POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
2 Mayıs 2019 Perşembe - 10:08

İzmir koşamayanlar için koşacak... Soyer: Rekor bekliyorum!

Türkiye’de 4. Kez düzenlenen ve İzmir’de gerçekleşecek olan Wings For Life World Run etkinliği hakkında bilgilendirme toplantısı yapan Başkan Soyer, büyükşehir belediyesinin bu tarz etkinliklerde daha fazla yer alacağını belirterek, İzmir’den rekor katılım beklediğini söyledi.

İzmir koşamayanlar için koşacak... Soyer: Rekor bekliyorum!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla 5 Mayıs tarihinde 6 Kıta ve 12 ülkede aynı saatte gerçekleşecek olan Wings For Life World Run (Koşamayanlar için Koş) Türkiye’de 4. kez İzmir’de düzenlenecek.

Etkinliğin tanıtımı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ford Otosan Pazarlama İletişim Yöneticisi Serkan Özerbay, Dünya Cimnastik Şampiyonu Ayşe Onbaşı ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş’ın katılım sağladığı toplantıyla yapıldı. Programda organizasyonun önemine vurgu yapan Başkan Soyer, İzmir’den rekor katılım beklediğini belirtti.

İZMİR’DEN REKOR BEKLİYORUM!
Toplantıda organizasyona yönelik açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, rekor katılım beklediğini vurgulayarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu  organizasyona dördüncü kez ev sahipliği yapıyor. Bu, dünyanın en büyük iyilik organizasyonlardan biri ancak bu organizasyon sadece iyilik değil bilimin tıbbın ilerlemesi için de yapılıyor. Bunun İzmir’de yapılması bizim için gurur vesilesidir. Bunun için elimizden gelen ne varsa yapacağız. O gün bazı yollar kapanacak bazı sorunlar yaşanacak ama İzmirliler bunu anlayışla karşılayacaktır. Bu organizasyonda İzmir’in rekor kıracağına inanıyorum. Ben inanıyorum ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden başta Genel Sekreterimiz Buğra Bey olmak üzere çok büyük bir katılım olacaktır. Bu iyilik, bilimsel ve sportif organizasyona insanlarımızın çok katkı sağlayacağına inanıyorum. 5 Mayıs sabahının rekorların kırılacağı bir gün olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BU TARZ ETKİNLİKLERDE DAHA FAZLA YER ALACAK
Ayrıca Soyer, “Bunlar hepimizi iyileştiren moralimizi şeyler. Bir arada olmamızı güçlendiren organizasyonlardır. Her birinde vicdan kültür ve derinlikler var. Biz bu derinlikleri yükseltmek istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarz organizasyonlarda daha fazla yer alacaktır” dedi.

TOPYEKÜN FARKINDALIK LAZIM 
Toplantıda ayrıca yerel seçim döneminde kentte tekerlekli sandalye ile dolaştığının hatırlatılması ve sorunların tespit konusunda ne gibi çözümler üreteceğinin sorulmasına yanıt veren Soyer "O sembolik bir girişimdi. Engelli vatandaşlarımızın bu kentteki yaşam koşullarını görmek istedik. Birde aslında mesele farkındalığı yaratmak. Engelsiz herkesin farkında olması lazım. Bu farkındalık büyümeli ki, yerel yönetimler bu konuya daha fazla müdahil olsun, vatandaşlar daha çok bilinçlensin. Topyekün bir kent olarak engellilerin karşılaştığı sorunları görmemiz lazım. Bu farkındalığı büyümesi lazım. Böyle olsun ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda daha fazla yatırım yapması, engellilerin hayatını kolaylaştıracak daha fazla çözüm üretmesi bunların hepsi iç içe geçecek. Ne tek başına büyükşehir belediyesinin girişimleri yeterlidir. Ne tek başına vatandaşın duyarlılığı yeterlidir. Bunların hepsinin birleşmesi niyetindeyiz. Biz bu farkındalığı yaratacağız. Hem de bu şehirde yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştıracağız" dedi.

HEDEF 10 BİN KATILIM
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş ise, “Ülkemizde her yıl 2 bin kişi omurilik ferçle oluyor. Dünyada milyonlar insan var. Tek umudumuz sizin desteklerinizle bu çalışmaya destek vermenizdir. Pazar günü bizim için çok heyecanlı bir gün olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz 3 yıldır bize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 5 Mayıs bizim için umut günü olacak. İyilik köprülerinde buluşmak umuduyla… Geçtiğimiz sene 8 bin yakın katılım gerçekleşmişti, bugünden itibariyle 8 bin 800 başvuru oldu, 10 bini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
Başkan Kırgöz'den personele 'çat kapı' ziyaret
 
İzmir'de terör operasyonu: YPG'nin sözde komutanı yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kırgöz'den personele 'çat kapı' ziyaret
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, çalışma arkadaşlarına sürpriz ziyarette bulundu. 
O ilçede belediyeden 'leylek' operasyonu
Selçuk ilçesinde, leyleklerin yumurtalarını bırakması için yuvalarda tadilat ...
Tarihi Asansör'de başkan eşleri zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, İlçe ...
 
"İşçilerin kolundan çıkmadık, çıkmayacağız"
1 Mayıs nedeniyle Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan işçiler burada ...
Selçuk'ta halaylı 1 Mayıs coşkusu!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 1 Mayıs Pankartını belediye ...
Soyer'den alanda 1 Mayıs mesajı ve 'Çiğli' sorusuna yanıt!
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk kez 1 Mayıs kutlamalarına katılan ...
 
Başkan Sandal'dan 1 Mayıs mesajları... Belediyedeki 'değişim'i anlattı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü ...
Buca'da kol kola 1 Mayıs coşkusu
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Buca’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar ...
Başkan Tugay'dan 'emek' mesajları!
Karşıyaka Belediyesi önünde gerçekleşen Bir Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri