POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
21 Eylül 2022 Çarşamba - 17:40

İzmir siyasetinde 'Rojin' tartışması: CHP'den AK Parti'ye sert yanıt!

CHP İl Başkanı Yücel'in Kemalpaşa'daki saha çalışmasında Van'dan İzmir'e gelen Koç ailesinin 11 yaşındaki kızları Rojin'in nakil mağduriyetini gündeme getirmesi tartışma konusu oldu. AK Parti cephesinden Yücel'e İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanıtı sonrası sert tepki gelirken, CHP'den bu tepkilere yanıt gecikmedi. CHP İl Başkanı Yardımcısı Şener Akdemir sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak AK Partili Hızal ve Kişili'ye sert sözlerle yüklendi. 

İzmir siyasetinde  Rojin  tartışması: CHP den AK Parti ye sert yanıt!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, Kemalpaşa'daki saha çalışmaları sırasında yanına gelen Koç ailesinin mağduriyetlerini gündeme getirmişti. 

CHP İl Başkanı Yücel, Van'dan İzmir'e gelen ailenin 11 yaşındaki kızı Rojin'in okul puanı yettiği halde ilçede hiç bir okula kaydının yaptırılmadığı iddiasını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür'e sormuştu. 

Yücel'e Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen yanıtta öğrencinin nakil olmak istediği Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'ne puanının yetmediği belirtilmiş yönlendirilen 3 anadolu lisesinde eğitimine devam edebilecekken eğitim hakkının elinde alındığı yönünde bir algı oluşturulduğu vurgusu yapılmıştı. 

CHP İl Başkanı'nın 'Rojin çıkışı'na AK Parti cephesinden ise tepki geldi. AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dilavir Kişili Yücel'i konuyu siyaset malzemesi yapmak ve yalana başvurmakla suçlamıştı. 

AK Parti cephesinden gelen bu tepkilere CHP'den de yanıt gecikmedi. CHP İl Başkanı Yardımcısı Şener Akdemir sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Hızal ve Kişili'ye sert sözlerle yüklendi. 



İŞTE O AÇIKLAMA: 
Demokratik ülkelerde siyasetçiler birbirine, vatandaş siyasetçilere soru sorar ve bu kişinin demokratik hakkıdır. İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel de Kemalpaşa’da esnaf ziyareti yaparken yanına gelen Rojin Koç'u dinlemiş ve öğrenicinin sorununu, toplumsal sorunlara duyarlı bir siyasetçi olarak, Milli Eğitim Bakanı'na ve İl Milli Eğitim Müdürü' ne sosyal medyadan sormuştur. Siz sahaya çıkamadığınız için bu sorunlar size gelmiyor. 
İl Başkanımızın sorusu karşısında AKP’li iki kafadar o kadar incinmiş ki, biri konuyu belediyelere getirmiş, diğeri de çökerttikleri milli eğitim sistemini savunmuş. Evvela belediyelerimizde Av. Özgür Hızal Bey ne ayrımcılığı görmüş onu da açıklasaydı işkembeden sallamamış olurdu. Kerem Ali Bey’den sonra İl Başkanlığı için yanıp tutuşmasına bağlıyorum bu durumu. O yüzden, onun bu sefil iştihasını anlıyorum… 
Sayın Kişili! 
Çocuk, imam hatip lisesine gitmek istemiyor, ancak milli eğitim çocuğu imam hatip lisesine yönlendiriyor nedenini açıklar mısın? Taşınan her öğrenciye aynısı mı yapılıyor? Puanı tutmuyor diye bir başka kentten gelen Anadolu Lisesi öğrencileri imam hatiplere mi yönlendiriliyor? 
Milli Eğitim Bakanlığı’nda binlerce öğretmen ücretli statüsünde yani yevmiye usulü çalıştırılıyor. Bundan haberiniz var mı?
Kapattığınız köy okullarından çocuklar taşımalı eğitim sisteminde çileden başka bir şey öğrenmiyor. “Ben cahillerin ferasetine güveniyorum” diyen Rektör’ü alıp YÖK denetleme kuruluna atadınız.
Türkiye’de 25-34 yaş aralığındaki genç yetişkinlerin yüzde 41’i ortaöğretim mezunu bile değil. 20 yıldır iktidardasınız, bu ne rezalet?
Eğitime katılım oranında doğu ile batı arasında uçurumun farkında bile değilsiniz.
Türkiye’de 25-64 yaş aralığındaki yükseköğretim mezunu nüfus oranı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde % 13, Ankara’nın da içinde bulunduğu İç Anadolu’da bu oran yüzde 32’ye ulaşıyor. Ankara’yı hesaba katmadığınızda ne olur sen hesaplarsın. Çok biliyorsun ya başarı sıralamasının ne olduğunu. 
Türkiye’de okuma yazma bilmeyen, 2.024.979, ilkokul mezunu 17.579.747, okuma yazma bilip okul mezunu olmayan 7.782.603 yurttaşımız var. Toplamına baktığında 27 milyonu geçiyor.  Bir gece ansızın gireriz dediğiniz Yunanistan’ın nüfusu 11 milyon. Bu arada; İstatistikler TÜİK’ten. Belki düşürmüşlerdir. Sen doğrusunu öğrenince paylaşırsın bizimle de.
Çok uzattım biliyorum, beyniniz yandı. 20 yılda yaptığınız: İçinde eğitim olmayan okullar, sağlık olmayan hastaneler, adalet olmayan adalet sarayları, geçilemeyen köprüler, uçuş yapılmayan havaalanları… Kafanız betondan başka bir şeye basmadığı halde yüzyılın en saçma toplu konut projesine de imza atmak nasıl bir şey ben de size bunu sormak isterim. Dediğin gibi her çocuk eşit şartlarda okuyacak ama biz geldiğimizde!

 
Altınordu arada boş durmuyor!
 
Çavuşoğlu'ndan 'kısmi seferberlik' değerlendirmesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlığın UNESCO kararı TBMM'ye taşındı: CHP'li Bayır'dan 3 kritik soru!
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2020 yılında UNESCO Dünya Mirasi Geçici ...
Polat'tan UNESCO kararı tepkisi: İzmir cezalandırılıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili ...
Erdoğan ile Infantino'nun dünya kupası diyaloğu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FIFA Başkanı Infantino'yu kabul etti. Infantino, ...
 
CHP ve İYİ Parti beslenme sorununa çözüm için harekete geçti!
Öğrencilerin beslenme sorununa ilişkin TBMM Başkanlığı’na yasa teklifinde ...
Gürsel Tekin'den 'HDP'ye bakanlık' sorusuna yanıt!
CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında ...
Atama tepkisi: Sabredilecek hiçbir durum kalmadı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, atama bekleyen sağlık çalışanlarının durumuyla ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuştu
BM Genel Kurulu'nda katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli ...
AKPM'den İzmir'de 'adil kalkınma' zirvesi!
CHP Genel Sekreteri ve ilgili Komisyon Başkanı Selin Sayek Böke ve Avrupa ...
CHP'den 'nakil' çıkışı... İddialara yanıt ve AK Parti'den tepki!
CHP İl Başkanı Yücel, Van'dan İzmir'e gelen ailenin 11 yaşındaki kızı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri