POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
16 Ocak 2019 Çarşamba - 16:47

Kocaoğlu'nun adaylık sinyaline CHP'den ilk tepkiler

İzmir Milletvekilleri ve belediye başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı'nın adaylığa yeşil ışık yakmasını değerlendirdi.

Kocaoğlu nun adaylık sinyaline CHP den ilk tepkiler

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir cephesinde sıcak saatler yaşanıyor. 

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın açıklanmasının beklendiği gün kritik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı önemli gelişmelere sahne oldu. 

MYK’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusu gündeme alınmazken, Parti Meclisi (PM) toplantısına da oylanmak üzere herhangi bir isim gönderilmedi. İzmir kararı bir sonraki PM’ye bırakıldı. 

Öte yandan güne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MYK öncesi görüşmesi ve toplantı sürdüğü sırada yaptığı açıklama damga vurdu. 

Başkan Kocaoğlu yaptığı yazılı açıklamada "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım..." ifadelerini kullanarak adaylığa yeşil ışık yaptı. 

Kocaoğlu seçime 6 ay kala 1 Ekim 2018’de yaptığı açıklamada görevde 15 yıl kalarak koltukta rekor kırdığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. 

Kocaoğlu’nun bomba açıklaması sonrası ulusal basında da manşetlere çıkarken, Twitter’da da trend topic listesinin başına oturdu. Kocaoğlu’nun açıklamasıyla ilgili olarak CHP cephesinden çok sayıda mesaj geldi. 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR: Bunun üzerinden yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Kendisi 'Eğer bir ihtiyaç duyulursa, ben varım' diye bir açıklama yapmış. Partimizde birbirinden kıymetli, çok değerli, nitelikli aday adayı arkadaşlarımız var. Aday adayı olmayıp da potansiyel Büyükşehir Belediye Başkanı olacak nitelikte, çok kıymetli partililerimiz var... 

Öte yandan CHP'de 'aday bulamama' gibi bir durumun olmadığını da ifade eden Sındır, yalnızca en doğru adayın belirlenmesi için titiz çalışma yapıldığını ve sürecin bu nedenle uzadığını söyledi. Sındır, "Aziz Bey, İzmir'de 15 yıl belediye başkanlığı yaptı. Hâlâ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız olması nedeniyle bu konuda kendisine görev düşerse, hazır olduğunu belirtmesini; partisine, kentine, ülkesine sahip çıktığının bir ifadesi olarak değerlendirmek gerekiyor...

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MAHİR POLAT: Aziz Kocaoğlu'nun bu hamlesini uzun süredir bekliyordum. Tabii genel merkezin yetkili kurulları uzun süredir çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde Aziz Bey'in de başvurusunu değerlendireceklerdir" dedi.

CHP'nin özellikle İzmir'de bir yenilenme ve gençleşme sağlanması için çabaladığını düşündüğünü savunan Polat, sessiz sedasız yürütülen sürecin, yine aynı şekilde devam etmesini beklediğini söyledi.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL: Görünen gerçek şu… Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı İzmir’de bir danışma kurulu toplantısına gelmişti. Orada kürsüde demiştim ki, ‘Gelin İzmir’deki belediye başkanlarını İzmirliler belirlesin.’ Sandıklar kurulsun, ön seçim yapılsın. 140 bin üye var, 100 bini sandığa gitse asla yanılmaz. O tarihte çalışma yapmaya süre kalmayacağı söylendi. Gelinen noktada önseçim tarihi yakalandı ama hala aday açıklanmadı. Önseçim yapılsa bu kördüğüm de yaşanmazdı. Herkesin aday olmaya hakkı var. Aziz Bey de sandığa gidip çıkabilirdi. Onun da aday olma hakkım var. Kimse kimseyi sorguya çekemez. 

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET GÖNENÇ: 15 yıldır İzmir’in dağında, taşında izi olan İzmir’in Büyük Başkan’ı Sayın Aziz Kocaoğlu bugün tarihi bir açıklama yaparak bu zor süreçte görevden kaçmayacağını ve yeniden aday olduğunu açıkladı. Sevgili Başkanım İzmirliler seni bu süreçte yalnız bırakmayacak. Asla yalnız yürümeyeceksin.

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRAĞ: (Kocaoğlu ile fotoğrafını paylaşarak) Asla yalnız yürümeyeceksin...  (Haber servisi, DHA)

 
Altay'da Helder Tavares de tamam
 
Kocaoğlu'nun adaylık sinyaline AK Parti'den ilk tepki: Şengül ne yorum yaptı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Guzelyali 16 Ocak 2019 Çarşamba 21:53

Cnn türk te yapmis oldugu sacma sapan açıklamalardan sonra aziz kocaoglunu genel baskan karsisina alıp konuşması bile yanlış. Artik izmir aziz dende alattindende abdulden De bıktı bıktı bıktı . Parti kimsenin degil . Ve partimizde super beyinli gençler var bi gidin ya artik .

Yorumu oyla      0      0  
Bi git yaw 16 Ocak 2019 Çarşamba 17:06

Sapkadan cikan tavsan gibi aday olursun tabi, bu partide senden baska kiymetli adam yok zaten.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de flaş karar: O milletvekili ihraç edildi
Samsun Milletvekili Erhan Usta, disiplin kurulu kararıyla MHP'den ihraç edildi.
İYİ Parti'den flaş İzmir açıklaması: Şu veya bu adayı...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, İzmir’de ...
Kocaoğlu'ndan bomba açıklama: Adaylığa yeşil ışık!
Kocaoğlu: Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent ...
 
Başkan Gönenç'ten o soruya yanıt: Geri dönüş ihtimali var mı?
Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için ‘aday olmama’ kararı alan Bergama ...
MHP'de o başvuru süresi uzatıldı
MHP’de belediye meclis üyeliklerinde başvuru süresi uzatıldı.
Whatsapp hamlesi: İzmirli yazacak, Zeybekci çözecek!
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bire bir görüşme ...
 
AK Parti İl Başkanı Şengül'den Karabağlar'da dönüşüm mesajları
AK Parti İzmir İl Başkanı, kentsel dönüşümle ilgili soruları yanıtlayarak, ...
CHP'de flaş İzmir kararları: 4 ilçenin adayı belli oldu
CHP'de peş peşe yapılan iki kritik toplantı sonrası Aliağa, Kemalpaşa, ...
Kalın: Güvenli bölgenin kontrolü Türkiye'de olacak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye sınırında oluşturulacak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri