POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
11 Mayıs 2018 Cuma - 09:05

Kafe Siyaset masasında '15 vekil', Demirtaş, CHP'nin 'SKM tercihi' ve liste kulisleri!

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Kafe Siyaset’te konuştu. İkilinin gündeminde 15 vekilin CHP’ye geri dönüşü, Demirtaş’ın CHP’den aday adaylığı, Beko’ya yönelik tepkiler, CHP SKM’nin başına Yüksel-Varnalı’nın getirilmesi ve İYİ Parti’nin İzmir’de aday listesi kulisleri vardı.

Kafe Siyaset masasında  15 vekil , Demirtaş, CHP nin  SKM tercihi  ve liste kulisleri!

GERÇEKİZMİR - Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı gündemi değerlendirdi.

Sercan Avcı’nın programda öne çıkan konuşmaları şöyle;

"BEN YERELİ İSTİYORUM" DEMEZ KİMSE
İYİ Parti’ye giden 15 milletvekili CHP’ye geri döndü. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır  İzmir 1. Bölge’den milletvekili adaylığı başvurusunda bulunacağını söyledi. Bayır’ın listede yer alması kesin gözüyle bakılıyor. Bu 15 vekille ilgili kamuoyunda ‘yerel seçimler içinde şansları var’ algısı oluşmuştu.  Zaten ben yereli istiyorum demez kimse. Böyle kritik bir dönemde ben yereli istiyorum diyenler şahsi bir ikbal hesabı yapmış olur. Demokrasi adına yaptığı olumlu hareketin bir anlamı kalmaz. 15 ismin de milletvekilliği başvurusu yapması daha doğru olur.

İSTEMEDEN DE OLSA RAKİPLERE PROPAGANDA SLOGANI VERDİ
İki gündür sosyal medyada tamam-devam kapışması var. Siyasilerin de yaratıcılıklarını gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan istemeden de olsa bir propaganda sloganı verdi rakiplerine…

DOKUNULMAZLIK İSTİYOR ALGISI VAR
Yerelde Ekrem Demirtaş’ın CHP’den aday adaylığı gündem yarattı. CHP tabanından büyük tepkiler var. Pazartesi günü dağıtılan listede eksik isimler olduğunu söylemiştim. O listede son 4-5 saatteki başvurular yazılmamıştı. Ve biz güncel son listeyi ilginç bir şekilde alamadık. Bazı başvurular gizli tutuluyor gibi. Genel Merkez’den de listeler gönderilmiyor. İlk duyduğum anda dokunulmazlık hamlesi gibi yorumladım kş CHP’li bazı vekiller de benzer çıkışı yaptı.  Yıllarca İTO başkanlığı yapacaksınız, belli bir yaşa geleceksiniz, partiyle bir bağınız yok, hatta CHP’nin hedefindeki bir isim olacaksınız sonra aday olacaksınız. Sanki Meclis’e girip dokunulmazlık elde etmeye çalışıyor algısı oluştu.

BÖYLE BİR BAŞVURU LİSTESNDE KONTENJAN FAZLA GÖREBİLİRİZ
CHP İl Binası’nın yanında Kani Beko’yu sert bir dille eleştiren afişler asılmış. Parti logosu da kullanılmış. İl yönetimi bu afişlere müdahale kararı aldı. Kani Beko’ya karşı çok büyük bir tepki var. Beko’nun Genel Merkez’e çok gidip geldiği ve adaylığı çok istediğini ve bir güvence almak istediğini öğrendim. Genel Merkez’in Beko’ya istifa et değerlendirebiliriz şeklinde bir yaklaşımı olduğu ama bir garanti vermediğini duydum. Kani Beko’yla çok yakın bir isimle görüştüm, o da CHP Genel Merkez’inin garanti verdiğini, İzmir için değil İstanbul için de değerlendirebileceğini söyledi. Bizler Demirtaş’ı Beko’yu konuşurken İl Başkanı Deniz Yücel de örgüte emek veren isimlerin listede olması için Ankara’da görüşmeler yapıyor. Salı günü il yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Bazı yöneticiler en az 50-60 ismi tanımadıklarını söylüyor. Listenin yarısı kimsenin tanımadığı isimlerden oluşuyor. Kontenjanları fazla görebiliriz diye düşünüyorum.

VARNALI NE KADAR DOĞRUYSA YÜKSEL O KADAR YANLIŞ
CHP seçim koordinasyon merkezi kuruyor. Bu merkezin başında durması için iki isim ön plana çıkıyor. Biri Yekta Varnalı, diğeri Alaattin Yüksel. Varnalı ne kadar doğru bir isimse Alaattin Yüksel ismi de bence yanlış. Her ne kadar deneyimli, tecrübeli olsa da 1.5 yıl önce kaçar gibi il başkanlığını bırakan, 2014’teki yerel seçimde 8 ilçenin kaybından sorumlu tutulan, yaşı ve işi nedeniyle part-time siyaset yapan, örgütün dudak büktüğü bir isme seçim koordinasyon merkezini emanet etmeyi akıl tutulması ve örgütle dalga geçme olarak yorumluyorum. Konuştuğum bazı ilçe başkanları şaşırdıklarını ve doğru bulmadıklarını söylediler.

ÇIRAY İÇİN 1. BÖLGE İDDİASI VAR
İYİ Parti’de 1. Bölge 1. Sırada aday Aytun Çıray olacak. Musavat Dervişoğlu da 2. Bölge 1. Sırada olacak. Aytun beyin İYİ Parti’de siyaset yaptığı isimlerin birinci bölgede olması ve kendisinin de 1. Bölgede oturuyor olması bunun en büyük sebebi. Yıldırım Ulupınar’ın 1. Bölge ikinci ya da üçüncü sırada yer alacağını öğrendim. Dervişoğlu, Ulupınar ve Çıray kendileri dışında 1-2 ismi seçilecek yerden yazdırmak adına rekabet içerisinde. Bu yarıştan kim galip çıkar bilemem. Demokrat Parti Genel Başkanı Güntekin Uysal ismi İzmir’den gündeme gelmişti ancak İzmir’de DP’den aday yazılmayacağını duydum. Uysal, Afyon’dan aday gösterilecekmiş.

Bünyamin Dobrucalı’nın programda öne çıkan konuşmaları şöyle;

BAYIR KOLTUĞA YAKIŞAN VE HAKKINI VEREN BİR İSİM
Tacettin Bayır o koltuğa yakışan ve o koltuğun hakkını verenlerden bir tanesi. O koltuktan alanlardan değil verenlerden birisi. Bayır’a odunları kes taşı desen hayır demez. O partinin emekçisi. Ben kendi adıma sevindim. Tacettin Bayır’ı 24 Haziran’da yeniden vekil olarak göreceğimizden eminim. 15 vekil konusuyla ilgili konuşmamız gereken bir konu daha var. Özgür Özel’in, Aytun Çıray’ın ve 15 vekilin olduğu bir basın toplantısı düzenlemişler. Özgür Özel’in konuşmasının tamamı televizyonda canlı yayında verildi. Özel’in konuşması bitti Çıray konuşacakken yayını kestiler. Bu tesadüf falan değil. Bu kasıtlı, bilinçli yapılan ayıp bir şey.

İNCE 7 HAZİRAN SÜRECİNDEKİ DEMİRTAŞ’IN TAKTİĞİNİ KULLANIYOR
Erdoğan açısından kendi kitlesini harekete geçirip blok halinde tuttuktan sonra zaten kaybetme olasılığı oldukça azalıyor. En büyük sıkıntısı altındaki kitlenin 1 Kasım’daki gibi bloklaşamaması. AK Parti 23 milyon oy aldı. Bu 23 milyonun en büyük sebebi Erdoğan’a olan sıcak bakışları. Muhalefet Erdoğan’a vurdukça bu 23 milyon seçmen toplanıyor. Muharrem İnce bunun tersini yapmaya başladı. Barış mesajları veriyor ve espriyle eleştiriyor. Erdoğan şu an ne yapsam da kitleyi harekete geçirsem telaşında. Ben İnce’nin 7 Haziran’dan önceki Demirtaş’ın taktiğini uyguladığını düşünüyorum.

DEMİRTAŞ CHP’YE OY KABETTİRİR 
Ekrem Demirtaş’ın İTO’dan aday adaylığı başvurusuna  açıkçası ben şaşırdım. Bu kendi kafasına göre aldığı bir karar değil. Genel merkezle birlikte hareket ettiği de çok açık. İTO’daki son kırılmalardan sonra CHP’den adaylık şansı yok demiyorum ama birileri destekliyor ki adaylık başvurusu yapmış. Ekrem beyin hukuki durumlarını bilmiyorum, o yüzden dokunulmazlık gibi bir derdi olup olmadığını da bilmiyorum. Eğer ki Ekrem Demirtaş’ı seçilebilecek bir yerden listeye yazıldığını görürsek yüzde %10 kadar oy kaybı olup İYİ Parti’nin elini güçlendirirler. İzmir 1. Bölgedeki bütün dengeleri değiştirebilir. Bu da CHP açısından çok büyük bir kötülük olur.

TEZCAN BEKO’YA SÖZ VERMİŞ
Yaklaşık 1 haftadır İzmir’in değişik bölgelerinde Kani Beko’ya yönelik afişler vardı zaten. Çok büyük olasılıkla DİSK içindeki bir çekişmenin sonucu bu. DİSK’in içinde yaşanan sen-ben kavgasının CHP’ye yansıması gibi görüyorum ben durumu. Benim bildiğim kadarıyla Bülent Tezcan Kani Beko’ya söz vermiş. Kılıçdaroğlu Beko ile ilgili ne düşünüyor onu bilemiyoruz ama.

YÜKSEL NE YAPARSA YAPSIN BURUN KIVIRACAKLAR
CHP ilçe başkanlarında il ve ilçe kongrelerinin yaralarını bir türlü aşamıyorlar. Seçim koordinasyon merkezinin başına kimi getirirsen getir bir faydası olmaz. Halkla birebir kucaklaşılabilecek mekanlar değil. Siyasette SKM’ler dışlanmalıyken bu kadar önem verilmesi çok ilginç. Alaattin Yüksel’i yeri geldiğinde eleştiririm ama bu konuda eleştirmem. Yüksel bence yük alıyor yük vermiyor. Siyasetin ve CHP’nin üstüne çıkıp İzmir’de bir STK çekim merkezi oluşturabilecek bir gücü var. Alaattin bey CHP içindeki sen-ben kavgasından bir türlü kurtulamıyor. Ne yaparsa yapsın, dört dörtlük de yapsa burun kıvıracaklar. Yüksel’in bu yaştan sonra keyif alacağı şeyler yapması lazım. Siyasetin üstüne çık, sen marka ol.

İYİ PARTİ’NİN ELİNDEKİ ANKETLERİN TAMAMI İNCE’DEN ÖNCE
İYİ Parti ile ilgili söylediklerinin arkasındayım. Bence 1. Bölge 1 vekil, 2. Bölge 1 vekil gözüküyor şu anda. Ellerindeki anketlerin tamamı İnce’nin adaylığından önceki anketler. Yeni anketleri beklesinler, dediğimi daha iyi anlayacaklar. İnce, İzmir’in tam anlamıyla istediği aday. Akşener’e kaçmayı düşünen çok büyük bir kesim ya döndü, ya da dönmek üzere. İzmir’de medyada seslerini duyuramıyorlar. Sosyal medyada küçük küçük gruplara hapsolmuş durumdalar. Bence İzmir’de beklediklerini bulamayacaklar. En fazla 1+1 vekil çıkar. Bütün ilçelerde örgütleri oluşturdular. Görev dağılımı yaptılar fakat bir türlü sahaya inemiyorlar. Seçmenle olan diyaloğu nasıl sağlayacaklarını bir türlü bulamadılar. Ellerinde internet medyası hariç medya yok.

 
Karabağlar'da 'annelerle' anlamlı buluşma
 
Türkegül Kocaoğlu hemşireleri unutmadı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Mayıs 2018 Cuma 09:41

Sayın yazarlar biliyorsunuz ön seçim olmadığı için atamadır .burda sıralama olur kontenjan diye birşey olmaz.ve mülakat yapıldı mv aday adayları mülakatan geçti ve değerlendirilir .atamalar yapılır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakanlıktan flaş yıllık izin genelgesi
Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelge ile seçimin her ...
Erdoğan ile Putin 'ABD-İran krizi'ni konuştu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ...
'Bakanlar Kuruluna KHK yetkisi' yasalaştı!
TBMM Genel Kurulunda, 16 Nisan referandumuyla Anayasa'da yapılan değişikliklere ...
 
Bahçeli'den CHP'ye geri dönen 15 vekile tepki
MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP'ye geri dönen 15 milletvekiline tepki gösterdi.
CHP’de Ekrem Demirtaş bombası: Aday adayı oldu!
İTO Eski Başkanı Demirtaş’ın başvuru süresinin sona ermesine saatler kala ...
İnce Hakkari'de mal varlığını ve '3B'yi açıkladı!
Hakkari mitinginde konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce ''Sorunları ...
 
Erdoğan ile Ruhani arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ...
İzmir'in imza raporu: Hangi aday kaç tane atıldı?
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan 100 bin imzanın toplanması ...
MHP'nin seçim sloganları belli oldu
MHP, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri