POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Polis el koydu, silahlar 'Teşkilat'ın çıktı
Polis el koydu, silahlar "Teşkilat"ın çıktı
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
8 Şubat 2022 Salı - 09:35

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Kılıçdaroğlu ile yola çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandıracağı Buca Metrosu’nun temeli 14 Şubat Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törenle atılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tüm İzmirlileri bu tarihi güne tanıklık etmeye davet ediyorum. Bu gurur tüm İzmir’in” dedi.

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Kılıçdaroğlu ile yola çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi raylı sistem yatırımlarına bir halka daha ekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla ile inşa edeceği kent tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu’nun temeli 14 Şubat Pazartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törenle atılacak.



İzmir Metrosu’nu Buca’ya ulaştıracak ve kent trafiğine nefes aldıracak 13,5 kilometrelik metro hattının yapımına başlayacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin bu kaotik ortamında İzmir’in geleceğini aydınlatacak Avrupa’nın en büyük yatırımlarından birinin temelini genel başkanımızın katılımıyla atacağız. Söz verdiğimiz gibi İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Bu tarihi güne tanıklık etmek için tüm hemşehrilerimi Buca’ya temel atma törenine davet ediyorum. Bu gurur tüm İzmir’in” dedi.

Zeynep Bastık konseri var
Buca Metrosu’nun temel atma töreni Şirinyer Pazaryeri’nin arkasında bulunan Şirinyer ESHOT Garajı’nda (Cemil Şeboy Caddesi) saat 17.00’da olacak. Törenin ardından sanatçı Zeynep Bastık konser verecek. Çamlıkule İstasyonu’nun bulunacağı alanda ise Buca Metrosu’nun kazısı başlayacak. Tören sırasında kazı görüntüleri eş zamanlı olarak törende ekrana yansıtılacak.

Buca’nın trafik sorunu çözülüyor
Buca Metrosu hizmete alındığında Buca ile Üçyol arasında ulaşım kolaylaşacak. Üniversite öğrencilerinin Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’ne erişimi rahatlayacak. Buca Metrosu İzmir trafiğine de soluk aldıracak.

12 milyar liralık dev yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol–Buca Metro hattı için Temmuz ayında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Kasım ayında da Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile toplam 250 milyon Euro’luk dış finansman sözleşmesi imzaladı. Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 125 milyon Euro, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) ile de 115 milyon Euro tutarında bir yetkilendirme anlaşması imzalandı. Böylelikle 490 milyon Euro tutarında uluslararası yatırım kente kazandırıldı.

Çok sayıda firma ve konsorsiyumun Buca Metrosu’nun yapımı için yarıştığı ihalede Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. 3 milyar 921 milyon 498 bin TL teklif vererek tünel ve istasyonların yapım işini üstlendi. Hatta çalışacak trenlerle birlikte 765 milyon Euro’ya mal olması planlanan Buca Metrosu yaklaşık 12 milyar liralık maliyetiyle raylı sistemler alanında kent tarihinin en büyük yatırımı olacak.

Sürücüsüz hizmet verecek
İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek. TBM makinesi kullanılarak derin tünelle geçilecek hattın uzunluğu 13,5 kilometre olacak ve 11 istasyondan oluşacak. Üçyol ile başlayan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. Buca hattı, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan 2. aşama hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu'nda entegre olacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek. Proje kapsamında 80 bin metrekarelik kapalı alanda bakım atölyesi ve depo binası da olacak. Buca Metrosu’nun dört yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

 
'Bornova sahnesi'nde 30.yaş heyecanı!
 
Dolar ve euro kurunda son durum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık SMA'lı Kaan Efe için tek yürek!
SMA TİP 1 hastası Kaan Efe bebeğe destek olmak adına, Kınıklılar bir araya geldi. 
Kemalpaşa'da 23 Nisan mesaisi tam gaz!
Kemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivalinde ...
Çiğli'de satrançta kıyasıya yarış
Çiğli Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İzmir İl Temsilciliği ...
 
TV BEK geri dönüyor!
Bayraklı Belediyesinin pandemi sürecinde başlattığı ve Türkiye’ye örnek ...
Bornova’da Go heyecanı: Hamleler yarışacak
Bu yıl 10.su düzenlenecek olan Smyrna Go Turnuvası için başvurular başladı. ...
Bornova’ya yeni spor salonu
Bornova Belediyesi spor alanında gerçekleştirdiği yatırımlara bir yenisini ...
 
Soyer'den Türkiye’nin en kapsamlı yapı ve zemin laboratuvarında inceleme
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli’de Türkiye’nin en ...
Türkiye'nin ilk hurda merkezinde 459 araç toplandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılının Ocak ayında Menemen’de kurduğu ...
Buca'da yürekleri ısıtan dayanışma!
İzmir'in nüfus bakımından en büyük ilçesi Buca’da, birbiri ardına hayata ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri