POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
18 Aralık 2021 Cumartesi - 11:38

Kılıçdaroğlu'ndan faiz çıkışı: Böyle bir rezalet görülmedi!

Kılıçdaroğlu, Kayseri'de gerçekleşen Belediye Başkanları toplantısında konuştu. Belediye Başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Umudu büyütün, beraber büyüteceğiz. O yüzden diyoruz geliyor gelmekte olan" dedi. Faizi 100 baz puan daha indiren Merkez Bankası'na sert çıkan CHP Lideri, "Egemen güçlere hizmet ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir rezalet hiç görülmemiştir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ndan faiz çıkışı: Böyle bir rezalet görülmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de gerçekleşen Belediye Başkanları toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Devleti yöneten kişi harcanan her kuruşun hesabını vermek zorundadır" dedi.

Belediye Başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Güçlü, bağımsız bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Gücümüzü sizden alıyoruz, yeri geldiğinde sizi örnek gösteriyoruz. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye güzel, güçlü bir ülke. Türkiye'de olağanüstü yaratıcı insanlar var. Gençler müthiş... Taşı sıksa suyunu çıkaracak, bilgisiyle birikimiyle ülkeye önder olacak gençlerimiz var. Umudu büyütün, beraber büyüteceğiz. O yüzden diyoruz 'geliyor gelmekte olan'. Beraber Türkiye'yi büyüteceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Harcanan her kuruşun hesabını vereceğiz. Sizlerin yaptığı gibi yapacağız. Görecekler Türkiye'nin nasıl büyüyüp, kalkındığını. Adaletin nasıl geldiğini göstereceğiz."

"Merkez Bankası'nın faizi 1 puan düştü. Merkez Bankası bankalara para verirken bir puan düşürüyor. Çiftçinin faizi hiç düşmüyor. Esnafın hiç düşmüyor, emeklinin, vatandaşın kredi kartı hiç düşmez... Kim kazanıyor? Cebinde dolar tutanlar. Siz bu milleti çocuk mu sanıyorsunuz? Faizin düştüğü falan yok, egemen güçlere hizmet ediyor bunlar. Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir rezalet hiç görülmemiştir."

"Şu anda var olan iktidara toplumun en az yüzde 63'ü güvenmiyor. Bugün bankalardaki mevzuat hesaplarının yüzde 63'ü dolar. Diğerleri de garibanların Türk Lirası. Bu, 'Biz bu iktidara güvenmiyoruz' demektir."

'BUNUN ADI ORGANİZE KÖTÜLÜK'
"Biz, '128 milyar dolar nerede' derken bugünleri düşünerek söyledik. Arka kapıdan, kanunlara aykırı olarak kayınpeder-damat parayı yok ettiler. Borç aldılar, borçla dolara müdahale ediyorlar. Nereye kadar? Bunun adı organize kötülüktür. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti halkında var olan saray hükümeti organize kötülük yapıyorlar."

"'Yeni ekonomik model uyguluyoruz' diyorlar. Bizim stratejiye ihtiyacımız var. Türkiye'nin kalkınma, büyüme stratejisi nedir? Yarın sabahı göremeyenler strateji üretemezler. Ülkesini sevmeyenler strateji üretemezler. Üniversitelere değer vermeyenler strateji üretemezler. İthalata bağlı bir sanayi yaratanlar strateji üretemezler. Fiyatlarda istikrarı sağlama görevi Merkez Bankası'nın ama yapamıyor çünkü müdahale ediliyor."

'MÜCADELE ETMEYEN NAMERTTİR'
"Korkunun ecele faydası yok. Hepinizin huzurunda, hepinize ve bu ülkenin insanlarına söz veriyorum. Organize kötülükle sonuna kadar mücadele edeceğim. Mücadele etmezseniz halkınızı sevmiyorsunuz, organize kötülüğe boyun eğiyorsunuz demektir. Mücadele edeceğim, etmeyen namerttir. Her bir vatandaşımın sorumluluğu var. Her birimizin sorumluluğu var. Bizim sorumluluğumuz daha fazladır. Halka gitmek, dinlemek, çözümü anlatmak.

'EKREM BAŞKAN, RAHAT EDECEKSİN'
"Kayseri Sanayi Odası'nda anlattım. Önemli bir projemiz var. Samandağ'dan başlayıp Mersin'e kadar. Türkiye'yi Akdeniz'in en güçlü haline getireceğiz. Katma Değer yüksek ürünler üretilecek orada. 5 yıl içinde Kayseri, 2 büyük Kayseri olacak. Nükleer Enerji alıyorlar. Dünyanın en büyük, en pahalı enerjisini satıyorlar sanayiciye. Allah'ın izniyle iktidar olacağız ürettiğimiz elektriğin maliyeti 5 senti aşmayacak. Katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. 5 yıl içinde İstanbul'un nüfusu 2.5 milyon düşecek, Ekrem Başkan rahat edeceksin."

"Türkiye'yi büyütüyoruz' diyorlardı. Türkiye'yi küçültüyorlar. 7 yıldır art arda kişi başına değer düşüyor. Anadolu'da gerçek anlamda Anadolu kaplanlarını yaratacağız. İster Trabzon'da olsun ister Kayseri'de ister Hakkari'de olsun ister Çankırı'da fabrikada üretilen mallar demir yolu ile Mersin'e geldiği zaman bütün nakliye masraflarını karşılayacağız. Dolayısıyla fabrika yalnızca deniz kenarında olmayacak. En kısa zamanda cari açık sorununu tamamen bitireceğiz. Kişi başına gelir 5 yıl içinde iki katı olacak. Güçlü, bağımsız bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Gücümüzü sizden alıyoruz, yeri geldiğinde sizi örnek gösteriyoruz. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye güzel, güçlü bir ülke. Türkiye'de olağanüstü yaratıcı insanlar var. Gençler müthiş... Taşı sıksa suyunu çıkaracak, bilgisiyle birikimiyle ülkeye önder olacak gençlerimiz var. Umudu büyütün, beraber büyüteceğiz. O yüzden diyoruz geliyor gelmekte olan. Beraber Türkiye'yi büyüteceğiz."

 
Buca'da yüzleri güldüren dayanışma!
 
İzmir'de kaçak şarap depolarına baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de başkanlar zirvesi! Gündem sandık: Neler konuşuldu?
CHP İl Başkanı Yücel, ilçe başkanlarıyla Seferihisar'daki konaklamalı ...
Yoğun maraton sona erdi: 2022 bütçesi kabul edildi
2022 yılı bütçe teklifi, Meclis Genel Kurulu'ndaki oylamada kabul edilerek yasalaştı.
Davutoğlu: Yeter artık, acilen seçim kararı alın!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Asgari ücretliye verdiğiniz ...
 
''Çocuklarımızın güvenliği şansa bırakılamaz!"
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, devlet okullarında ...
CHP'de büyük çalıştay: İzmirli başkanlardan Kayseri çıkarması!
CHP'nin düzenlediği çalıştay öncesi İzmirli başkanlar da Kayseri'ye çıkarma ...
CHP'li Bayır: Hangi güç bunu hangi cüretle istiyor?
CHP’li üyesi Tacettin Bayır, ‘’Meclis genel kurulunda geri çekilen bir ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan A Haber'e: Söyleyin müdürünüze...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A Haber'in kendisiyle ilgili yaptığı ...
Mecliste bu kez kadın vekiller kavga etti!
Meclis Genel Kurulu, bu kez kadın milletvekillerinin kavgasına sahne oldu.
CHP Lideri belediyelerdeki asgari ücreti açıkladı!
Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden "Bu gece size bir haberim" var diyerek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri