POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
21 Şubat 2019 Perşembe - 17:49

İzmir koşamayanlar için koşacak!

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için 5 Mayıs'ta tüm dünyada aynı anda koşulan Wings For Life World Run 2019’a Türkiye’de yine İzmir ev sahipliği yapacak. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir'de engellilere dönük yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

İzmir koşamayanlar için koşacak!

Tüm dünyada aynı anda başlayacak koşunun duyurusu ise bugün İstanbul’da gerçekleşen bir basın toplantısı ile yapıldı. Basın toplantısı Burcu Esmersoy’un sunumu, Wingsfor Life Vakfı CEO’su Anita Gerhardter’ın katılımıyla Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, TOFD Başkanı Ramazan Baş'ın katılım sağladığı toplantıda, Wingsfor Life Türkiye elçileri ünlü oyuncular Anıl Altan ve Ayça Erturan, yaşam koçu Ayşe Tolga, Redbull sporcuları 5 kez Türkiye ralli şampiyonluğu bulunan Yağız Avcı, Dünya Windsurf Şampiyonası ikincisi Lena Erdil ve 6 kez Avrupa Dağ Koşusu şampiyonu olan Ahmet Arslan da yer aldı.

Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, yaptığı açıklamada "Engellilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen kurumların sayısının artmasını temenni ediyorum. Bu kurumlar kentlerde engellilerin yaşamına uygun, standartları hayata geçirdiler. Bizim de amacımız kentsel çevremizi bu hale getirmek” dedi.

Her yıl İzmir’de Engelsizmir temasıyla engelcilere dönük çalışmalar yaptıklarını belirten Gökçe, “her yıl Engelsizmir isminde bir tema ve kongre ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yılın gündemi ‘engellilerin istihdamına yönelik politikalar nasıl geliştirilir?’ oldu. İzmir’de engelli farkındalık merkezimiz var ve Türkiye’de alanında tek. Burada engellilerin neler yaşadığını, nelerle karşılaştığını deneyimleme fırsatı sunuyoruz. Her engel türüne göre neler yaşadığını bire bir gördüğümüz zaman buna uyum sağlayabiliriz” dedi.

Gökçe ayrıca “Omurilik felcinin henüz tedavisi bulunamadı. Bizim bunun tedavisi için bilimsel araştırmalar yapmamız ve bu hastalıkla mücadele eden hastaların yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmaları uygulamamız gerekiyor. İzmir Büyükşehir ve İzmirliler olarak bunu görev olarak görüyoruz. Böyle bir büyük etkinliliği hayata geçirdikleri ve Türkiye’ye mal ettikleri için Wings For Life World Run 2019 organizasyonuna canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Wings For Life etkinliklerinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Wings For Life CEO’su Anita Gerhardter, "Çünkü bildiğiniz gibi tıbbı araştırmalar maliyetli. Yıllar boyu bu tip araştırmalara daha fazla fon bulabiliriz diye düşünüyorduk. Wings For Life bu amaca yönelik kuruldu" dedi.

Fonladığı araştırmalar sayesinde bir omurilik felçlisinin desteksiz adım atmaya başladığını belirten Anita Gerhardter, "Bu çok gurur duyduğumuz bir proje. İsviçre'de başlatılan bir proje. Elektrikli uyaranla beraber uzun zamandır omurilik felcinden yatan 1 hasta ayağa kalkıp, desteksiz olarak birkaç adım attı. Her yıl olduğu gibi Türkiye'nin bu yıl da en büyük ve en başarılı koşulardan birini organize etmesini bekliyorum. Wings For Life World Run ile daha fazla projeyi fonlama imkânı buluyoruz" ifadelerini kullandı.

TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR MERKEZİN OLMAMASINDAN ŞİKAYETÇİLER
Türkiye'de yaklaşık 250 bin kişinin omurilik felçlisinin olduğunu söyleyen Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı (TOFD) Ramazan Baş, "Her yıl çeşitli kazalarda omurilik felçlilerine yenileri ekleniyor. Bunun başında trafik kazaları geliyor. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Yaptırım cezaları artsın, eğitimler anaokulunda başlasın. Ama ne yazık ki ülkemizde her türlü hakka sahip olduğunu düşünen insanlar trafikte. Eğitimsiz, dikkatsiz, bedelinin ne olacağını bilmeyen, benim başıma gelmez diyen insanlar, birçok insanın felaket yaşamasına sebep oluyor" diye konuştu.

Türkiye'de omurilik felçlilerinin rehabilitasyonunu yapabilecek tam teşekküllü bir merkezin olmamasından şikâyetçi olan TOFD Başkanı, "Ne yazık ki İsviçre nüfusu 8 buçuk milyon. Ama en az 6 tane tamamen omurilik felçlilerine hizmet veren merkezler var" dedi.

TOFD Ramazan Baş konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ülkemizde bilim adamlarımız bu konuyla ilgili dünyanın her yerindeki gelişmeleri izliyorlar. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak dünyanın her yerindeki gelişmeleri izliyoruz."

"BEN YAŞAMAYI TERCİH ETTİM"
1994 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu omurilik felci olan Semra Çetinkaya ise, "Tekerlekli sandalyeye bağımlı olmak hiç kolay bir şey değil. Kabullenme süresi çok zor. Ancak bunu iyi rehabilitasyon merkezlerinde tedavi olduğunuzda daha dik oturabiliyorsunuz. Ben yaşamayı tercih ettim. Bazen sadece adım atmak değil yaşamak. Tekerlekli sandalyede de olsa yaşamın içindeyim. Burada bir fon sağlanması, farkındalık yaratılması bizim için çok heyecan verici. Ben biraz geç kalmış olabilirim ama yeni omurilik felçlisi olanlara çok güzel bir umut olacak" ifadelerini kullandı.

"BİR GÜN DEĞİL HER GÜN..."
Ünlü sunucu Burcu Esmersoy da etkinlikte yer aldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Elimden geldiğince bu tür etkinliklere katılmaya çalışıyorum. Bu sene Wings For Life'ta ilk senem olacak. Daha önce yoğunluğum sebebiyle katılamamıştım. Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş'ın yaptığı çalışmaları yıllardır biliyorum. Bu konuda çok fazla emek sarf ettiğini ve farkındalık yaratmak amacıyla çok fazla çaba sarf ettiğini de biliyorum. Etkinliğe katılan, destek olan bütün markalara da kendi adıma teşekkür ederim. İlla başınıza gelmesi gerekmiyor. Bir şekilde bizim de farkındalık yaratarak sadece bir gün değil her gün bu konuda çalışmalar yapması" şeklinde açıklamada bulundu.  (DHA)

 
MHP'li Belediye Başkanı için ihraç talebi
 
Soyer'den İzmir için '3 cemre' toplantısı duyurusu ve 1 Nisan mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de siyah çelenkli protesto!
Buca Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ardından da adaylığı geri ...
Kayıp Barış'tan yirminci günde acı haber!
Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, 2 Şubat günü aşırı yağış nedeniyle yükselen ...
Meteorolojiden İzmir için kritik uyarı!
İzmir Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ...
 
Ayvacık'taki depremin bilançosu açıklandı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İlk yaptığımız hasar tespit çalışmaları ...
Erdoğan talimat verdi, İzmir'deki panik bölgesinde inceleme başladı
Bayraklı ilçesinde aşırı yağışlardan sonra evlerin üzerinde bulunduğu ...
İzmir'deki tecavüz dehşetinde 90 bin TL'lik tazminat kararı
9 yıl önce, üniversiteli E.E.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla 20'şer yıl ...
 
Otomobiliyle ağaca çarptı, kurtarılamadı...
Torbalı ilçesinde, yol kenarındaki ağaca çarpıp, savrulduktan sonra başka ...
İZBAN ailesi Ayfer için seferber oldu
İZBAN ailesi, aplastik anemi teşhisi konulan gişe görevlisi Ayfer Kimran’a ...
Yedek astsubaylara 10 ay profesyonel maaş!
Yeni askerlik sistemiyle birlikte, yedek astsubaylık uygulaması da hayata ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri