POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
2 Ocak 2020 Perşembe - 20:35

Karşıyaka'da Tugay'dan flaş 'arazi' çıkışı: İsmini deklare edemeyeceğim bir kişi...

Karşıyaka'da TOKİ’ye ait arazinin belediye tarafından ihale yoluyla alınması mecliste tartışmalara neden oldu. AK Parti kanadı arazinin takas yoluyla satın alınması gerektiğini savunarak, belediyenin satın alış şeklini eleştirdi. Eleştirilere yanıt veren Başkan Tugay, araziyle ilgili kendisine yapılan bir teklifi mecliste açıkladı. Tugay, “İsmini deklare edemeyeceğim bir kişi ‘ben burayı alayım size vereyim, talip olduğum size ait parseli de bana verin’ diye bir teklifte bulundu” dedi.

Karşıyaka da Tugay dan flaş  arazi  çıkışı: İsmini deklare edemeyeceğim bir kişi...

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediyesi, 2020 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Ocak ayı olağan birinci oturumu Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşti. Başkan Tugay, toplantı öncesinde, Mavişehir’de yaşanan su taşkınlarında çalışan belediye çalışanlarını meclis salonuna davet ederek teşekkür etti. Mecliste gündeme gelen belediyenin,  Şemikler Mahallesi’nde yer alan, imar planında belediye hizmet alanı olarak belirlenen TOKİ’ye ait taşınmazı, ihaleye girerek 21 milyon 437 bin 500 TL bedelle yüzde 25’i peşin, kalanı 48 ay vadeyle satın alması hakkındaki önerge AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında tartışmaya neden oldu. Öte yandan oturumda, belediyeye 2 yeni müdür atandığı da açıklandı. Belediyenin 2020 Mali Yılı kişi, kurum ve kuruluşlara olan borçlarının ödenmesi için 60 ay vadeli 25 milyon TL borçlanması hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi.

‘HAYAT OLABİLİRSİN’ FESTİVALİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Meclis üyeleri, kan, kök hücre ve organ bağışında farkındalık yaratmak için 4-5 Ocak tarihlerinde Mavibahçe’de düzenlenecek olan ‘Hayat Olabilirsin’ festivaline dikkat çekmek ve çağrıda bulunmak amacıyla yakalarına kurdele taktı. Ayrıca etkinliğin afişleri meclis salonunda divana asıldı.

2 YENİ MÜDÜR ATANDI

Başkan Tugay, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne Fatma Işık, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne Sedef Kubar’ın atandığını açıkladı.

BAŞKAN TUGAY’DAN BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ÖVGÜ SELİ

Aralık ayındaki yoğun yağışlardan dolayı Mavişehir’de yaşanan su taşkınlarıyla ilgili konuşan Başkan Cemil Tugay, “Kötü hava şartlarından sonra Mavişehir’de hepimizi üzen su taşkını yaşandı. Orada yanlarında bulunduğum saatler boyunca çok büyük bir özveriyle çalıştığını gözlemlediğim çalışanlarımızı buraya davet etmek istiyorum” dedi. Çalışanları meclis salonuna davet ederek, emeklerinden dolayı teşekkür eden Tugay şunları söyledi: “Belediye çalışanları gizli kahramanlar. Bazen ‘sağda solda yatıyorlar, çalışmıyorlar’ gibi eleştiriler duyuyorum. Başkanlık görevini devraldığımdan beri yakından gözlemlediğimde anladım ki, istisnalar olsa da, yüzde 99’u büyük özveriyle çalışıyor ve büyük takdir hak ediyor. Bunun insanlar tarafından görülmesini istedim. Çalışanlarımız o taşkınları durdurmak için sabaha kadar aç susuz çalıştılar. Bunu kendim bizatihi gördüm. Hakları ödenmez. Buna benzer her türlü sorunda aynı özveriyi göstereceklerini biliyorum ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Teşekkürlerin kuru kuruya olmaması gerektiğini, daha yüksek ücreti hak ettiklerini de belirtmek isterim.” Tugay, çalışanlara teşekkür belgesi vereceklerini de ifade etti.

DENETİM KOMİSYONUNA O İSİMLER SEÇİLDİ

Denetim Komisyonuna Faruk yıldırım, Hülya Polat, Birgül Sural Üner, Murat Ilgın, Murat Öğüt seçildi. 

TOKİ’YE AİT TAŞINMAZIN SATIN ALINMASI TARTIŞMA YARATTI

Belediyenin,  Şemikler Mahallesi’nde yer alan, imar planında belediye hizmet alanı olarak belirlenen TOKİ’ye ait taşınmazı, ihaleye girerek 21 milyon 437 bin 500 TL bedelle yüzde 25’i peşin, kalanı 48 ay vadeyle satın alması hakkındaki önerge mecliste tartışma yarattı. AK Parti cephesinde satın alıma ilişkin eleştiriler geldi.

BU İŞİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRMENİZ BİZİ ÜZÜYOR!

AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk söz alarak, belediyenin ihale yoluyla satın aldığı Mavişehir’deki arsa hakkında konuştu: “İmar planında belediye hizmet alanı olarak belirtilen ve belediye hizmet alanı dışında kullanılamayacak yeri, ‘rant çeteleri şunlar bunlar gelecek, bu yüzden satın aldık’ dediniz. Belediyenin 21 milyonunu bu arsaya bağlamanız bize garip geldi. Daha önce bu arsa ihaleye çıkmış, talep olmamış. Bunu takas yoluyla da alabilirdik. Belediyemizin 1 kuruşa ihtiyacı olduğu bu zamanda bu işe para bağlanması, bu işi şova dönüştürmeniz bizi üzüyor” dedi.

BELEDİYEMİZ, HALKIN ÇIKARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEK!

Bunun üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın da, “Özel kişilerce satın alınıp merkezi hükümet üzerinden yapı alanlarına dönüştürülen bir çok yer olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu şehrin belediyesi CHP’de olduğu sürece halkın çıkarını, belediyenin yararını savunmaya devam edecek. Karşıyaka Belediyesi, mali durumu ne olursa olsun Karşıyaka’nın 1 metrekaresini hiçbir rantçıya teslim etmemek için tüm imkanları seferber edecektir” ifadelerini kullandı.

TOKİ’YE BİZE VERİN DEDİK, PARA İSTEDİLER

CHP’li Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık da, “Siyaset yapma uğruna böyle konuşulması bir Karşıyakalı olarak beni çok üzüyor. Biz TOKİ’ye ‘burası belediye hizmet alanı bize verin’ dediğimiz zaman bizden para istediler. Biz yıllarca bu gibi alanların belediyeye devredilmesi gerektiğini söyledik ama bizden ısrarla para istediler” dedi.

BELEDİYENİN 1 KURUŞUNUN PEŞİNDEYİZ!

Tekrar söz alan AK Partili Adem Öztürk ise, “Belediyenin 1 kuruşunun peşindeyiz. Murat Bey, ‘CHP’li belediyeler olarak sahip çıkacağız’ dedi. Medikal Park Hastanesi’nin olduğu yerin planları değiştirildi, özel hastaneye satıldı Cevat Durak zamanında… Şuan alışveriş merkezi olan yer, yeşil alandan çevrilmiş özel bir firmaya satılmış. Bunların vasfı değiştirilip satıldı. Rantçılar diyorsunuz. Kim bu rantçılar vallahi bilemiyorum” diye konuştu.

BAŞKAN TUGAY SÜRECİ ANLATTI

Konuşmaların ardından açıklama yapan Başkan Cemil Tugay şunları söyledi: “Burası belediye hizmet alanı değil de konut ya da ticari alan olsaydı, metrekare fiyatı 4-5 katı olurdu. Öylesine değerli bir yer. Mavişehir’de bazı alanların çok düşük ücretlerle alınıp daha sonra ticari alana çevrildiğini, böyle plan değişiklikleri yapıldığını biliyoruz. Bundan 2 yıl önce, TOKİ’ye sorduğumuzda ‘21 milyon 437 bin 500 lirayı nakit olarak yatırın burayı size verelim’ dediler. Haberiniz var mıydı? Web sayfasında ilan edilip satılan yerlerde buranın adı geçmiyor, başka emlak sitesinde meclis üyesi arkadaşımız tesadüfen görüyor ve söylüyor. Ardından TOKİ’ye telefon ettik satılıyor dediler, niye listede olmadığını soramadık. İsmini deklare edemeyeceğim bir kişi ‘ben burayı alayım size vereyim, talip olduğum size ait parseli bana verin’ diye bir teklifte bulundu. Tüm bunları bir araya getirdiğinizde nasıl bir tablo canlanıyor? Ben dedim ki burası başka birine satılacak. Bize de sözlü olarak, ihaleye siz gelmeseydiniz başka birileri alırdı dendi. Biz isterdik ki TOKİ bize burayı hibe etsin, tahsis etsin, bugüne kadar bizim pek çok devlet kurumuna yaptığımız gibi. Ama ne yazık ki böyle şeyler yaşanıyor.”

 O ALAN SATILDI ANCAK BELEDİYE BİNASI YAPILDI

CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Diker, Medikal Park Hastanesi’nin olduğu yerdeki belediye hizmet alanının Cevat Durak döneminde satılmasına ilişkin söz alarak, “Cevat Durak, döneminde bu alan satıldı ancak şuanki belediye binamız yapıldı. Orayı kimseye peşkeş çekmeyerek, belediye binamızı Karşıyaka’ya kazandırdığı için Cevat Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TAKAS YOLUYLA ALABİLİRDİK!

İhale yoluyla satın alınan arsaya ilişkin söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Bu arsa 2003 yılından beri satışa çıkılmış ve alınmamış bir yer. TOKİ bedelsiz versin diyorsunuz ama TOKİ’nin Türkiye genelinde zaten böyle bir uygulaması yok. Takas yoluyla alabilirdik. Hem elinizdeki nakit parayı harcamamış olurdunuz. Bizim anlatmaya çalıştığımız şey bu” diye konuştu.

İSPAT EDELİM Mİ? TAKAS TEKLİFİ HAZIRLAYIP TOKİ’YE GÖNDERELİM…

AK Partili Baran’ın açıklamasının ardından konuşan Başkan Tugay, “İspat edelim mi? 2 yer daha var, hemen yarın takas teklifi hazırlasın arkadaşlar TOKİ’ye göndersinler. Sizde destek verin” açıklamasını yaptı. Baran ise, “Aynı değerde bir yerle takas edilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla” dedi. Başkan Tugay da “Aynı değerde takas ettiğimiz zaman maddi menfaatimiz ne olacak? Elimizdeki nakiti harcamıyoruz zaten, yüzde 25 peşin gerisi vadeli” cevabını verdi.

25 MİLYONLUK BORÇLANMA KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

Toplantıda ayrıca, belediyenin 2020 Mali Yılı kişi, kurum ve kuruluşlara olan borçlarının ödenmesi için 60 ay vadeli 25 milyon TL borçlanması hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi.

KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ KURUCUSUNUN İSMİ BİR MEYDANA VERİLSİN!

AK Partili Meclis Üyeleri, Karşıyaka Spor Kulübü’nün Kurucusu Zühtü Işıl’ın isminin, ilçede bir meydana verilmesine ilişkin meclise önerge sundu. Önerge komisyonlara gönderildi.

DAVA KAYBEDİLİRSE TUNCAY ÖZKAN DA BORCA ORTAK OLACAK MI?

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, belediyenin önceki süreçte çalıştığı asansör firmasıyla sözleşmesini feshetmesi sonrasında söz konusu firmanın konuyu yargıya taşıdığını belirtti. Baran, “Böyle bir davanın kaybedilmesi durumunda ödenecek tazminatın kaynağı neresi olacak? CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da bu durumda borca ortak olacak mıdır?” şeklinde konuştu.

TUNCAY BEY İLE ALAKASI YOK!

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran’ın sorusuna yanıt veren Başkan Cemil Tugay,“Firmanın değiştirilmesi kararı, kişisel kararım değil. Firma size yanlış ve eksik bilgiler veriyor sanırım ama pek çok konuda onların yarattığı aksamalar var. Arkadaşlarımız kaliteye bakarak karar verdi, yeni bir firmayla anlaşıldı. Bu firma, Genel Başkan Yardımcımız Tuncay Özkan’a atfedilen firma değil, alakası yok. Benim de hiç tanımadığım bir firma…” açıklamasını yaptı.

 
Yargıtay'dan şike davası kararı
 
Konak'ta tartışmalı Gökdelen projesi için 'komisyon' hamlesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Yıldırım 2 Ocak 2020 Perşembe 21:10

MAVIŞEHİR''DE ARSA SATIN ALINMASINDA SAYIN BAŞKAN YANILTILMIŞ BİR TUZAKLA ALINMASI ELZEM GİBİ HAVA YARATILMIŞ.. MEDIKAL PARKA SATILAN YER DE BELEDIYE BINASI OLACAKTI SİZ MÜTEAHİT FİRMAYA TEK İMZA I?E TEMINAT MEKTUPLARINI IADE ETMESEYDINIZ.. KALDIKİ BELEDİYE BİNASI ORADA OLSAYDDI 1933 KADİM YEREL YÖNETİMLER YASASINA GÖRE ŞEHİR MERKEZİNE 350M. MESAFEDE Kİ MAHALLELER BASKA İLÇE SINIRLARINA DAHİL EDİLEMEZ İFADESİ GAYET AÇIK VE HÂLÂ YÜRÜRLÜKTE.. AVM ye Satılan arazi spor salonu otoparkıydı.. İmarsızken sattınız sonrada özel imar verdiniz.. KISACASI BU MASALLARINIZI BİLMEYENLERE ANLATIN .. HA EVET BİLSEK NE OLUR BU İLÇE YAŞAM STANDARTLARI KORUMAK ADINA KAYITSIZ ŞARTSIZ SİZE OY VERİYOR ODA BİZ GİBİ BİLENLERİ KAHREDİYOR.. AYNEN ANADULU İNSANININ DİĞER OLUSAMA VERDİĞİ GİBİ.. NETİCE BIZEDE BURALARDAN YAZMAK DÜŞÜYOR..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda 2019'a İzmir damgası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019’a tarım politikasıyla damga vurdu. Büyükşehir ...
Urla'da kayyumdan flaş 'meclis' kararı!
Urla Belediyesi’nin eski belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un geçen 17 ...
Başkan İduğ’dan vatandaşa sürpriz
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, çağrı merkezinde vatandaşlara ...
 
İzmir sabah sporuyla buluşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, İzmirlileri haftanın ...
İZBAN bir yılda Türkiye'yi taşıdı!
Türkiye'nin havalimanı bağlantılı en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN, ...
Gaziemir’in temizliğinde taşerona son!
Gaziemir Belediyesi’nin 6,3 milyonluk yatırım yaparak DMO’dan satın aldığı ...
 
Buca'da 'non-stop' temizlik mesaisi!
İzmir’in en soğuk günlerini yaşadığı bugünlerde Buca’da temizlik mesaisi ...
Soyer'den İEÜ'ye düzenli ring seferi müjdesi
Ekonomi, sanat, spor ve eğitim gibi farklı alanlarda şehrin önde gelen ...
Karşıyaka'da 'ortak akıl' zirvesi!
Projelerinde bilimsel, teknik ve çevresel bakış açısına önem veren Karşıyaka ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri