POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
5 Ekim 2020 Pazartesi - 18:34

Kemalpaşa'da meclis istemedi, Başkan karara uymak zorunda kaldı!

Kemalpaşa Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Karakayalı, AK Parti’nin çoğunluk olduğu mecliste bir tarlanın kiralama ihalesi için dirençle karşılaştı. Başkan Karakayalı kiralama süresinin 10 yıllık, AK Partililer de 5 senelik olması gerektiğini savundu. Karakayalı, “AK Partili meclis üyesi arkadaşlarım içinden çiftçilik yapan var mı?” sorusunu yöneltti. Diyaloglar sonrasında 5 yıllık kiralama kararı mecliste kabul edildi.

Kemalpaşa da meclis istemedi, Başkan karara uymak zorunda kaldı!

GERÇEKİZMİR- Kemalpaşa Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı Başkan Rıdvan Karakayalı idaresinde gerçekleşti. Belediye Başkanı Karakayalı, çalışmalar ve projelerle ilgili meclis salonunda bir sunum yaptırdı. Bunun ardından söz alan Başkan Karakayalı, “İnşallah hep beraber bunları başarırız ve Kemalpaşa’mızı farklı bir konuma getiririz” dedi.

Karakayalı kendisine gelen eleştiri ve soruları karşısında da konuştu. “Büyükşehir ile çalışmalarda sizi tebrik ediyoruz. 2014’te gayet başarısızdınız bu konuda. 2 bin 370 işçi alındığı söylendi. Bunların bir kısmının fabrikalara yerleştirildiği söyleniyor. Belediyeden ne kadar insan çıkarıldı? Belediyeye kaç işçi alındı? Kentsel dönüşüm ile ilgili sözünüz vardı. 500 gün geçti. Hala planlama aşamasında olduğumuzu görüyorum. Seçim meydanlarında Ulucak, Örnekköy ve buna benzer yerlerde tapusu olmayan insanlara tapu dağıtımı sözü vermiştiniz. Geldiğimiz nokta nedir?” açıklamalarının ardından söz alan Karakayalı net mesajlar verdi.  

AK PARTİLİ SIRALARA: 5 YILDA YAPAMADINIZ!
Karakayalı, “Kentsel dönüşüm dediğiniz zaman bandır çıkar olmuyor. 5 yılda yapamadınız bak! 2010’da kuzeyi imara açtık, 10 yılda bitmedi. 5 yıl ben, 5 yıl önceki başkan bitiremedi. Bu imar çok farklı bir şey… Biz devletle çalışıyoruz. 1 buçuk sende hemen biter mi? Bir de mahkeme iptal etti. 2009-2014 yılları arasında Örnekköy’de 4’te 3 tapuyu kim dağıttı? Önce onu soracaksınız! Siz bir tane bölgeye dağıtamadınız. Daha da yapacağız. 30 dönüm bir arazi var, takıldığımız yer var. Ne söz verdiysek yapıyoruz, merak etmeyin” dedi. Karakayalı bazı cevapların da yazılı olarak verileceğini söyledi.

BİZİM YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR
Pandemiden dolayı uzaktan eğitim sistemine geçilirken doğan tablet ihtiyacı için hamle yapıldığını aktaran Karakayalı, “Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Pandemi sürecinde nasıl çaba gösterdiğimizi herkes biliyor. Şimdi bin tane tablet alacağız. Binlerce insan tablet diye ölüyor, ulaşamıyor. Herkes 10’ar tane alsın, olmaz mı? Canla başla çalışıyoruz. Bin tane yolda, geliyor” ifadelerini kullandı.

İÇİNİZDE ÇİFTÇİLİK YAPAN VAR MI?
Oturumda Yiğitler Mahallesi’nde bulunan tarla vasıflı taşınmazın 10 yıl süreli kiraya verilmesi görüşüldü. AK Partililer süreye karşı çıkarken Karakayalı, “Çiftçilik yaptın mı hiç sen? Yapmadınız. Ben yapmadım. AK Partili meclis üyesi arkadaşlarım içinden çiftçilik yapan var mı? Profesyonel çiftçilik vardır. 3 tane ağaç dikmek değil. Ben kendi bağımı kendim yetiştirdim. 13 dönümlük kirazlığım var. Delice fidanlar kuruyor. Bu işi çiftçiler çok iyi bilir. Ben bunu babamın oğluna vermeyeceğim, kendi partilime de vermeyeceğim. Buyurun arkadaş diyeceğim, ihaleyi yapacağım. 5 yıl olunca kimse bakmaz. 10 yıl olsun. Kiraz yayla bitkisi, 500 metre rakımın altında zorla yetiştiriyorlar. Şu an ovalarda müthiş bir cevize dönüş başladı” açıklamasında bulundu.

MECLİS İZİN VERMEDİ, 5 YILLIK KARAR ALINDI!
Toplantıda süreyle ilgili olumlu ve olumsuz görüşler dile getirildi. Mecliste AK Parti çoğunlukta olduğu için Başkan Karakayalı, “Şimdi ne yapacağız? O zaman 5 senelik karar alalım. Alan olmazsa 10 yıl için bir daha ihale kararı alırız” diye konuştu. Tarlanın 5 yıllığına kiraya verilmesi kararı oy çokluğuyla alındı. 

 
CHP İzmir'de başkanlar zirvesi: Neler konuşulacak?
 
İZSU'da o isim Genel Müdür Yardımcısı oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'in başkanlarla proje zirvesi tam gaz: Hızlı çözüm vurgusu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla toplantılarına ...
Tablet dağıtımı Kiraz'dan yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde online eğitime hiçbir biçimde ...
Valilik düğmeye bastı: Toplu ulaşımda kişiye özel kart!
İzmir Valiliği, HES kodu ile uyumlu özel kart çıkarılması için karar aldı. ...
 
Çiğli'de ÇİBEM kapılarını açıyor
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ÇİBEM), 2020-2021 eğitim ve öğretim ...
Altınyol’a ilave şerit, ücretsiz çekici ve Konak’ta kademeli mesai... Trafik nefes aldı!
Pandemi süreciyle artan özel araç kullanımının trafikte yarattığı yoğunluk, ...
Çeşme'nin sağlıklı yaşam merkezi kapılarını açıyor
Çeşme Belediyesi Dr. Tayfun Aydemir Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni çok yakında hizmete açıyor.
 
Bucalı gençler doğa laboratuvarında!
Dünya şampiyonluklarıyla adından sıkça söz ettiren Buca Belediyesi Kızılçullu ...
Başkan İduğ'dan şantiye mesaisi
Bornova Belediyesi’nin Park ve Bahçeler ile Fen İşleri şantiyesini denetleyen ...
O GES projesine iş dünyasından da tepki var!
Karaburun’a bağlı Küçükbahçe Köyü’nde, doğa harikası İris Gölü’ne birkaç ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri