POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
10 Eylül 2022 Cumartesi - 12:23

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de iş dünyası ile zirve: Sizden istediğim tek şey var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) üyeleriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir de iş dünyası ile zirve: Sizden istediğim tek şey var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında iş insanları ile bir araya geldi. İzmir'in 100'üncü yıl kutlamalarının görkemli gerçekleştiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ben de sayın başkanımızla beraber oradaydım. Sadece İzmir'e değil bütün Türkiye'ye bu güzelliği yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür ederim. Çok güzel bir çalışma, güzel bir emek" dedi.

SİZDEN İSTEDİĞİM TEK ŞEY VAR!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla 9 Eylül'de kente gelerek kutlama etkinliklerine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah kentteki iş insanlarıyla bir araya geldi. Pek çok sektörün buluştuğu toplantıya; Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı ve iş dünyasının temsilcileri yer aldı. Etkinlikte konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "100'üncü yıl gerçekten çok görkemli bir şekilde kutlandı. Ben de sayın başkanımızla beraber oradaydım. Sadece İzmir'e değil bütün Türkiye'ye bu güzelliği yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür ederim. Çok güzel bir çalışma, güzel bir emek. 25 Ağustos'ta Kocatepe'ye çıktım. 26 Ağustos'ta başkanımızla beraber Kocatepe'deydim. Tunç başkanla birlikteydik. Sabahın 5'inde Afyon ovasını gördüğünüz zaman verilen mücadelenin değerini çok daha iyi anlıyorsunuz. 100 yıl önce bizim çıktığımız tepede bizim askerlerimiz ve dedelerimiz vardı. Onlar hayatlarını bu ülke için verdiler. Biz onların bedenleriyle kanlarıyla yaptıkları fedakarlığı en azından aklımızla, yüreğimizle büyütmek zorundayız. Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye en büyük arzumuz. Sizden istediğim tek şey var; sakın karamsar olmayın. O zor koşullarda bu mücadeleyi yapanlar, mücadeleden sonra şeker fabrikasını kuranlar, sanayiyi başlatanlar, sanayi kalkınma planını uygulamaya koyanlar sıradan insanlar değil" diye konuştu. 

'İZMİR SIRADAN BİR KENT DEĞİL'

İş insanlarıyla gerçekleştirilen toplantının önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bu toplantı sizin için ne kadar değerli bilmiyorum ama benim için çok değerli. Beraberiz, bir aradayız. Merakınız var, gazete haberleri var, çarpıtmalar var. Emin olun siz neyi soruyorsanız, her şeyi bildiğim doğru şekliyle aktaracağım. İzmir sıradan bir kent değil. İktisat Kongresi'nin toplandığı bir kent. Önümüzdeki yıl 100'üncü yılını yapacağız. Onun için de bugünden başlayarak İktisat Kongresi'nin 100'üncü yılıyla ilgili çalışmalar var. Dünyanın en önemli, en saygın iktisatçılarını inşallah İzmir'de toplayacağız" diye konuştu.

BAŞKAN SOYER: İZMİR, İZMİRLİĞİNİ YAPTI

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise "Dün akşam çok coşkulu bir akşamdı. İkinci bir 100 yılın başlangıcında olduğumuzu hissettik. Bu organizasyonu yapmamızın temel sebebi hafızayı tazelemek ve Türkiye'ye umut verebilmekti. Hafızasını kaybeden toplumların sürdürülebilir bir gelecek inşa etmesi mümkün değil. Eğlencesini, neşesini kaybetmiş bir toplumda bunları da hatırlatmak istedik. Dün İzmir'de muazzam bir enerji yaşandı. İzmir İzmirliğini yaptı" dedi.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Kasalı, ekonomi temelli sunum yapıp, "Uygulanan politikalar günü, haftaya kurtarmaya yönelik olmamalı. Geleceği tasarlamaya imkan vermelidir. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları yüzde 80'i işaret etse de yapılan hesaplamalar bunun daha fazlasını göstermektedir. Enflasyonun yüzde 100'ün bile çok üzerinde olduğu açıktır. Yeni dönemle ilgili atılacak adımların planlamasının çok iyi yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

Toplantının soru-cevap aşaması da basına kapalı olarak gerçekleştirildi. (DHA)

 

 
İzmir'de tarihi günde tarihe geçen kutlama!
 
Göztepe'de yeniden kara bulutlar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Chp li 11 Eylül 2022 Pazar 08:35

Bizde senden tek bişey istiyoruz, İSTİFAA !!!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyasetinde gündem Soyer'in o konuşması!
İzmir kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını görkemli bir şekilde ...
Sürekli'den Soyer'e: Derdi ne İzmir ne de İzmirli, ecdadımıza hakaret ediyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ...
AK Partili Dağ'dan Soyer'in 100.yıl konuşmasına sert tepki!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in tarihi 100.kurtuluş yıl dönümü kutlamasında ...
 
İzmir'deki tarihi gecede Kılıçdaroğlu da sahnede!
CHP Genel Başkanı, yüzbinlerin Kordonboyu'na akın ettiği 100.kurtuluş ...
Cumhur İttifakı'ndan 9 Eylül töreni, Sürekli'den Soyer'e afiş çıkışı!
İzmir'de Cumhur İttifakı da alternatif bir 100.kuruluş yıldönümü töreni ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'in 100.kuruluş yıldönümü için sosyal medya ...
 
Tarihi İktisat Kongresi binasına inceleme ve 'Yıldırım' mesaj: Erdoğan da gelecek!
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "İzmir İktisat Kongresi Binası"nın ...
"7 düveli gelse bir adım geri atmayacağız!"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda ...
Vatan Partisi'nden kararlılık yürüyüşü!
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Vatan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri