POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sedyeden kalkıp doktora tekme attı
Sedyeden kalkıp doktora tekme attı
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Sel felaketi: 28 ölü, 4 kişi hala kayıp
Sel felaketi: 28 ölü, 4 kişi hala kayıp
8 Temmuz 2018 Pazar - 11:43

Kapatılması beklenen kalker ocağı için kapasite artışı istendi

İZMİR'in Çeşme ilçesine bağlı Germiyan Mahallesi'nde kurulan kalker ocağı ile kırma- eleme tesisi için verilen (ÇED) raporu gerekli değildir' kararı, üçüncü kez mahkemeden döndü. Çevreciler tesisin kapatılmasını beklerken, firma sahibi, kapasite artışı talebiyle yeni bir ÇED başvurusunda bulundu. Çevrecilerin avukatı Mercan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'ne itirazlarını içeren bir dilekçe göndererek 'ÇED olumlu' talebinin,reddine karar verilmesini istedi.

Kapatılması beklenen kalker ocağı için kapasite artışı istendi

Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'nde kurulan kalker ocağı ile kırma- eleme tesisi için 3 kez 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi. Mahallede yaşayan vatandaşlar ve çevreciler her defasında kararı yargıya taşıdı. İzmir 5'inci İdare Mahkemesi de, 'ÇED gerekli değildir' kararını, tesisin zeytinlik ve tarım alanlarına yakın olduğu gerekçesiyle iptal etti. Vatandaşların faaliyetine son vermesini beklediği tesis sahiplerinden yeni bir hamle geldi. Germiyan'da dağların arasında kurulan kalker ocağı ile kırma- eleme tesisi için kapasite arttırmak isteyen şirket, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 'ÇED olumlu' belgesi için başvuruda bulundu. Şirket, kapasite artışının yanı sıra mobil konkasör, prefabrik beton elemanları, yıkama tesisi, andezit bazalt üretimi, asfalt plenti gibi ek tesislerin kurulması için de onay istedi.

Davanın avukatlığını yapan Şehrazat Mercan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'ne itirazlarını içeren bir dilekçe gönderdi. Mercan, dilekçesinde, tesis için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararlarının mahkemeden döndüğünü vurgulayarak, yine Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin emsal olan kararını hatırlattı.

'ZEYTİNLİKLERE 3 KİLOMETRE MESAFEDE KURULAMAZ'

Dilekçesinde, aynı mahallede bulunan bir başka kalker ocağı ile kırma ve eleme tesisi için verilen 'ÇED olumlu' kararının Danıştay 14'üncü Dairesi'nce bozulduğunu ve mahkemenin kararında, "Faaliyete geçirilmesi planlanan tesis için daha önce verilen ÇED olumlu kararının mahkeme kararı ile iptal edilmesi sonrasında, aynı yerdeki tesis için Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun yenilenmesi veya gerekli önlemlerin alınması gibi hususların, 3573 sayılı yasa hükümleri karşısında, işlemi hukuka uygun hale getirmeyeceği sonucuna ulaşılmakta" ifadelerine yer verdiğini hatırlatan Mercan, mahkemelerin, zeytinliklere 3 kilometre mesafedeki tesisler için 'ÇED olumlu' veya 'ÇED gerekli değildir' kararlarının verilemeyeceğini yönünde bağlayıcı kararlarının olduğunu belirtti. Ayrıca, bahsi geçen tesis için daha önce 3 kez verilen ÇED gerekli değildir' kararlarının mahkemeden döndüğünü de anımsatan Mercan, dilekçesinde firmanın, ÇED olumlu karar talebinin reddine karar verilmesini istedi.


ÇED OLUMLU KARARI TALEBİNİN REDDİNİ İSTEDİ

Mercan, dilekçesinde, "Tüm bu mahkeme kararlarının birlikte değerlendirilerek, belirtilen faaliyetleri içeren ÇED olumlu karar talebinin reddine karar verilmesini, aksi takdirde, mahkeme kararlarının değerlendirmeye alınmaması ve 3573 sayılı kanunun emredici ve bağlayıcı hükümlerine aykırı karar verilmesi nedeniyle görevliler hakkında, görevi kötüye kullanma suçunu işlemiş olmaları yönünde Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunacağımızı belirtiriz" ifadelerini kullandı.

Germiyan Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, şimdi Ankara'da verilecek kararı bekliyor.(DHA)

 
CHP'li Polat'tan yemin sonrası ilk mesaj: Var gücümüzle...
 
Efes Antik Kenti'ne atlı jandarma koruması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı'da kazara el bombası patladı: 1 şehit
Ağrı'da el bombasının yanlışlıkla patlaması sonucu bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı
İzmir'in yeni vekili Arslan'ın acı günü!
24 Haziran’da İzmir’de CHP’den milletvekili seçilen Ednan Arslan'ın acı ...
FETÖ'nün İzmir'de hücre yapılanmasına büyük darbe
Türkiye genelinde son bir haftada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet ...
 
Köprüdeki intiharı Yıldırım önledi
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden atlamak isteyen ...
Açık hava sineması keyfi Kültürpark'ta başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği açık hava yaz sinemaları, ...
12 dernek, 3 gazete ve 1 televizyon kanalı kapatıldı
Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ...
 
Son OHAL KHK'sı yayımlandı
Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi ...
İzmir'de faciadan dönüldü: Yanan araç eve girdi!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde park halindeyken yangın çıkan kamyonet, ...
Dövdüğü engelli adamın 2 oğlunu yaraladı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, bir hafta önce, böbrek yetmezliği nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri