POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
28 Ekim 2020 Çarşamba - 08:57

İzmir’in o planına onay: Büyükşehir, müdürlükler ve ilçe belediyeleri komisyon kurdu!

İzmir Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı, Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile onaylandı. Hazırlık aşaması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 30 İlçe Belediye Başkanlığından komisyonun oluşturulması hususu karara bağlandı. Komisyonda 70 üye yer aldı.

İzmir’in o planına onay: Büyükşehir, müdürlükler ve ilçe belediyeleri komisyon kurdu!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı, Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile onaylandı. Sıfır atık felsefesini israfın önlenmesinde önemli gördüğünü vurgulayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in de imzası bulunan kararın raporu kamuoyuna sunuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilçe belediyeleri, yerel yönetim mekanizması ve müdürlükleri de çalışmaya dahil eden kararda önemli vurgular yapıldı.

Planının hazırlanması için; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 30 İlçe Belediye Başkanlığından komisyonun oluşturulması hususu karara bağlandı. Komisyonda 70 üye yer aldı.

NELER HEDEFLENİYOR?
Raporda, “Sıfır atık yönetim sisteminden beklentileri ve hedefleri karşılamak üzere hazırlanacak İl Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı; Mahalli idarelerce sıfır atık yönetim sisteminin kurulması, uygulanması ve iş birliği içerisinde çalışılmasını temin etmek,

Bina ve yerleşkelerce uygulanacak sıfır atık yönetim sisteminin mahalli idarelerce kurulan/kurulacak sıfır atık yönetim sistemi uygulamalarına entegrasyonunu sağlamak,

İl özelinde uygulanacak “Yerel Atık Yönetim Sistemlerinin” oluşturulmasını sağlamak,

 Sıfır atık yönetim sisteminin sürdürülebilirliğini ve izlenebilirliğini sağlamak ve gerektiğinde de güncellenmesi ve geliştirilmesini sağlamak,

Ulusal mevzuat ile uyumlu yerel idari kararların alınmasını sağlamak, üzere Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenecek komisyon tarafından hazırlanır; Mahalli Çevre Kurulu gündemine alınarak karara bağlanır ve tüm taraflarca uygulanması sağlanır” ifadeleri yer aldı.

‘İl Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı’ başlıkları ise, “İl düzeyinde belirlenen çalışma ekibine ilişkin bilgiler, atık yönetiminde mevcut durum, vizyon, kısa ve uzun vadeli hedefler, il sıfır atık yönetim sistemi planlaması, eğitim, bilinçlendirme faaliyetleri, izleme, geliştirme ve raporlama faaliyetleri” maddelerinden oluştu.

KOMİSYON OLUŞTURULDU!
İl Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planının hazırlanması için; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 30 İlçe Belediye Başkanlığından komisyonun oluşturulması hususu karara bağlandı. Komisyonda 70 üye yer aldı.

EN ÇOK ATIK KONAK VE BORNOVA’DAN TOPLANIYOR
Toplama ve taşıma sistemleri üzerinden yapılan açıklamada, “İzmir ilinde atık toplama işlemi ilçe belediyeleri veya yüklenici firmalar tarafından yapılmaktadır. İl genelinde belediye atıklarının toplanma sıklığı mevsim ve turizm kaynaklı olarak değişkenlik göstermektedir. Yaz aylarında ilçe merkezlerinde günde en az 2 sefer toplama yapılmaktadır. Kış aylarında ise toplama günleri genellikle yaz ayları ile aynı olmakta ancak sefer sayısı azalmaktadır. 30 ilçede belediye atıkları, kapasiteleri 7 ile 20 metreküp arasında değişen toplam 569 sıkıştırmalı araç ile taşınmakta olup atıkların toplanması için kapasiteleri 400 litre ile 1100 litre arasında değişen 141 bin 233 adet konteyner kullanılmaktadır. Yaz ve kış dönemlerinde en çok atık toplanan ilçeler Konak ve Bornova iken en az atık toplanan ilçeler Beydağ ve Karaburun’ dur” bilgisine yer verildi.

ÇÖP YÜKÜ ÇİĞLİ’NİN SIRTINDA!
Ayrıca raporda, “İzmir İli genelinde belediye atıklarının yüzde 96,75’ i düzenli depolama yöntemi ile Bergama Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi (yüzde 3,49) ve Çiğli ilçesinde yer alan Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Tesislerinde (yüzde 93,26) bertaraf edilmektedir. Belediye atıklarının yüzde 3,25’lik kısmı ise Tire Düzensiz Döküm Sahasında bertaraf edilmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

 
Ankara'dan o karikatüre sert tepki!
 
İEKKK'da gündem 'Yüzülebilir Körfez' ve Alsancak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur, TBB'de İzmir’i temsil edecek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ankara’da gerçekleştirilen seçimler ...
Bornova'da Cumhuriyet'e tedbirli kutlama
Cumhuriyetin ilanının 97. Yılı Bornova’da coşkuyla kutlanacak.
Büyükşehir'den hem öğrenciye hem de esnafa destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınından ...
 
Karşıyakalı öğrenciler hayvan sevgisini anlatacak
Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere hayvan sevgisi aşılamak amacıyla ...
İZBAN'da akıllı yiyecek-içecek otomatı dönemi!
İzmir’in ulaşım yükünü çeken temel ayaklardan olan İZBAN’da 41 istasyon ...
Bornova'da ihtiyaç sahipleri için BM ile işbirliği
Bornova Belediyesi, bu önemli kuruluşla olan işbirliğini ‘Hane Tadilatı ...
 
Narlıdere’de ‘online’ Cumhuriyet coşkusu
Narlıdere Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yılını bir dizi etkinlik ile kutlayacak.
Konak Cumhuriyet için ay-yıldıza büründü
Konak Belediyesi, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle ...
Mavişehir’de su taşkınlarına son verecek hamle!
Büyükşehir Belediyesi Mavişehir'de özellikle kış aylarında deniz seviyesinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri