POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
19 Temmuz 2022 Salı - 16:12

Karşıyaka 'efsane kaptan'ı andı

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü’nün efsane kaptanı Erol Baş’ın vefatının 17. yılı dolayısıyla anma töreni düzenledi. Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleşen törende, eski futbolcular ve sevenleri söz alarak Baş’a dair anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaştı. Başarılarının yanı sıra, kişiliği ve sportmenliği ile de Karşıyakalıların yüreklerinde yer edinen büyük kaptan, bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıldı.  

Karşıyaka  efsane kaptan ı andı

Kaf Sin Kaf’ın efsane kalecisi Ekrem Güçsav, dostu Erol Baş’ı şöyle anlattı: “Erol ağabey çok sabırlı bir insandı. Sporcuların nasıl sabırlı olması gerektiğinin örneğiydi. Cebindeki 10 kuruşu yoldan geçen bir adama verir eve yayan giderdi. İyilik timsali bir adamdı. Herkesin elinden tutardı. Futbolda oynarsınız sonra arkadaşlığınız biter. Ama onunla bizim dostluğumuz ölünceye kadar devam etti. Anlatacak o kadar çok şey var ki kelimeler yetmez. İnsan üstü bir insandı. Ruhu şad olsun.”  

FORMAYI 17 YIL GURURLA TAŞIDI 

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Diker de “Türkiye’nin en tarihi kulübünün en büyük futbolcularından Erol Baş, tam tamına 17 yıl sadece ve sadece KSK forması giydi. Efsane bir kaptandı. 1969-1970 şampiyonluğumuzun mimarlarından biri oldu. Yönetici ve menajer olarak da kulübe hizmet etti. Aramızdan ayrılışının 17. onur yılında kendisinin önünde saygıyla eğiliyor, sevgi ve özlemle anıyorum. Bu sezon Karşıyaka’mız için en önemli sezon çünkü İzmir’in kurtuluşunun ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılı. Bu anlamlı sezonda şampiyonluk en çok Karşıyaka’mıza yakışır” dedi.  

NE MUTLU KARŞIYAKALILARA! 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da konuşmasında şunları kaydetti: “Karşıyaka Türkiye’nin kesinlikle en özel ve en nitelikli semti. Kent de diyebiliriz ama biz semt demeyi daha çok seviyoruz. Çünkü semt ruhu olan bir yer. İnsanların birbirine duyduğu sevgiyle, geçmişiyle çok özel bir yer. Sanatta, sporda ve kültürde Türkiye’nin en fazla insan üretmiş semti. Böyle bir yerde belediye başkanlığı yapmanın onurunu yaşıyorum. Ben ne yazık ki Erol Baş’ı sahada izleyemedim. Ama onun hakkında anlatılanlar o kadar güzel ve özel şeyler ki bunları dinleyince ne kadar çok şey kaçırmışız, ne kadar özel zamanları görememişiz diye düşünüyorum. Tarif ettiğiniz her şeyden önce iyi bir insan; olağanüstü, lider ruhu olan, adeta sporcu olarak doğmuş ve hayatı boyunca sporcu olarak yaşamış, kaptan kelimesini tam anlamıyla karşılamış, şampiyonluk kupasını kendisine çok yakıştırmış bir insan. Ne mutlu size ki onu tanıyabilmişsiniz. Kendisini, bu semte ve Karşıyaka Spor Kulübü’ne kattığı değer için minnetle anıyorum. Dualarımız onunla. Bizim de yapmaya gayret ettiğimiz bazı çalışmalar var. Karşıyaka Spor Kulübü tarihini anlatan çok detaylı, güzel bir belgesel hazırlama düşüncemiz var. Müze hazırlığına elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Ama daha fazla anlatmak lazım çünkü herkes burada böyle insanların yaşamış olduğunu bilmeli. Bu her çocuğun, her gencin hakkı. Bu kadar özel ve güzel bir yerde yaşadığını fark etmeyen insanlar büyük bir fırsatı kaçırıyorlar. Ne mutlu Karşıyakalıyım diyene, ne mutlu bu güzel toprakların insanı olabilene… Hepiniz sağ olun, Erol Baş’ın mekanı cennet olsun, yakınlarının tekrar başı sağ olsun.”

 
Baro'dan Bayındır'da 'hayvan katliamı' isyanı!
 
Danıştay İstanbul Sözleşmesi kararını açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Cittaslow felsefesi ile gelişiyor!
Foça Belediyesinin Cittaslow felsefesiyle turizmi geliştirme ve turist ...
Kemalpaşa'da çalışanlara iyileştirme müjdesi!
Kemalpaşa Belediyesi  ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 491 ...
Selçuk 'What A Fest'e hazır!
What A Fest 20- 24 Temmuz tarihleri arasında Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde ...
 
Çiğli'de 'dijital imar ruhsatı'nda ilk etap tamam!
Çiğli Belediyesi, kurum içi dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Dijital ...
Büyükşehir'den hayati eğitim: Depremde hayatta kalma formülleri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen ...
Bayraklı'da Avrupalı gençlerle tarım masası!
Uluslararası Gençlik Çalıştayı kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ...
 
Karşıyaka'da çocuklar için iki yeni kurs daha
Karşıyaka Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirebilmesi adına ...
Menemen Arama Kurtarma sahaya indi!
Menemen Belediye personelinden oluşan Menemen Belediyesi Arama Kurtarma ...
Seferihisar'da dayanışma tam gaz!
Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin’in pandemi sürecinde “Seferihisar’da ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri