyoruz. 2023 yılı Yatırım Programında Otogar - Halkapınar metrosu için 9. Kez, yani 2014 yılından bu yana 3 bin liralık bir bütçe koydular. Sadece bu hatta değil Selçuk-Ortaklar, Ödemiş-Kiraz demiryolu projelerine de ayrılan bütçeler biner lira. 

"İZMİR 40 KOYUYOR 1 ALIYOR!"
Sanmayın ki geri kalan çalışmalarda durum farklı. Şunu açıkça ifade edeyim: İzmir merkezi bütçeye 40 koyuyor fakat sadece 1 alıyor. Hiç merak etmeyin. İzmirlinin hak ettiği kent yaşamını kurmak için kaynağı nerede olursa olsun bulup İzmirlilere hizmet etmeye devam edeceğiz. İzmir’in kent içi ulaşımda bir dünya kenti olması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Kaybedilen yılları telafi etmek için varımızı, yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Ve gururla söylüyorum: İstanbul’da birçok metronun girişinde U harfi yazıyor. Bunlar, Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı hatlar.

"İZMİR’DE HÜKÜMETİN BİR TANE U’SU YOK!"
İzmir’de ise hükümetin 1 metre dahi U’su yok. İşte bu yüzden bizim için, çıktığımız bu yoldan geri dönüş yok. Tüm zorluklara karşın İzmir’e hizmet getirmeye kararlıyız. İzmir’i demir ağlarla öreceğiz dedik, yaptık. Ve buna kararlılıkla devam edeceğiz. Karabağlar - Gaziemir metrosunun İzmir’e ve İzmirlilere şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ve biliyoruz ki… Çok az kaldı, bir şey değişecek, her şey değişecek. 



NEŞET ERTAŞ İSTASYONU MESAJI!
Bizi birbirimize bağlayan bağlar var. Ülkücüsü, solcusu, sosyal demokratı, milliyetçisi… Bir tane isim vardır. İzmir’de Karabağlar’da uzun yıllar yaşamış sevgili Neşet Ertaş, gerçekten hepimizin herkesin yüreğinin bam telinin titreten bir isimdir. Bir istasyonun adı Neşet Ertaş çok yakışmaz mı?

ÖZKAN’DAN SOYER’E TEŞEKKÜR
Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan toplantıda yaptığı konuşmada, ‘’Bugün burada tanıtımı yapılan ve ilçemizi de kapsayacak olan metro projemiz ilçemize artı değerler katacaktır. Menderes hemşehrilerimiz ulaşım konusunda konfora kavuşacaklar. Bu mutluluğu bize yaşattığı için tüm kısıtlamalara rağmen İzmir’i demir ağlarla ördüğü için Tunç Soyer’e inancımızın tam olduğunu belirterek kendisine teşekkür ediyorum. 



"İZMİR’E 1 METRE METROYU HAK GÖRMEYENLER…’’
Gaziemir Belediye Başkanı Arda ise törende yaptığı konuşmada, ‘’Cumhuriyetimizin 100 yılına yakışacak İzmir’in en büyük yatırımı. Şu anda tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Şüpheniz olmasın. İlçem adına söylüyorum Tunç Başkanımla birlikte altın çağını yaşıyor Gaziemir ilçemiz. Aktepe-Emrez kentsel dönüşümde yaptığım konuşmada bugünün en mutlusu benim demiştim. Sizin döneminizde startı verildi. 31 Mart seçiminden 1 ay sonra Tunç Başkanım ziyaretime geldiğinde bana sormuştu. 1 numaralı projem Gaziemir metrosu demiştim. Başkanımızın vizyonu o kadar önemliydi ki notunu aldı 1 hafta sonra gitti bir baktım basından açıklama okudum. Gaziemir metrosu geliyor diye o gün çığlık attım. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019 Kasım ayında ön proje ihalesini yaptı ve çalışmalar devam etti. Biz gördük sondajlar yapıldı en son Ulaştırma Bakanlığı’na ÇED sorunları aşıdı ve kesin proje aşamasına geldik. Sadece bir ulaşım projesi olarak bakmamak gerekiyor. Gaziemir’in güneye açılan kapısında ulaşım ile ilgili sıkıntılar var ama bu çevreci bir proje bu açıdan da kıymetli buluyorum. Hiç hayal etmediğim hızda ilerleyen bir proje. Şu anda bin kilometre hızla gidiyoruz projede. 100 yılımızda iktidar değişimi yaşayacağız. İzmir’e 1 metre metroyu hak görmeyenler sandıkta cevabını alacaklar iktidar değişimi Gaziemir metrosu daha hızlı biçimde hayata geçecek. 



"KARABAĞLAR İYİ YOLDA"
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu törende yaptığı konuşmada, ‘’2014 yılında Karabağlar’ın 4 temel sorunu tespit etik. Biri ulaşım, biri kentsel dönüşüm biri mevcut plan revizyonları ve Karabağlar’ın dar gelirleri insanlar için yapacağımız sosyal yardımlar. Bunların çözümü konusunda büyükşehir belediyemiz ve Karabağlar Belediyemi var gücümüzle çalışmakta. Karabağlar’ın 2040’lı yıllara doğru yürüyeceği yol belli. Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar hızla ilerliyor. Bakanlığın ilan ettiği 540 hektarlık alanda somut bir adım atılamadı. Umuyorum ki o adımda Mayıs’tan sonra bizlere kısmet olacak. Orada da sağlıklı bir yerinde dönüşümü 17 mahallemizde gerçekleştireceğiz. Bunların içinde kenti dönüştürecek konulardan biri de Karabağlar’ın iç ulaşım astarının genişlemesi ve metronun Karabağlar’a gelmesi. Bu proje anlamında Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Bu aynı zaman dönüşüm ve kentin bir gelişim projesi. Bugün proje aşamasında yarın uygulamaya geçecek emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sosyal yardımlar konusunda da bir teşekkür etmek istiyorum. Karabağlar iyi yolda bunu da büyükşehir belediyemizle hep birlikte modernleşmeye doğru yürüyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

KARABAĞLAR-GAZİEMİR HATTININ İSTASYONLARI ŞÖYLE SIRALANACAK: 
Menderes
Görece
Sanayi
Adnan Menderes Havalimanı 
Gaziemir Güven Park 
Gaziemir Stadyum 
Abdullah Arda 
Gaziemir Eski Kaymakamlık 
ESBAŞ 
Fuar İzmir 
Altan Aydın 
Atatürk A.T.M.L.
Dostluk Bulvarı 
Seniha Mayda 
Eski İzmir 
Çalıkuşu 
General Asım Gündüz / Kılçık Hattı
Yeni Yol 
Gürçeşme
İstikbal
Tepecik
Gıda Çarşısı
Halkapınar
Konak

 
CHP Lideri'nden Cüneyt Arkın filmi ile gönderme!
 
TCMB'den hükümete enflasyon mektubu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de zeybekli, çömlekli fuar heyecanı!
Menemen Belediyesi, yarın açılacak Türkiye’nin en büyük Uluslararası Tarım ...
Konak'ta asırlık acıya duygu yüklü anma
Ege’nin her iki yakasında derin izler bırakan nüfus mübadelesi 100’üncü ...
İzmir İtfaiyesi bir yılda 12 bin 500 kişiye eğitim verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, özel sektörde ...
 
Bayraklı'nın eğitime ışık olan kanalı!
Bayraklı Belediyesi tarafından pandemi döneminde hayata geçirilen ve sonrasında ...
Karşıyaka'da 4-5 Şubat çocuklara ait olacak!
Karşıyaka Belediyesi tarafından 4-5 Şubat günlerinde düzenlenecek etkinlikler ...
Narlıdere'nin 'tarihi' projesine nazar boncuğu geliyor!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin tarihi dokusunu korumak için hayata geçirdiği ...
 
Bornova'da ağaç sahiplendirme harekatı
Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artıran Bornova Belediyesi, ...
AASSM'de sürecin ilk forumu: Kadın ve İktisat Kongresi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ...
100. yılında mübadele Efes Selçuk'ta konuşuldu
Lozan Nüfus Mübadelesinin 100. yılı sebebiyle Selçuk Efes Kent Belleği’nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri