POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
23 Nisan 2023 Pazar - 10:06

İzmir’de sokak sanatçıları için özel düzenleme geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi sokak sanatçılarının çalışma koşullarını iyileştiriyor. Yaratıcılığını sokakta özgürce sergilemek isteyen sanatçılara, "Sokak Sanatçısı Kartı" verilecek. Sanatçılar, başvuru sonrası belirlenen alanlarda performanslarını sergileyebilecek.

İzmir’de sokak sanatçıları için özel düzenleme geliyor

Büyükşehir Belediyesi, sokak sanatçılarının çalışma koşullarını iyileştirmek ve hizmet standartlarını yükseltmek için örnek adım attı. Günlük yaşamın içinde sanatın daha çok yer alması için 'Sokak Sanatçısı Kartı" uygulaması başlayacak.  Böylece yurttaşların sokakta sanatla buluşması adına hem ideal koşullar sağlanacak hem de sokak sanatçıları yasal yollarla performanslarını sergileyebilecek. Yönetmelik kapsamında ayrıca ses yükseltici kullanarak sanat icra etmeye belli kısıtlamalar getirilecek. Kart almak için başvuru www.izmir.art sitesinden yapılabilecek. Sokak Sanatçısı Kartları, Nisan ayı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilecek.

Sokak sanatçıları komisyonu oluşturuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sokak Sanatçısı Kart başvurusu için gelen başvuruları değerlendirmek üzere Sanat Komisyonu oluşturdu. Komisyonda Sokak Sanatçıları Derneği, İzmir Müzisyenler Derneği, İzmir Sahne Çalışanları Derneği, İzmir Müzisyenler ve Sahne Çalışanları Derneği, İzmir Müzisyenler ve Sanatçılar Derneği temsilcileri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı çalışanları da yer alıyor.

39 nokta belirlendi
Kart sahibi sanatçılar, İzdeniz, İzmir Metro ve Tram İzmir’e ait vapur, metro, tramvay ve bu araçlara ait iskele ve duraklarda performanslarını belirlenen gün, saat ve yerlerde sergileyebilecek. İzmir’in 39 ayrı noktasında ses yükselticisi ile müzik yapılmasına olanak sağlanacak. Bu noktalar ise Fahrettin Altay Metro İstasyonu girişi, koridoru ve turnikeler bölgesi, Karantina Meydanı, Tarihi Asansör girişi, Üçyol Metro İstasyonu Betonyol girişi,  Üçyol Metro İstasyonu Karabağlar girişi, Evka-3 Metro İstasyonu girişi, Bornova Metro İstasyonu Girişi, Bornova Küçükpark, Bornova Büyükpark, Bornova Büyükpark giriş yolu, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı 1’inci giriş, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı 2’inci giriş, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ana giriş, Bayraklı Üst Geçidi sahil çıkışı, Bayraklı Üst Geçidi Sevgiyolu girişi, Alsancak İskelesi liman tarafı, Alsancak İZBAN İstasyonu önü, Gündoğdu Meydanı, Bostanlı Balıkçı Barınağı Bostanlı İskelesi tarafı, Bostanlı Seyir Terası, Konak Pier-Pasaport Kordonboyu, Konak Pier yanı, Goethe Enstitüsü önü, Göztepe İskelesi önü, Bostanlı İskelesi önü, Kızlarağası Hanı önü, Göztepe Metro İstasyonu girişi, Göztepe Metro İstasyonu giriş koridoru, Buca Hasanağa Bahçesi, Buca Forbes Caddesi, Buca Migros mağazası önü, Çiğli İZBAN İstasyonu önü, Konak Tramvay İstasyonu önündeki tentelerin altı, Gaziemir İZBAN İstasyonu, Gaziemir Meydanı, Sarnıç İZBAN İstasyonu, Bornova Bölge Metro İstasyonu olarak belirlendi.

 
AK Partili Sürekli'den sosyal yardım raporu!
 
Devlet erkanı Ata'nın huzurunda!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.EKLER 23 Nisan 2023 Pazar 11:09

Sanatçılara saygımız,sevgimiz var fakat aylardır sakin bir tramvay yolculuğu yapamıyoruz.karantina durağında bir gitarist iniyor,diğeri tramvaya biniyor.üzgün,moral bozukluğu içinde olanlardaki etkiyi düşünün.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Kurucu Başkanı Işıl'ı unutmadı
Milli mücadelenin önemli kahramanlarından, Karşıyaka Spor Kulübü kurucu ...
Soyer'den 23 Nisan mesajı: Size söz çocuklar! Yeniden baharlar gelecek…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Marble İzmir için geri sayım başladı
Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir-Uluslararası ...
 
Başkan Çalık’tan Başkan İduğ’a ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Beylikdüzü Belediye Başkanı ...
Güzelbahçe 23 Nisan'a hazır
Güzelbahçe Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir dizi etkinlik düzenleyecek.
Soyer bayrama afet bölgesinde girdi: Osmaniye gündemimizden asla düşmeyecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan Bayramı'nın ilk ...
 
Ünlü karikatüristler İzmirliler için çizecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İzmir Uluslararası ...
Bayraklı’nın piyano kursundan Devlet Opera ve Balesi’ne…
Bayraklı Belediyesi tarafından ücretsiz verilen piyano kursuna katılarak ...
Çiğli'de çocuklara 23 Nisan hediyesi: Kids Fest!
Çiğli Belediyesi, deprem bölgesinden gelen ve Çiğli'de yaşayan çocuklara ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri