POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
Bakan Yerlikaya duyurdu: 'Mercek-18' operasyonu
Bakan Yerlikaya duyurdu: 'Mercek-18' operasyonu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
9 Mayıs 2018 Çarşamba - 10:10

Kılıçdaroğlu'nun Ekonomi Danışmanı Bozoğlu'ndan hükümete 'vergi affı' salvosu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekonomi Danışmanı ve İzmir Milletvekili Aday Adayı Dr. Turgay Bozoğlu'ndan 'vergi affı' çıkışı geldi. Bozoğlu affın ekonomi ve vergi düzenindeki adaletsizlik nedeniyle ilan edildiğini söyledi. Bozoğlu, "6 Nisan 2017 referandumu ile erken seçim kararının alındığı 18 Nisan 2018 tarihleri arasındaki ekonomik veriler kıyaslandığında, bu baskın seçimin nedeni çok iyi anlaşılmakta” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu nun Ekonomi Danışmanı Bozoğlu ndan hükümete  vergi affı  salvosu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekonomi Danışmanı ve İzmir Milletvekili Aday Adayı Dr. Turgay Bozoğlu'ndan 'vergi affı' çıkışı geldi. Bozoğlu affın ekonomi ve vergi düzenindeki adaletsizlik nedeniyle ilan edildiğini söyledi. 

Bozoğlu, hükümetin TBMM’ye gönderdiği son vergi affıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sürekli vergi afları çıkarılıyor. Bunun sebebi de, ya ekonominin düzgün olmaması ya da vergi sisteminin adaletsizliğidir. Eğer düzgün bir ekonomi yönetimine ve adil bir vergi düzenine sahip olunsa, sürekli vergi affı ilanına gerek kalmazdı” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin cari açığının giderek arttığını ve hükümetin bu konuda tamamen kontrolü kaybettiğini ifade eden Bozoğlu, “Kontrol kaybını hamasetle örtmeye çalışan hükümet artık elde satacak bir şey kalmamasından olsa gerek, yangından mal kaçırırcasına baskın seçim kararı alarak her açıdan bitkisel hayata soktuğu ülkeyi tamamen çukura gömmek için baskın seçim kararı aldı. 16 Nisan 2017 referandumu ile erken seçim kararının alındığı 18 Nisan 2018 tarihleri arasındaki ekonomik veriler kıyaslandığında, bu baskın seçimin nedeni çok iyi anlaşılmakta” diye konuştu. 

Ekonominin tüm alanlarındaki basiretsizliklere karşın son olarak şeker fabrikaları yangından mal kaçırırcasına yandaş işadamlarına peşkeş çekildiğini ifade eden Bozoğlu, “Bu yılın ilk 3 ayında konut satışı geçen yıla kıyasla 22 bin azaldı. Yaklaşık 30 bin esnaf sadece bu yılın ilk 3 ayında işyerinin kapısına kilit vurdu. İcra dairelerinde su anda 16 milyon 637 bin icra ve iflas dosyası var” dedi. 

Bozoğlu, geçen yıl ilk çeyrekte 14,9 milyar TL olan bütçe açığının bu yılın aynı döneminde 20,4 milyar TL’ye çıktığını belirterek, “2016 yılı sonunda 408 milyar 195 milyon dolar olan brüt dış borç stoku 2017 sonunda 453 milyar 207 milyon dolara çıkmıştır. Ekonominin tüm alanlarında rakamlar bundan daha vahim durumda” ifadelerini kullandı. 

AK Parti'nin ülkeyi ekonomik olarak iflasın eşiğine getirdiğini vurgulayan Bozoğlu, şunları kaydetti: Biz ehil olmayan ve talancı zihniyet tarafından bitkisel hayata sokulan bu ülkenin fişinin çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. 24 Haziran’da halkımızdan alacağımız yetkiyle namuslu ve vatansever ekonomik kadromuzla ülkemizi ekonomik açıdan yine ayağa kaldıracağız. Ülkeyi hem ekonomik açıdan talancılardan kurtaracağız  hem de ekmek-su kadar ihtiyaç olan iç barışı sağlayacağız. Halkımızın her kuruşunun hesabını vereceğimiz gibi, çalınan her kuruşun hesabını da tekrar inşa edeceğimiz adil, tarafsız ve bağımsız yargı önünde hesabını soracağız... 

 
Buca'da kiraz bayramı!
 
100 bin imzada son gün: 2 aday tamam...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday adaylığı için hangi partiye kaç kişi başvurdu?
Partilerin 24 Haziran’da yapılacak 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ...
YSK'dan flaş 'Millet İttifakı' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu ‘Millet İttifakı’ isminin seçimlerde kullanılmasına izin verdi.
Kalın: ABD'nin çekilmesi yeni çatışmalara sebep olur
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD'nin nükleer anlaşmadan tek ...
 
CHP PM Üyesi Aksünger açıkladı: Neden başvuru yapmadı?
CHP’de adaylık başvuruları tamamlandı. Başvuru yapmayan eski genel başkan ...
CHP'de Kocaoğlu'na 24 Haziran görevi: O kurulda yer aldı
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce, nüfusu yüksek kentlerin CHP’li belediye ...
CHP İzmir'de SKM deneyimli iki isme emanet
CHP İzmir’de 24 Haziran’daki seçim için çalışmalar sürerken, Seçim Koordinasyon ...
 
CHP'li İnanç eşi ve çocuklarıyla adaylık açıkladı
CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç,  İzmir 1’inci bölge milletvekili ...
Erdoğan: Bu ifadeleri kullanmak sizin haddinize mi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da yayımlanan bildiriye ilişkin, "Bu ifadeleri ...
İYİ Parti İzmir’de yeni başkanın A Takımı belli oldu
İYİ Parti İzmir’de Genel Merkez’in isteğiyle milletvekili aday adaylığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri