POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
17 Şubat 2023 Cuma - 13:20

İzmirli depremzedelerden afet bölgesi için seferberlik!

117 kişinin hayatını kaybettiği depremi yaşayanlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bir araya geldi. Yaralarının henüz kapanmadığını ve bölgedekilerle empati kurduklarını anlatan İzmirliler, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi'nde depremzedeler için uyku tulumu, mont, atkı, bere ve çocuk tulumu üretiyor.

İzmirli depremzedelerden afet bölgesi için seferberlik!

Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında, 30 Ekim 2020'de meydana gelen, 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremi yaşayanlar, Kahramanmaraş merkezli afetin ardından yardıma koştu. İzmir depremzedeleri, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi'ndeki giysi kursunda, kendi yaralarını rehabilite etmeye çalışırken, Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası harekete geçti. Bölgedekilerle empati kurduklarını söyleyen İzmirliler, depremzedeler için uyku tulumu, mont, atkı, bere ve çocuk tulumu üretiyor.

Bayraklı Halk Eğitim Merkezi'nde usta öğretici olan Nurdan Yardımcı (44), "İzmir depremini yaşadım. Evim zarar gördü. Çadırda kaldım. O nedenle bu duyguyu çok iyi biliyorum. Günlerce bize gelen yardımlarla yaşamımızı sağlamaya çalıştık. Büyük depremi duyduğum zaman çok etkilendim. Kendimi tutamadım. Bir şeyler yapmak istedim. Oradaki insanların ne zorluklar çektiğini biliyoruz" dedi.

İzmir'deki depreme evde yakalandıklarını aktaran Yardımcı, "Deprem anında oğlumla asansördeydik. Asansörün halatı koptu ve biz mahsur kaldık. Kurtarılmayı bekledik. Gelip, bizi çıkardılar. Çok kötü günlerdi. Şu an hala aynı duyguları yaşıyorum. Kahramanmaraş depremi nedeniyle günlerdir uyuyamıyorum. Büyük bir afet. Ürettiğimiz giyeceklerle oradaki insanların yüreğine dokunabiliyorsak bir kalbi ısıtabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

'YARAMIZ DAHA KAPANMADI'

Kursiyerlerden, İzmir depremine evde yakalandığını anlatan ev kadını Ayşe Yazıcı (56), "Gözümün önünde binanın çatlaması bizleri çok korkuttu. Kurtulamayacağımı düşündüm. Evim hasar gördü ve yıkıldı. Çok şükür, sağ çıktık. Büyük bir felaketti. Aynı duyguları şu anda Kahramanmaraş'takilerle de yaşıyorum. Şu an onlara fayda sağlamaya çalışıyorum. Onlar için sıcak tutacak şeyler üretiyoruz. İçlerini ısıtsın, istedik. Beraber büyük dayanışma içindeyiz. Yaramız daha kapanmadı. Onları çok iyi anlıyoruz. Birbirimize yardım etmeye çalıştık. Şimdi aynı desteği biz de onlara yapmaya çalışıyoruz" dedi. 

'HER GÜN 300 KADAR ÜRÜN GÖNDERİYORUZ'

Bayraklı Halk Eğitim Merkezi'nde giyim öğretmeni İnci Bandaş ise "Bayraklı'da büyük bir deprem yaşadık. Birçok kursiyerim o depremden etkilendi. Deprem sonrasında, 'Ne yapabiliriz, onları nasıl rehabilite edebiliriz?' diye düşündük ve halk eğitim merkezimizde bu kursu hayata geçirdik. Onlar da kurslara devam ederek bir nebze olsun yaşadıklarını unutmaya çalıştılar. Son yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra da biz hemen deprem bölgesine giysi gönderilmesi için harekete geçtik. Eşofman, uyku tulumu, kışlık içlikler, atkı, bere, çocuk tulumları gibi giysiler üreterek bölgeye gönderdik. Bir çocuğun bile ısınmasını sağlayabildiysek ne mutlu. Şu anda da hala devam etmekteyiz. Her gün 300 kadar ürün gönderiyoruz"  diye konuştu.

Kursiyerlerden Nevin Gökdemir (72) de "Biz de depremi yaşadık. Evimiz ağır hasarlı çıktı. Henüz yıkılmadı ve mahkeme sürecindeyiz. Oradakilerle empati kuruyorum. Engelli bir kızım var. Depremden sonra 5 ay ev aradık. Oradaki karda, kışta, enkaz altında kalanlarla kendimi özdeşleştiriyorum. Onlar için bir şeyler yapmaya çalışıyorum" dedi. (DHA)

 
Deniz Akkaya'ya 'Sezgin Baran Korkmaz' yanıtı
 
AHBAP Tarkan'ın merak edilen bağışını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir için kritik toplanma yerleri uyarısı!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama ...
Danıştay saldırganı koğuşunda ölü bulundu!
Danıştay'da 17 Mayıs 2006'da silahlı saldırı düzenleyen ve Hakim Mustafa ...
Depremzedelerin taşınma telaşına 'fırsatçı' tarife
Depremden hasar gören evlerinden kalan eşyalarını alıp başka yere gitmek ...
 
Prof. Dr. Sözbilir'den 'Karşıyaka'da diri fay' iddiasına yanıt ve şehir hastanesi açıklaması
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Arazileri kaydıran fay kırıkları havadan görüntülendi!
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın, Hacıbebek Mahallesi üzerinde bulunan ...
CHP'yi ve o ilçeyi sarsan haber: Eski belediye başkanı yaşamını yitirdi
2008 yılında kurulan Karabağlar Belediyesi'nin ilk başkanı olan Sıtkı Kürüm yaşamını yitirdi.
 
Konya'da yangın dehşeti: 7 depremzede öldü
Konya'da yangın çıkan müstakil evin çatısının çökmesi sonucu depremzede ...
Isınmak için tencerede kömür yaktılar, hastanelik oldular!
İzmir'in Konak ilçesinde, oturdukları evi ısıtmak için tencerede kömür ...
Bankalar için yeni bağış ve yardım kararı!
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile, bankaların ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri