POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
10 Ekim 2020 Cumartesi - 09:33

Karşıyaka Belediyesi’ne 'atık pil' ödülü!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, doğaya kontrolsüz şekilde atılan kullanılmış pillerin neden olduğu tehlikeleri önlemek ve çevre kirliliğini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalar ödülle taçlandı.

Karşıyaka Belediyesi’ne  atık pil  ödülü!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, doğaya kontrolsüz şekilde atılan kullanılmış pillerin neden olduğu tehlikeleri önlemek ve çevre kirliliğini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalar ödülle taçlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğinde düzenlenen 23. Atık Pil Toplama Kampanyası çerçevesinde 1 yılda 5 bin 100 kilogram atık pil toplayan Karşıyaka, ilçe belediyeleri kategorisinde 3’üncü oldu.

KUTULAR HER YERDE
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında kullanılmış piller; okullar, muhtarlıklar, süpermarketler, alışveriş merkezleri, sağlık kuruluşları, mahalle merkezleri, camiler, korumalı siteler, atık pil çıkaran işyerleri ve belediye tesislerinde konulan atık pil toplama kutularından toplanıyor. Kentin her noktasında yayılan bu noktalar sayesinde atık pil toplama faaliyetlerini yaygın ve erişilebilir hale getiren Karşıyaka Belediyesi, ayrıca toplanan pil miktarını artırmak amacıyla sürekli olarak bilinçlendirme faaliyetleri de gerçekleştiriyor. 

DOĞAYA VE SAĞLIĞA ZARARI BÜYÜK
Çöpe atılan pillerin doğaya ve insan sağlığına büyük zararlar verdiğine dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri “Piller civa ve kadmiyum gibi zehirli ağır metaller içermektedir. Çöpe atılan pillerdeki ağır metaller önce toprağa ve suya, sonra besinlere oradan da insanlara geçerek çeşitli hastalıklara neden olur. Merkezi sinir sisteminin tahribine ve kansere; böbrek, karaciğer, beyin dokularının tahribine; kromozomları tahrip edip sakat doğumlara yol açar. Bu nedenlerle piller çöpe, ateşe, su kaynakları ve kanalizasyona atılmamalı, toprağa gömülmemelidir. Aksi takdirde pillerin bünyesindeki metaller ve diğer kimyasallar toprağa, yeraltı sularına ve denizlere karışıp, canlılara ve doğaya zarar verir. Atık kutularında toplanan piller ise Exitcom Recycling tesislerinde gerekli işlemlerden geçirilip demir-çelik sektöründe değerlendirilir. Geri dönüşümü efektif olmayan pil türlerinin de TAP Derneği tarafından bertarafı gerçekleştirilir. Böylece hem çevre ve insan sağlığı korunmuş, hem de ekonomiye katkı sağlanmış olur” dedi.

HEM TEHLİKELİ HEM DEĞERLİ
Karşıyaka’nın, Atık Pil Toplama Kampanyası’nın lokomotif kentlerinden biri olduğunu da ifade eden Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, şöyle devam etti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TAP Derneği tarafından 1992 yılından beri düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası aslında Karşıyaka’da filizlenen; çevreci hareketin önemli isimlerinden Karşıyakalı Aysel Hitay’ın mimarları arasında yer aldığı bir oluşumdur. Karşıyaka da o tarihten bu yana kampanyanın en büyük destekçilerinden biri olmuş, her yıl ilçe belediyeleri kategorisinde üst sıralarda yer almıştır. Bugün de başta Aysel Hitay olmak üzere, tüm çevre gönüllerinin katkılarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem tehlikeli hem de değerli bir atık türü olan kullanılmış pillerin kentimizin dört bir yanında bulunan atık kutularına bırakılması konusunda herkesten hassasiyet bekliyoruz.”

 
Konak'tan kardeş kente ziyaret ve destek sözü
 
''Benim vergilerimle maaş alıyorsun'' sözü hakaret sayıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'tan kardeş kente ziyaret ve destek sözü
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar ...
Karabağlar'da bütçe meclisten geçti
Karabağlar Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi 425 milyon lira olarak kabul ...
Aliağa Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi onaylandı
Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2021 Mali Yılı Performans Programını ...
 
Başkan Sandal’dan '500 gün' sunumu, 'borç' raporu... 2 başkandan övgü!
Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, ‘İlk 500 gün’ başlığı altında geride ...
Toplu ulaşımda HES mesaisi: Kişiselleştirilmiş kartlar geliyor, Soyer'den iki kritik mesaj!
Büyükşehir Belediyesi, “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” başlıklı ...
Acil çözüm ekipleri işbaşında
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in mahallelerin ihtiyaçlarına ...
 
Konak'ın okulları ikinci aşamaya hazır
Yüz yüze ve uzaktan eğitime aşamalı geçiş kapsamında 12 Ekim’de yüz yüze ...
Doğa dostu araç dönemi: Türkiye'de ilk kez Karşıyaka'da!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın isteği ile Kent A.Ş. daha ...
Beydağ Sulaması 2.kısım için imzalar atıldı
Ödemiş ilçesindeki Beydağ Barajı 2. Kısım Sulamasının inşaat yapım işinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri