POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 Mart 2023 Çarşamba - 14:10

Kadın avukatlardan 8 Mart yürüyüşü!

İzmir'de kadın avukatlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde cübbeli yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sonunda yapılan açıklamada, "Bu düzene karşı durmaktan, şiddete uğrayan tek bir kadın kalmayana dek mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" vurgusu yer aldı

Kadın avukatlardan 8 Mart yürüyüşü!

İzmir Barosu üyesi kadın avukatlar, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Baro binası önünde toplanarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde cübbeli yürüyüş gerçekleştirdi. Avukatlar yürüyüşte, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Birlikte daha güçlüyüz" yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş sonunda Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasını Av. Gözde Önal ile Av. Büşra Marangozoğlu okudu.

ÇADIRDA BİLE ERKEK ŞİDDETİ DEVAM EDİYOR
Türkiye'nin en büyük toplumsal sorunlarından biri olan kadın cinayetlerine vurgu yapılan açıklamada, "Bugün 8 Mart. Bu ülkede Aslı Engin üç çocuğunu polis eşliğinde görmeye gittiğinde boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak katledileli bir hafta bile olmadı. Yani bu ülkede bir kadının daha yaşama hakkı elinden alındı. Hem de polis eşliğinde… Bu ülkede birçok kez uzaklaştırma kararı verilmiş olmasına rağmen tazyik hapsi kararı, Hülya Şellavcı iş yerinde eşi tarafından başından vurularak katledildikten sonra verildi. Yani bu ülkede bir kadının daha yaşama hakkı elinden alındı. Hem de adli makamlar öngörebileceği halde. Bu ülkede zamanın en büyük yıkımlarından biri oldu, 11 ilde birden yaşanan deprem… Depremden sağ çıkabilen kadınlar, canlarının sağ olduğuna sevinemedi. Çünkü çadırda bile, depremzede olan kadınlara karşı bile, deprem bölgesinde bile erkek şiddeti devam ediyor. Tehditten cinsel saldırıya, ısrarlı takipten kasten yaralamaya, kadına karşı fiziksel, psikolojik, cinsel şiddet devam ediyor. Bu ülkede depremzede Alev Altun, barınma ihtiyacı devlet tarafından karşılanmadığı için şiddet gördüğü eşinin evine yerleşmek zorunda kaldı, üzerine kaynar su döküldü. Bu ülkede Pınar Gültekin vahşice katledileli 3 yıl oldu. Yakıldığında henüz yaşıyor olduğuna dair raporlar dosyasında yer almasına rağmen ilk derece mahkemesi sanık hakkında haksız tahrik indirimi uyguladı ve katiline sadece 23 yıl hapis cezası verdi" denildi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Her türlü şiddete karşı mücadelenin süreceğini vurgusu yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Savaş çıksa kadınlara cinsel saldırı, doğal afet olsa kadınlara karşı şiddetin her türü, hiçbir şey olmasa giydiğinden, gezdiğinden, güldüğünden suçlanan kadın... Bu ülkede hiçbir şeye ses çıkmadı da kadınların yaşamına, haklarına gelince herkes hep bir ağızdan konuştu. Bu ülkede kadınlara nafaka verilmesine karar verildiğinde gösterilen tepki, kadınlar katledildiğinde gösterilmedi. Erkeklerin bitmeyen istekleri konuşuldu da sıra kadına gelince, erkeklerin yorumlarından kadınlara söz sırası gelmedi. Biz, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Pınar Gültekin, Ceyda Yüksel, Hülya Şellavcı ve daha adını sayamadığımız tüm kadınların davalarının da takipçisi olacağız.10 Mart tarihinde, Pınar Gültekin davasının duruşmasına müdahale talebimizin reddine karar verilmiş olmasına rağmen katılmaya, sözümüz var demeye devam edeceğiz. Failin gözaltına alınmasıyla yetinmeyeceğiz. Aslı Engin’in katledilmesine ilişkin yargılama sürecinin takipçisi olacağız. Şu an deprem bölgesinde bulunan, temel ihtiyaçları dahi karşılanmayan, şiddet gören kadınlarla dayanışmamızı yükseltmeye devam edeceğiz. Asla bu düzene alışmayacağız! Bu düzene karşı durmaktan, şiddete uğrayan tek bir kadın kalmayana dek mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.  Aileyi dağıtan şey kadınlara yönelik şiddet olmasına rağmen, kadının eğitimini, kadının çalışmasını, kadının adil muamele görme isteğini aile birliğinin sonlanmasının nedeni olarak gören, İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alan zihniyet var oldukça 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' demekten vazgeçmeyeceğiz. Bugün 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü. Coşkuyla, dirençle, umutla kutlamamız gereken bir gün. Ancak biz kadınlar, sadece şiddetsiz yaşayabilmek, çalışabilmek, barınabilmek, gülebilmek için bile mücadele vermek zorunda bırakılıyoruz. Bir kez daha tekrar ediyoruz ki bu zihniyete teslim olmayacağız, biat etmeyeceğiz, bu zihniyetle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Hep birlikte bir kez daha 'Bizi susturamayacaksınız' demek için 8 Mart gece yürüyüşünde el ele kol kola omuz omuza olalım. Tüm kadınları bu akşam gerçekleşecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gece yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz."

 
YKS tarihi açıklandı: 4 ilde sınav yok!
 
Batur’dan Dünya Kadınlar Günü’nde dayanışma vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YKS tarihi açıklandı: 4 ilde sınav yok!
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 kılavuzu ÖSYM tarafından paylaşıldı. ...
Ersan Şen yeni hedefini duyurdu!
Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini açıklayan ve İYİ Parti lideri Meral ...
Kadınlar Günü'nde 3 kadın cinayet kurbanı!
Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Bugün de farklı şehirlerden kadın ...
 
Depremzedeler nasıl oy kullanacak?
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların seçimde oy ...
İzmir'de 8 ilçede 22 'ölüm içkisi' baskını!
Teknik ve fiziki takibin ardından Karabağlar, Buca, Bayraklı, Konak, Karşıyaka, ...
Çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi
Adalet Bakanlığı, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ...
 
Kadınlar Günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı?
Her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi merak konusu ...
DEÜ'den bir rapor daha: Türkiye tarihinin en sarsıcı depremleri!
Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Dokuz ...
Deprem bölgesinin tamamı 'cazibe merkezi' olacak!
Bölgelerarası gelişmişlik farklarının giderilmesi amacıyla halen 24 ilde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri