POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ev kiralamadan önce kredi notunuza dikkat edin!
Ev kiralamadan önce kredi notunuza dikkat edin!
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
13 bin istasyonda tabelalar değişiyor!
13 bin istasyonda tabelalar değişiyor!
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
16 Ağustos 2018 Perşembe - 15:51

Kocaoğlu'ndan Genel Merkez'e salvo: Ayaklarım gitmiyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP İzmir'in İl Danışma Kurulu toplantısında gündeme damga vuracak açıklamalar yaptı. Önce konuşmama kararı alan ancak sürpriz şekilde kürsüye gelen Kocaoğlu, Genel Merkez'e çok sert eleştiriler getiriken, 24 Haziran akşamından imza hareketine, 2014 yılındaki yerel seçim öncesi aday belirleme sürecinden ön seçime kadar bir çok konuda çok konuşulacak mesajlara imza attı. 

Kocaoğlu ndan Genel Merkez e salvo: Ayaklarım gitmiyor!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü kritik bir zirvede bir araya geldi. 

Kültürpark'taki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan İl Danışma Kurulu Toplantısı'na CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Bedri Serter, Özcan Purçu,  PM üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları il başkanları, Büyükşehir meclis üyeleri, milletvekili adayları ve il eski başkanları katıldı.

Oturumda önce konuşma yapmama kararı alan ardından Divan'dan sürpriz bir şekilde söz isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Başkan Kocaoğlu konuşmasında Genel Merkez'e çok sert eleştiriler getiriken, 24 Haziran akşamından imza hareketine, 2014 yılındaki yerel seçim öncesi aday belirleme sürecinden ön seçime kadar bir çok konuda çok konuşulacak mesajlara imza attı. 

NE ÜRETTİK?
Sözlerine "Parti iktidar olmak istiyorsa, hedefi varsa, mutfağı olmalı' çıkışıyla başlayan Kocaoğlu'nun, "CHP olarak dış politikada bir yol haritası belirleyip Türkiye’ye sunduk mu? Bizim bir dış politikamız var mı? Amerika Birleşik Devletleri yaptırım uygulamaya kalkınca, kim olursa olsun Cumhurbaşkanı'nın, devletin yanında olmamız gerek doğru ama biz uçurumdan aşağı giderken bizim siyaset mutfağımız alternatif dış politika üretmedi. 'Bunların yanlış olduğunu size defalarca söyledik' demeliydi. Yanlışlarınıza rağmen sizin yanınızdayız dememiz gerekiyordu" eleştirisini yaptığı bildirildi. 


Kocaoğlu, "Faik Öztrak, birikimlidir, dürüsttür. Ama ne yaptı? Partinin ekonomik politikaları ile ilgili bir proje üretmesi bir söz söylemedi. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ‘Aynı gemideyiz krizi birlikte aşmamız lazım’ dedi. Biz ekonomide ne dedik, ne ürettik? Genel Merkez ne üretti kardeşim bana bunu söyleyin! Onu siz değerlendirirsiniz" dedi. 

KİMSE TABU DEĞİL! 
Parti için yaşanan süreçle ilgili 'eleştiri' üzerinden mesajlar verirken, "Herkes eleştirilebilir, herkes değişebilir. Kimse tabu değil! Eleştiriden de korkmamak gerekir. Kimsenin kimseyi CHP’li makam mevki ne olursa olsun kulağından tutup kapı önüne koyarım deme hakkı yoktur. Herkes kendini bilecek" dediği öğrenildi. 

ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRAN GENEL MERKEZ! 
2014 yerel seçim süreci dosyasını da açan Kocaoğlu'nun şu ifadeleri kullandığı belirtildi: 2014 yerel seçimlerinde aday belirleme sürecini eline yüzüne bulaştıran Genel Merkez’in 'İzmir başarısız' deme hakkı da yoktur! Herkes eğri oturup doğru konuşacak. 'Kılıçdaroğlu gitsin, Muharrem gelsin, o gitsin, bu gelsin'le bu parti düzelemez. Aklı ve bilimi rehber almıyoruz!

GENEL MERKEZ'E AYAKLARIM GİTMİYOR! 
Kocaoğlu toplantıda İzmir'e yönelik bir rapor hazırladığını da ifade ederken bu konuda Genel Merkez'in ilgisizliğine sitem etti. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın "İzmir'e yönelik bir bilimsel rapor hazırladım. Bir tek MHP’li Oktay Vural ‘İyi çalışma yapmışsın başkan’ dedi. Genel Başkan Yardımcılarına gittim. Raporu göndermiştim. Okumamışlar bile! Uzun süredir Genel Merkez’e gitmek istemiyorum. Ayaklarım gitmiyor. Nedeni moralim bozuluyor. Çalışma şevkimi kaybediyorum" ifadelerini kullandığı bildirildi. 

Kocaoğlu'nun Kılıçdaroğlu hakkında ise genel başkan olduğu süreçten bu yana kendisine destek verdiğini, Muharrem İnce'ye aday olduğu iki kongrede de oy vermediği ve destek olmadığını ifade ederek, "Kurultaydan korkmayacaksın. Adamcı siyaset yapmadım. Adamcı olmadım. Olmayacağım da!" şeklinde konuştuğu ifade edildi. 

MYK'DAN 3-5 KİŞİ TİYATRO OYNADI! 
Edinilen bilgiye göre Kocaoğlu CHP yönetimini 24 Haziran seçimleri gecesi üzerinden de sert sözlerle eleştirdi ve "24 Haziran akşamı Genel Başkan Genel Merkez’de olmazsa bu iş olmaz! MYK'dan 3-5 kişi tiyatro oynadı! TV’de izledik. MYK üyesi birinin kritik bir seçimde tiyatro oynamaya hakkı yoktur. Partinin önünden geçmemiş partiye organik bağı olmamış adamları 'koalisyon yapıyorum' diye vekil yapabilirsiniz, bakan yapabilirsiniz ama MYK’ya ve PM’ye alamazsınız. Bu böyle olmaz. Önce siyaseti örgütü bileceksiniz" dedi. 

MİLLET KÖR MÜ SAĞIR MI? 
Kocaoğlu imza süreci hakkında ise "İYİ Parti kurultay yaptı, çıktı. Bu hafta sonu AKP yapıyor. Bu yerel seçim bize geliyor da onlara gelmiyor mu? Bu bahane olur mu? Kurultay için verilen imzaları geri çektirebilirsin ama bunu ilan edemezsin. Bunun nasıl olduğunu herkes bilmiyor mu? Millet kör mü sağır mı?" şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı son olarak ön seçim konusunda da çarpıcı mesajlar verdi. Kocaoğlu'nun şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: Şimdi gündemde ön seçim var. Hayatım boyunca destekledim, karşı çıkmadım. Nasıl yapacağız? Ön seçim ve kurultay delegesini beğenmiyoruz. Bu üyeyle ön seçim yapılmaz. Üye partiyi bilmiyor. Alt kimlik etkili oluyor. Adaletli olmuyor. 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron ile kritik görüşme
 
İzmir'in iki büyük ilçesinde su kesintisi
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 17 Ağustos 2018 Cuma 11:54

Benimde ne elim ne ayaklarım gidiyor CHP’ye sayenizde bizleri bıktırdınız bırakıp gidin su partiden artık lütfen

Yorumu oyla      0      0  
Mamudo buker 17 Ağustos 2018 Cuma 11:47

Aziz baskan seni de biliyoruz.Bıktık senin kibrinden,vizyonsuzluğundan,inadından sana da yeter artık.

Yorumu oyla      0      0  
partili 17 Ağustos 2018 Cuma 10:11

Aziz sende sıktın Artık ya. Nedir bu koltuk kavgası....

Yorumu oyla      0      0  
Mimar 17 Ağustos 2018 Cuma 10:01

Ego , EGO ,EGOooooooooooooooo Para ile ısmarlama bilimsel rapor olmaz Bende sonra tufan ihanettir

Yorumu oyla      0      0  
Seçmen 17 Ağustos 2018 Cuma 00:23

Artık izmirden başlamalı değişim öncülüğü İzmir yapmalı

Yorumu oyla      0      0  
Partili 16 Ağustos 2018 Perşembe 23:56

Aziz bey bugün eleştirilerde bulundu, ispata muhtaç kelimeler kullandı fakat cevaben konuşma yapacakları dinlemeden kurulu terk etti. Takındığı tavır hoş değil, partiye ve örgüte saygısızlık yapıyor. Bugüne kadar hep atamayla gelen bir başkan önseçimi eleştirme gafletinde bulunmaz.

Yorumu oyla      0      0  
Kemal Bey 16 Ağustos 2018 Perşembe 18:58

Ayakları gitmiyormuş! 19 Mayıs’ta tören alanına gelmek yerine milletvekillerini belirlemek için tıpış tıpış genel merkeze gidip kamp kuran kimdi acaba?

Yorumu oyla      0      0  
veli balyemez 16 Ağustos 2018 Perşembe 18:37

sayın Aziz kocaoğlu ütfen şu partinin yakasından düşün artık... yerel seçimlerde kendi dayattığınız adayları gösterdiniz. izmirde bu yönlü bir kayıp varsa sorumlusu sizsiniz. daha önce önseçim demiyordunuz şimdi pabuç pahalı tabiki... sevgili aziz kocaoğlu ön seçim olsa bile üyeyle birlikte bir ön seçim daha muteber. herkesi satın almak o zaman zor be kardeşim

Yorumu oyla      0      0  
Partili 16 Ağustos 2018 Perşembe 17:11

Aziz bey lütfen değişim de ve koltuğu bırak

Yorumu oyla      0      0  
partili 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:43

başka bir aziz kocaoğlu mu bu konuşan farklı birimi.kendisi ne zaman örgütü dikkate almış,2014 aday belirleme sürecinde adayları parti mutfağından mı seçmiş,liyakata mı bakmış.neye bakmış.sen insanlarla dalga mı geçiyorsun.aday belirleme sürecinde genel merkezi tehdit edip istediğin insanları yazdırmadın mı,ön seçim mi yaptın.her il kongresine müdahil olmadın mı,il kongrelerinde belirleyici olmadın mı.2014 yerel seçimlerinde adayları sen belirledin,bir sürü insanı küstürdün,şimdi sütten çıkmış ak kaşık mı oldun,hadi adayları belirledin sonra toparlayıcı oldun mu birleştirdin mi.yok hayır ilçeler gidince küstürdüğün insanları hain ilan ettin.çok akıllısın çok.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron ile kritik görüşme
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.
İYİ Parti'de yeni 'A Takımı' belli oldu: İzmir'de 2 isim!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener olağanüstü kurultaydan 4 gün sonra yeni ...
CHP İzmir'de kritik zirve: Yücel'den örgüte mesaj yağmuru!
CHP İzmir Örgütü kritik zirvede bir araya geldi. İl Danışma Kurulu toplantısında ...
 
CHP'li Sertel'den kritik soru: E-ihaleye geçilince...
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yanıtlaması ...
MHP'den yerel seçimler için flaş ittifak kararı!
24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinde, ...
Şengül'den sert 'Körfez Geçiş' çıkışı: Bunların derdi flamingolar değil!
AK Parti İl Başkanı, Körfez Geçiş Projesi'ne yürütmeyi durdurma kararı ...
 
CHP'li Bakan'dan 'Kozak' çağrısı: O projeyi iptal edin!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ovacık ...
Büyükşehir’den emekli oldu, rotasını siyasete çevirdi: İsmi o ilçe için geçiyor!
Aralıksız 20 yıla yakın Büyükşehir’de bürokratlık yapan Ege Balkan Rumeli ...
İYİ Parti'de eski başkan yardımcısı üyelikten istifa etti, başkanı hedef aldı!
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri