POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Aziz Yıldırım'dan adaylık açıklaması
Aziz Yıldırım'dan adaylık açıklaması
ÖSYM, ALES sonuçlarını açıkladı
ÖSYM, ALES sonuçlarını açıkladı
Müzisyen Kalben gözaltına alındı
Müzisyen Kalben gözaltına alındı
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 09:53

Kocaoğlu'dan yeni 'değişim' açıklaması: Olağanüstü kurultayın çok ötesinde!

Geride kalan hafta yaptığı 'acil değişim' çıkışıyla gündeme damga vuran Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'ndan bu kez detaylı bir açıklama geldi. "Değişim tehdit değil fırsattır" diyen Kocaoğlu, "Değişim talebim olağanüstü kurultayın toplanıp toplanmamasının çok ötesinde anlamlar taşımaktadır" ifadelerini kullandı. Kocaoğlu'nun Genel Merkez yöneticilerine yaptığı eleştirilerde bulunması da dikkat çekti.

Kocaoğlu dan yeni  değişim  açıklaması: Olağanüstü kurultayın çok ötesinde!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin ardından en çok hareket yaşanan partilerin başında geliyor. 

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partiden 8 puan fazla almasıyla başlayan kurultay tartışmaları yine İnce’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na aile yemeğinde yaptığı ‘Ben genel başkan olayım, sen onursal başkan ol’ teklifini kamuoyuna açıklamasıyla tavan yapmıştı. 

Sürece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nda ‘acil değişim’ vurgulu açıklamasıyla damga vurdu. 

Başkan Kocaoğlu 4 Temmuz günü yaptığı kısa açıklamada, “24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır. Bu düşüncelerimi kamuoyuyla saygıyla paylaşırım” ifadelerini kullanmıştı. 

Kocaoğlu’nun çıkışı İzmir Örgütü’nde vekiller ve ilçe başkanlarından ‘veto’ yemiş, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin dışında hiçbir belediye başkanından destek görmemiş, CHP İl Başkanı Deniz Yücel de açıklamayı doğru bulmadığını bildirmişti. 

Geride kalan hafta mesajın içeriği de tartışma konusu oldu. Kocaoğlu’nun ‘acil değişim’ vurgusuyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu değil MYK’yı işaret ettiği ileri sürüldü. 

Tartışmaların gölgesinde Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan bugün detaylı bir açıklama daha geldi. 

'TEHDİT DEĞİL FIRSAT' VURGUSU VE ÜÇ ÇARPICI DETAY! 
“Değişim, tehdit değil fırsat olarak görülmelidir” ifadelerini kullanan Kocaoğlu, talebinin olağanüstü kurultay toplanıp toplanmamasının çok ötesinde anlamlar taşıdığının altını çizerken, açıklamada üç önemli bölüm dikkat çekti. Yerel yönetimlerin Genel Merkez tarafından yeterince dikkate alınmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca şu ifadeleri kullandı: CHP'li yerel yönetimleri savunması gerekirken 'muhaliflerden daha sert ve yıkıcı' eleştirilerde bulunan bazı milletvekili ve parti yöneticilerimiz, üstü örtülemeyecek kadar önemli bir problem haline gelmiştir.

Kocaoğlu aday belirleme sürecine de eleştiri yaparak, "Parti içindeki aday belirleme yönteminin sağlıklı yürütül(e)memesi de bir diğer açmazımızdır" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

"9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ülkemizde rejim değişmiş, parlamenter sistem yerine otoriter bir yönetim modeli yürürlüğe girmiştir. Bu durum, demokrasiye gönül veren insanlarımızı derin bir endişeye düşürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Cumhuriyet Halk Partisi'nin mutlak önceliği, bu otoriter yönetim modeline karşı demokratik ve güçlü mücadele yöntemlerini geliştirmek olmalıdır.  Tarihi birikimi ve sorumluluğu ile ülkemizdeki bu sancılı dönüşümde model üretebilecek, çözüm olabilecek tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Tüm çekişme ve hesaplar bir kenara bırakılarak, bu vizyonla yola çıkılmalıdır.

Kısır, sadece kişilerin ya da grupların iktidarının amaçlandığı parti içi mücadele ve çekişmeyle bir yere varılamadığı defalarca görülmüştür. Uzun vadeli değil günübirlik kararlar alarak, ısrarla aynı yol ve yöntemleri uygulayarak farklı ve başarılı bir sonuç beklemek, gerçekçi olmaktan çok uzaktır.

Değişim, yaşamın vazgeçilmez bir kuralıdır.

Değişim, tehdit değil fırsat olarak görülmelidir.

Toplumun ve partimize gönül verenlerin samimi talebi, aklın ve bilimin rehberliğinde kendini yenileyen, liyakat esasına dayalı dirayetli kadrolar kurarak ülkenin her bakımdan kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacak sağlam bir yol haritası belirleyen, bu doğrultuda projeler üreten, kararlar alan ve bunları güçlü, kararlı ve anlaşılır bir biçimde cesaretle gündeme getiren bir Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

Bunlar gerçekleştirilmeden umut olmak ve iktidara gelmek asla mümkün değildir.

Dolayısıyla bizim problemimiz kişiler değil yönetim biçimidir, ilkelerdir.

Bizim problemimiz, iktidara kimlerle değil 'nasıl ve hangi yöntemlerle' yürüyeceğimizdir.

Ve birilerinin bir şeyleri kazanmasının çok ötesinde, bu otoriter rejim karşısında güçlü şekilde ayakta kalıp onu yenebilecek bir pozisyon üretip üretememektir asıl problem..

KISIR DÖNGÜDEN ÇIKIŞ YOLU!
Cumhuriyet Halk Partisi, siyaseti maddi ve/veya manevi çıkar için yapan ve adamcılık-alt kimlik üzerinden yürütenlerle değil,  siyaseti ülke ve millet çıkarıyla eşdeğer görenlerle yükselecektir.

'Ben seni seçeyim, sen de beni..' mantığıyla yürüyen parti içi politikalarla bu kısır döngüden çıkabilmemiz asla mümkün değildir.

Başarısı dünya ölçeğinde kanıtlanmış, siyasi görüşü ve yaşam felsefesi partimize uyan gençler, hepimiz için yeni umuttur. Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri, bu gençleri partimize davet etmekten ve yeniden yapılanma sürecinde etkin rol almalarını sağlamaktan çekinmemelidir.

2007 yılından bu yana sayın genel başkanlarımız ve parti yöneticilerimiz nezdinde, bıkmadan ve usanmadan dile getirdiğim gibi, güçlü bir 'Parti Mutfağı' acilen kurularak çalışmaya başlamalıdır. Çünkü ülke koşulları her geçen gün biraz daha zorlaşmaktadır.

Kendimizle hesaplaşabilmek..

'Biz başarılıyız, onlar başarısız' demekle doğrulara ulaşamayız.

Sürekli başkalarıyla hesaplaşmak yerine, biraz da kendimizle hesaplaşmayı bilmeliyiz.

Yıllardır genelde iktidar olamayan partimiz, yerel yönetimlerde azımsanamayacak kadar önemli başarılar elde etmiştir. Bu kentlerdeki oy oranlarımız bizi doğrulamaktadır. Ama ne yazık ki, yerel yönetimlerimiz CHP Genel Merkezi tarafından yeterince dikkate alınmamakta ve deneyimlerinden etkin biçimde yararlanılmamaktadır. Bu, incelenmeye değer ayrı bir sorundur.

CHP'li yerel yönetimleri savunması gerekirken 'muhaliflerden daha sert ve yıkıcı' eleştirilerde bulunan bazı milletvekili ve parti yöneticilerimiz, üstü örtülemeyecek kadar önemli bir problem haline gelmiştir.

Parti içindeki aday belirleme yönteminin sağlıklı yürütül(e)memesi de bir diğer açmazımızdır.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN ÇOK ÖTESİNDE! 
2004 yılından bu yana kamuoyu önündeyim. Hiç bir zaman gizli ajandalarım, gizli senaryolarım, gizli hesaplarım, gizli pazarlıklarım olmadı. Bundan sonra da olmayacak.

Partideki mevcut yönetim anlayışına ilişkin eleştiri ve önerilerimi dile getirmemdeki tek amaç, gerçekten iktidar alternatifi olan güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

Tüm bu düşüncelerimin bir potada eritilmesi durumunda görülecektir ki, 'değişim' talebim olağanüstü kurultayın toplanıp toplanmamasının çok ötesinde anlamlar taşımaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyururum."

 
'Ödemiş'in karpuzu' kan ağlıyor!
 
Kuzey Irak'ta 28 terör hedefi imha edildi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fadlı Kıran 12 Temmuz 2018 Perşembe 19:04

Değişim öncelikle B.Şehirden sonra Veliahtlarınız olan İlçelerden başlanmalıdır

Yorumu oyla      0      0  
CHP’li 11 Temmuz 2018 Çarşamba 21:10

İlçe örgütlerini milletvekillerini genel başkanlığı belirleme bir belediye başkanın görevi değil belediye başkanın görevi hizmettir hizmet

Yorumu oyla      0      0  
Partili 11 Temmuz 2018 Çarşamba 21:08

Aziz bey önce sizden başlamalı değişime izmiri ne hala getirdiniz şimdide genel merkeze göz diktiniz CHPlerin işleri olmuyor diğer herkesin işi oluyor İzmir’de sizin gitme zamanınız gelmişte geçiyor bile

Yorumu oyla      0      0  
chp li 11 Temmuz 2018 Çarşamba 15:54

İZMİR DE CHP LİLERİN EN SEVİMSİZ GÖRDÜĞÜ KİŞİ OLMAYI BAŞARDIN AZİZ BEY..

Yorumu oyla      0      0  
partili 11 Temmuz 2018 Çarşamba 14:17

Çevir kazı yanmasın,değişim önce Aziz Kocaoğlu ile başlamalı.Elini partiden tamamen çekmelidir.

Yorumu oyla      0      0  
Chp li 11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:51

Aziz başkanım çok güzel ifade buyurmuşsunuz .Ama bu yazı kesinlikle sizin ağzınızdan çıkan sözler değil kime yazdırdınız bunu çok güzel yazmış ..

Yorumu oyla      0      0  
Partili 11 Temmuz 2018 Çarşamba 11:53

Aziz eğer samimiysen bu kadar manevraya gerek yok .Genel başkan dahil köklü bir değişim gerektiğini ifade edersin tamam.

Yorumu oyla      0      0  
Partili 11 Temmuz 2018 Çarşamba 11:47

Aziz sen simdi ne dedin.Manevralarla adaylığı garantilemeyemi calisorsun veya birilerini monte etmek içinmi .Açıkça söylesene sen hangi hesap içindesin

Yorumu oyla      0      0  
Murat kara 11 Temmuz 2018 Çarşamba 10:37

Aday belirleme yöntemi bana gorede doğru değil tıpkı sizin bi dönem önceki belirleme yönteminiz gibi

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de o ilçede çifte imza hareketi: Eski başkan gemileri yaktı!
CHP’deki olağanüstü kurultay tartışmasında İzmir’de imza hareketine öncülük ...
76 önemli görev için özel düzenleme!
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde üst düzey kamu yöneticilerinin atama ...
Yeni sistemin ilk kabinesi yemin etti!
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün atanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
 
Erdoğan'dan savunma sanayi ihracatında artış vurgusu!
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayisinde ihracatı artıran bir ...
İYİ Parti İzmir'in raporu hazır: İki çarpıcı tespit bir de talep!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ükünç, Genel Merkez’in istediği raporu hazırladı. ...
Bahçeli'den yeni kabine için ilk yorum
MHP Lideri Bahçeli, ''Yeni kabinenin başarılı olacağını ümit ediyorum'' dedi.
 
CHP'li Bayır'dan sert KHK tepkisi: Asıl amaç...
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yayınlanan son KHK’ya sert tepki ...
CHP'li Karlıdağ'dan kurultay tartışmalarına çarpıcı bakış: Karıncanın kardeşi olmaya var mısınız?
‘Olağanüstü kurultay’ tartışmasının yaşandığı CHP’de, İzmir İl Örgütü’nün ...
Dört bakan milletvekilliğinden istifa etti
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan dört bakan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri