POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
5 Kasım 2018 Pazartesi - 17:04

Karşıyaka'daki 'haciz' tartışmasında AK Parti'ye 'Yıldırım' tepki: Siyaset cahili!

Özel bir şirketin alacaklarını tahsil edemediği için belediyeye 3.6 milyonluk haciz işlemi başlattığı iddiasının ardından AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu'nun Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar hakkındaki sert sözlerine CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım'dan aynı sertlikte cevap geldi. "Söz konusu işlem, rutin ve icra takibinden ibarettir" diyen Yıldırım, “Sayın İlçe Başkanının bu basit ayrıntıyı bile bilmiyor olmasını ‘Siyasi Cehalet’ kavramı ile açıklayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka daki  haciz  tartışmasında AK Parti ye  Yıldırım  tepki: Siyaset cahili!

GERÇEKİZMİR - Özel bir şirket, Karşıyaka Belediyesi'ne, temizlik, yemek, araç kiralama gibi bir takım hizmetler verdi. İddiaya göre şirket, alacağını tahsil edemedi. Bunun üzerine dava açıldı. 

İddiaya göre davayı kazanan şirket, Karşıyaka 3'üncü İcra Dairesi aracılığı ile haciz işlemi başlattı ve Karşıyaka Belediyesi hizmet binası ve belediyenin öz varlıklarına haciz konuldu.

- KARŞIYAKA'DA 'HACİZ' KRİZİ: AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ, BELEDİYEDEN JET YANIT... 

Gelişmenin ardından ilçe siyasetinde sert bir tartışma patlak verdi. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı sert sözlerle eleştirerek, "Akpınar, giderayak ilçemize bir leke daha bıraktı. Yapılan güzel hizmet ve projelerle anılması gereken ilçemiz, iş bilmez yönetim yüzünden hacizlerle gündeme geliyor. Belediyeye gelen son haciz, kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyor. Ancak Karşıyaka halkına gerçekleri açıklamak ve nasıl kötü bir yönetimle karşı karşıya olduklarını göstermek bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı. 

AK Partili Çiftçioğlu'na belediyenin konuyla ilgili açıklamasının ardından aynı sertlikte bir yanıt da CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'dan geldi. 

"Söz konusu işlem, rutin ve icra takibinden ibarettir ve başta AKP’li belediyeler olmak üzere her belediyenin yıl içinde defalarca karşılaştığı bir durumdur" ifadelerini kullanan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, "Sayın İlçe Başkanının bu basit ayrıntıyı bile bilmiyor olmasını ‘Siyasi Cehalet’ kavramı ile açıklayabiliriz" dedi. 

İŞTE O AÇIKLAMA
Siyaset; doğruyu söylemek ve halkı kandırmamaktadır. Görülüyor ki AK Parti’nin Karşıyaka İlçe Başkanı bu iki temel olguyu göz ardı etmekte ve genelde ağababalarının yaptığı gibi yerelde de Karşıyaka halkını kandırma çabası içindedir.
 
AKP’li İsmail Çiftçioğlu’nun, ‘Karşıyaka Belediyesi’ne Haciz Geldi’ şeklindeki açıklaması bütünüyle yalan ve iftiradır. Söz konusu işlem, rutin ve icra takibinden ibarettir ve başta AKP’li belediyeler olmak üzere her belediyenin yıl içinde defalarca karşılaştığı bir durumdur. Taşeron Yasası ile birlikte belediyelerle ilişiği kesilen taşeron firmalar, alacaklarını tahsil etmek için –tedbiren- bu yola sıklıkla başvurmaktadır. Belediyenin hizmet binasına ya da öz varlıklarına haciz konma iddiası ise külliyen yalan ve iftiradır. Çünkü kamu malına haciz koymak hukuken geçerli bir işlem değildir. Sayın İlçe Başkanının bu basit ayrıntıyı bile bilmiyor olmasını ‘Siyasi Cehalet’ kavramı ile açıklayabiliriz.
   
Karşıyaka Belediyesi’nde maaşları ödenmeyen hiçbir işçi bulunmamaktadır. Maaşların gecikmesi ise belediyelerin eksiği değil, genel siyasetin yol açtığı bir olumsuzluk olarak görüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve yerel yönetimlere yeteri kadar gelir kaynağı yaratılamaması bu duruma yol açmıştır. Genel ekonomik krizin yarattığı bu durum, AKP İlçe Başkanı tarafından dışa vurulmakta ve itiraf niteliği taşımaktadır. Aylarca maaş ödeyemeyen, personel maaşlarını neredeyse yarı yarıya düşüren AKP’li belediyeleri göz önüne alırsak, Sayın İlçe Başkanı’nın önce kendilerine ayna tutması ve eksiği orada araması kaçınılmazdır.

Bu açıdan bakıldığında, Karşıyaka Belediyesi’nin içinde bulunduğu durum, yereldeki hatalı yönetimden değil, geneldeki ekonomik krizden kaynaklanmaktadır. Taşeron işçilerin belediye şirketlerine geçirilmesinin ardından her yıl ekstra 10 milyon liraya yakın yük ile karşılaşan bir yerel yönetimin, yeni gelir kaynakları açılmaksızın yatırımlarına devam etmesi, teknik olarak mümkün değildir. Sayın İlçe Başkanı’nın, örnek gösterdiği Menderes Belediyesi’nde Kurban Bayramı öncesinde yarı yarıya indirilen personel maaşları herkesin malumudur.
 
Karşıyaka; demokrasinin, aydınlanmanın ve Atatürk devrimlerinin kalesidir. Burada yaşayan ve özgür iradesi ile oy atan insanlar da Türkiye’nin en bilinçli seçmen kitlesidir. Karşıyakalı yurttaşlarımızın CHP tarafından ‘kandırıldığını’ iddia etmek, en başta bu seçkin halka hakarettir. Karşıyaka insanı kandırılmayacak kadar bilinçli ve AKP’nin ayak oyunlarını görecek kadar da açık görüşlüdür.

 
ABD yaptırımdan muaf tuttuğu 8 ülkeyi açıkladı
 
İzmir'de feci kaza! Kamyon yolcu minibüsüne çarptı: 3'ü ağır 13 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Kasım 2018 Pazartesi 21:04

Başkan rutin icra diyor yani bir icralık durum var.başkasına kızacağınıza önce içinizdeki siyaset anlayışınızı gözden geçirmek gerekir.icralar hiç bir zaman rutin olmaz borcun vardır ve icra takibi başlamıştır.kabulamak gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kadınlardan öğrenciler için kermes
Ödemiş ilçesinde, CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından öğrenciler yararına kermes düzenlendi.
Şengül’den kritik süreç mesajları: ‘Aday olmak isteyen başkanlar’ ve temayül açıklaması
AK Parti’de aday adaylığı başvuruları başlarken, gözler ilçe başkanlarının ...
Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kazanırsak hep birlikte kazanacak, kaybedersek ...
 
AK Parti Buca'dan 'Forbes' tepkisi!
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Kocaoğlu'ndan '30 ilçe listesi' tepkisi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde "aday olmama" ...
Karabağlar'da gençler Manduz için sahada!
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Polat Manduz, alan çalışmalarına ...
 
CHP Karaburun Aday Adayı Çumçum’dan iddialı oy hedefi
CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Çumçum, ilçede ‘doğru ...
Oktay'dan asit iddiasıyla ilgili çarpıcı sözler
Oktay, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, "Asitle ...
AK Parti İl Başkanı Şengül rakam verdi: İzmir'e yatırım tarihi rekor kırdı!
AK Parti İl Başkanı Şengül, hükümetin bugüne kadar İzmir’e yaklaşık 70 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri