POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
7 Ekim 2021 Perşembe - 11:22

Kır çiçeklerinde ikinci kuşak: Bursla okudu şimdi okutuyor!

CHP’li Bayır’ın milletvekili maaşını eğitime desteğe ayırarak hayata geçirdiği ‘Kır çiçekleri’ hareketi ikinci kuşağa taşındı! Üniversiteyi bu bursla tamamlayan Büşra U., iş hayatına atıldıktan sonra bir kız öğrenciye burs vermeye başladı.

Kır çiçeklerinde ikinci kuşak: Bursla okudu şimdi okutuyor!

Parlamentoda 6 yıldır görev yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bu süre içinde maaşına hiç dokunmadı. CHP’li Bayır vekillik nedeniyle aldığı aylık kazancını üniversitede okuyan ve maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı kız öğrencilere burs olarak verdi. Bu destek sayesinde onlarca öğrenci öğrenim hayatını maddi zorlukları aşarak tamamlarken, ‘Kır çiçekleri’ adı verilen burs aynı zamanda kutsal bir zincire dönüştü.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre İzmir’de yaşayan ve Bayır’ın ‘Kır çiçekleri’nden aldığı destekle eğitim hayatını tamamlayan 25 yaşındaki Büşra U. hareketi ‘ikinci kuşağa’ taşıdı. Aldığı yardımı bazen yol, bazen kitap, bazen de yurt kirası olarak kullanan Büşra U., öğrenim hayatını kolaylaştıran burs sayesinde Uşak Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden başarıyla mezun oldu ve çalışmaya başladı. Büşra U. iş hayatına atılıp yaşamını kendi başına idame ettirmeye başladıktan sonra da şehir dışında okuyan bir kız öğrenciye burs vermeye başladı.

BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Öğrencilik yıllarında aldığı burs sayesinde eğitim hayatını tamamladığını belirten Büşra U., “Sağlık sorunundan dolayı üniversiteye bir dönem geç başladım. Bu yüzden devlet yurdunun kontenjanları doluydu. Özel yurt fiyatları da yüksekti. İlk aşamada bir barınma sorunu yaşadım. Bir yandan kalacak yer arıyor diğer taraftan şehre ve derslere adapte olmaya çalışıyordum. Her öğrenci gibi benim de kalacak yer, bölüm kitapları, okula ulaşım gibi birçok masrafım oluştu ve evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu süreçte burs veren kurumları aramaya başladım ve ‘Kır çiçekleri’ bursundan haberdar oldum. Bir başvuru formu doldurup, gerekli evrakları hazırlayıp yolladım. Sonra görüşmeye çağırdılar ve dört kişiden oluşan bir komisyon çeşitli sorular sorup değerlendirmeye aldılar. Bursum öğrenim sürem boyunca her ay düzenli olarak yattı. Hem bana hem de aile bütçeme büyük bir katkıda bulundu” dedi.

BANA ÖRNEK OLDU

İş hayatına atılıp yaşamını kendi başına idame ettirmeye başladıktan sonra şehir dışında okuyan bir kız öğrenciye burs vermeye başladığını anlatan Büşra U., “Yeni üniversite kazanan bir kızımız... Şehir dışında Fransız Dili ve Edebiyatı okuyacak ve benimle benzer süreçlerden geçiyor. Elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Zamanla işimde yükselip maaşım arttıkça da daha çok insana dokunmak istiyorum. Tacettin Bayır’ın ‘Kır çiçekleri’ bursunu üniversite hayatım boyunca aldım ve bu bursu bazen yol, bazen kitap, bazen de yurt kirası olarak kullandım. Bir gün durumum müsait olduğunda burs verme fikri, üniversitede aldığım bu bursun beni çok rahatlattığını fark ettiğimde oluştu. Tacettin Bayır beni hiç tanımıyordu fakat benim hayatımda önemli bir noktaya dokunuyordu. Ben de bu süreçte dünyada yapılacak en faydalı iyiliklerden birinin okumak için emek veren öğrencilerin hayatına dokunmak olduğunu anladım. Onca gencin hayatına dokunan Tacettin Bayır, bana çok iyi bir örnek oldu” ifadelerini kullandı.

AZ ÇOK DEMEDEN...

Ekonomik durumu iyi olan kişilerin imkansızlıklar içerisinde eğitimini sürdürmeye çalışan öğrencilere destek olması gerektiğini savunan Büşra U., şunları söyledi: “Üniversite dönemini genel anlamda özetleyecek olursam her zaman evdeki hesap çarşıya uymaz. Bazen harçlığınız yetmez bazen faturayı ödeyemezsiniz bazen de kitap alamazsınız işte tam da bu noktada burs olgusu devreye giriyor. Burs aldığınız para olmaktan çıkıp kitap, yemek, ödenmiş fatura veya yurt/ev kirası oluveriyor ve sizi büyük ölçüde rahatlatıyor. Üniversiteyi kazanmanın mutluluğuyla okula başlayan öğrencilerin yüzüne hayat pahalılığı bir tokat gibi çarpıyor. Akademik başarı yolunda koşmak isterken bir yandan da çalışmak durumunda kalan öğrenciler istediği başarıyı sağlayamayabiliyor. Bu durumda hem öğrenci hem de aileler çok yıpranıyor. Bu sebepten imkanı olan herkes çevresinde gördüğü öğrencilere yardım etmeli. Bugün bir öğrenciye burs vermekle yarının, öğretmeni, mühendisi, doktoru, bilim insanı olacak gençlerin önünü açıyor olacaklar. Sadece bir öğrenciye yardım etmekle kalmayıp ülkemizin geleceğini şekillendirmiş olacaklar. Eminim, burs desteği gören her öğrenci de zamanı geldiğinde bir başka öğrencinin hayatına dokunacaktır. Az çok demeden öğrencilere burs desteğinde bulunalım. İnanın ki size az görünen miktarlar bir öğrenci için çok büyük destek.” (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
CHP'den AK Partili Dağ'ın o çıkışına sert tepkiler!
 
Büyükşehir Belediyesi’nden ilçelere 240 milyon liralık ulaşım yatırımı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hatice 7 Ekim 2021 Perşembe 12:40

Günümüz aydınlandı, umutlarımız yeşerdi. Bizlere de örnek oldunuz. Gurur duyduk. Hep birlikte daha aydınlık yarınlara..

Yorumu oyla      0      0  
Kemal 7 Ekim 2021 Perşembe 12:35

Saygıdeğer Vekilimiz burs vermekle kalmamış iyi de bir örnek olmuş. Çok duygulandım. Büşra Hanımefendiye de başarılar diler teşekkürü bir borç biliriz. Sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. İşte böyle kalkınacak bu ülke. Eğitime gönül veren iyilik savaşçıları ile..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih turizminin gözdesi Efes'te pandeminin izleri siliniyor
Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'nde pandeminin etkisiyle azalan ziyaretçi ...
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarda 2 tutuklama
Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde yaşanan protestolar sonrası ...
İzmir'de tefecilik operasyonunda 2 gözaltı
Tire ilçesinde tefecilik yaptıkları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyonda ...
 
HSK’dan kararname: İzmir'e yeni cumhuriyet başsavcısı!
Hakimler ve Savcılar Kurulu, yeni bir kararname yayınladı. 359 hakim ve ...
96 yaşındaki annesini, başına taşla vurarak öldürdü
Karabağlar ilçesinde Mehmet Saman (74), annesi Fatma Saman’ı (96) başına taşla vurarak öldürdü.
Saadet Partili il başkanı aracında intihar etti
Aracında silahla vurulmuş halde bulunan Saadet Partisi Bartın İl Başkanı ...
 
Su 300 metre çekildi, baraj gölü tarlaya döndü!
Sivas'ın Ulaş ilçesinde bulunan ve tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan ...
Yağcıoğlu Apartmanı davasında sanık müteahhitten 'kolon kesildi' iddiası!
İzmir'de, geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen 6.6'lık depremde 11 kişinin ...
Eğitim Sen'den acil önlem çağrısı!
Eğitim Sen İzmir Şubeleri, “Okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmiş ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri