POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
9 Nisan 2023 Pazar - 14:39

Karşıyaka'da Komünist Osman günü

Büyük ilgi gören Komünist Osman Belgeselinin ikinci gösterimi İzmir Karşıyaka’da yapıldı. Suat Taşer Sanat Merkezi’ndeki etkinliğe onur konuğu olarak katılan Osman Özgüven, “Birleşerek bu iktidardan kurtulmalıyız” dedi.

Karşıyaka da Komünist Osman günü

İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ilk galasında beğeni kazanan Komünist Osman Belgeselinin ikinci gösterimi Karşıyaka’da yapıldı. 

Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’ni dolduran yurttaşlar arasında, gecenin onur konuğu Osman Özgüven ve ailesinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski milletvekili ve grup başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Kenan Yılmaz, Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Başkanı Başar Özer, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk,  Bergama'nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Seyrek'in eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı da yer aldı.

ANLATI EMEK, DEMOKRASİ, BARIŞ EKSENİNDE
Müzisyen Şenol Şentürk ve grubunun müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte konuşan belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu, “Hikayemiz adalet, eşitlik, özgürlük temelinde, emek, demokrasi, barış ekseninde ilerliyor. Osman Özgüven ve yoldaşlarından çok şey öğrendik. Bu belgeseli izleyenlerin de örnek alacağı birçok olgu ve fikir var” dedi. 

ÖZGÜVEN AYAKTA ALKIŞLANDI
Ulu’nun konuşmasının ardından belgeselin gösterimi yapıldı. Yurttaşlar belgeseli izlerken yer yer alkış tuttu. Seyircilerin çoğu hüzünlü dakikalarda gözyaşlarını tutamadı. Belgeselin bitiminin ardından bütün salonun ayakta alkışladığı Osman Özgüven, kardeşi Sedat Özgüven ile birlikte sahneye çıktı. 

ÖZGÜVEN: BİRLEŞEREK BU İKTİDARDAN KURTULMALIYIZ
Sözlerine yapımcı Oben Ulu ve yönetmen Gökmen Ulu ile belgesel ekibine teşekkür ederek başlayan Özgüven, topluma tek adam rejimine karşı birlik olma çağrısı yaparak, “Kendi dünya görüşlerimizin ne olduğunu düşünmeden bir araya gelerek bu iktidardan kurtulmalıyız” dedi. 

Sedat Özgüven ise; “Her şeyden önce demokratik, halkçı, barışçı bir belediyeciliğin tarihinin yazıldığı bir dönemin anlatılması ve hatırlatılması çok değerli. Bunun için kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten demokratik ve halkçı belediyecilik ile ilgili tarihe çok çok önemli bir hatırlatma yapmışlar. Umarım bugün görevde olan dostlarımız, arkadaşlarımız, yoldaşlarımız da bu belgeseli izlerler ve emekten yana bir belediyecilik nasıl olabiliri, bu çabaları nasıl gösterilebilirizi tartışabilirler” dedi.

TUGAY: BELGESELDE VERİLEN MESAJLARI ALDIM
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Osman başkanım gençlik yıllarımın kahramanı. Onu Karşıyaka’da görmek ve bu belgeselin gösterimine ev sahipliği yapmak bizim için onur. Belgeselde verilen mesajları da aldım. Osman Özgüven gibi insanları unutmamak ve başımız sıkıştığında ne yapmalıyım sorusuna yanıt bulmak için böylesi çalışmalara çok ihtiyacımız var. Bu onurlu yaşamı kalıcı hale getiren Gökmen Ulu, Oben Ulu ve emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. Tugay, Özgüven ve belgesel temsilcilerine birer zeytin fidanı armağan etti.

ÖZGÜVEN SOSYAL BELEDİYECİLİK DEVRİMİ YAPMIŞTI
İzmir’in Dikili İlçesinde 1984 – 1994 ve 2004 – 2013 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Osman Özgüven, yerel yönetim devrimi ile tarihe geçmişti. Özgüven, Türkiye’de sosyal belediyecilik anlayışını yerleştiren başkan olmuştu. 12 Eylül döneminde Dikili’yi aydınların buluşma merkezi haline getirerek demokrasiye geçiş mücadelesinde yeniden örgütlenme zemini sağlayan Özgüven, Türkiye ekolojihareketinin de öncüleri arasında yer almıştı. İnsan hakları savunucusu ve barış aktivisti olan Özgüven, birçok somut başarıya imza atmış, Midilli Adası olmak üzere Yunanistan’daki barışseverler ile kurduğu etkin ilişkiler sayesinde uzun yıllardır kapalı olan Ege’deki dostluk kapısını yeniden açmıştı.  

 
Otomotiv sektöründe ihracat rekoru!
 
AK Parti’de İzmir adayları belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı zabıtasından fırınlara sıkı denetim!
Ramazan ayı dolayısıyla çalışmalarını sıklaştıran Bayraklı Belediyesi ...
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Menemen Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programında şehit aileleri ...
İzmir'de ikinci Sporfest heyecanı!
7 Mayıs Pazar günü koşulacak Maraton İzmir çerçevesinde bu yıl ikinci ...
 
Büyük dayanışma ve tarihi projeler... Büyükşehir'den 4 yılda 18 milyardan fazla yatırım!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve başlamasının üzerinden ...
İzmir-Midilli seferlerinde yeni dönem: Slogan da belli oldu tarife de!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz turizmine ivme kazandırmak için ...
İzmir'in yeni yaşam vadisi yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediyesi’yle ...
 
Soyer'den Narlıdere Metrosu'nda yeni müjde!
Başkan Soyer, "Metroda sona geldik. Dün ilk kez tren yani metronun vagonları ...
Arda müjdeleri verdi ve ekledi: Beğenirsiniz beğenmezsiniz bu bir başarı öyküsü!
Gaziemir Belediyesi’nin 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy ...
Mobilya Akademi'ye yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi'nin İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası (İZMOD) ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri