POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
25 Şubat 2018 Pazar - 08:56

Kocaoğlu'nun 'muhtar zirveleri' kaldığı yerden: İhale mevzuat çıkışı!

Merkez ilçeleri tek tek dolaşarak muhtarların taleplerini dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şimdi de merkez dışındaki ilçelerin muhtarlarıyla toplantılara başladı. İlk buluşmayı Selçuk'ta gerçekleştiren Başkan Kocaoğlu, Çarşamba günü de Kemalpaşa muhtarlarını dinleyecek.

Kocaoğlu nun  muhtar zirveleri  kaldığı yerden: İhale mevzuat çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  vatandaşların mahalle bazında sorunlarını yerinde tespit etmek ve talepleri değerlendirerek hızla çözüm üretmek amacıyla merkezde gerçekleştirdiği muhtar toplantılarına "merkeze uzak" ilçelerde devam ediyor.

- VIP OTOGAR BAŞKAN'IN O SÖZLERİYLE YOLA ÇIKTI: HERKES İYİ BİLSİN Kİ... 



"Muhtar buluşması"nın ikinci etabını Selçuk'tan başlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, talep, öneri ve şikayetleri tek tek dinleyerek not aldı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Acarlar, Barutçu, Zeytinköy, Şirince, Sultaniye, Havutçulu, Gökçealan, Çamlık, Atatürk, Zafer, 14 Mayıs, Cumhuriyet, İsabey ve Belevi  muhtarlarının yanı sıra Selçuk Belediye Meclis üyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi bürokratları da katıldı.

2017 yılında merkezde başladıkları muhtar buluşmalarına yeni yıl itibariyle uzak ilçelerde devam edeceklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Kış mevsiminde metropoldeki eksiklerin giderilmesine ağırlık verdik. Şimdi ise Selçuk’tan başlayarak 19 ilçenin ihtiyaçlarını çözümlemek ve daha güzel işlere imza atabilmek adına yola çıktık. Kentin taleplerini karşılamak için her zaman önden koşmak zorundayız. Bu yaz 2014–2019 seçim döneminin son yaz mevsimi olacak. Biz de bu yazı özellikle 19 ilçemize yönelik çalışmalarla en iyi şekilde değerlendirmek ve yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Evimizi bile bildiğimiz ustaya yaptırıyoruz
Yeni bağlanan ilçelerle birlikte Büyükşehir sınırlarının 12 kat büyüdüğünü hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir iş ve ihtiyaç yığılması oldu bir anda.. Bunu aşmaya çalıştık. ‘Merkez biraz sabretsin’ diyerek daha uzaktaki ilçelerimize ağırlık verdik.  Özellikle eskimiş su şebekelerinde ciddi problemlerle karşılaşıyoruz. Bunu da aşacağız. Kentin hemen hemen tamamında kanalizasyon ve arıtma yapıp su şebekelerini yeniliyoruz” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti: “Yerel yönetimler olarak yaşayabileceğimiz problemlerin başında alt yapı geliyor. Geldiğimiz günden bu yana, 14 senedir kentin alt yapı eksiklerini tamamlamakla uğraşıyoruz. Bir kentin hem alt yapı sorununu çözmeye çalışıp hem raylı sistem getirirseniz, aynı anda bir yandan doğalgaz döşenir bir yandan da su şebekeleri yenilenirse; işler elbette kolay olmuyor. Ama toparlıyoruz. Bizim alt yapıda zaman zaman çektiğimiz sıkıntıların birinci nedeni, ihale mevzuatındaki maddelerdir. İhalede en düşük fiyat verene işi vermek zorundayız. Vermezsek eğer, Kamu İhaleler Kurumu ihaleyi iptal ediyor. Evimizin camını, kapısını, boyasını bildiğimiz ustaya yaptırırken, belediyenin işini ihaleye en düşük teklif veren firmaya veriyoruz. Bu durumda bazı ilçelerimiz, alt yapı işini alan müteahhitlerden dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Ama mevzuat böyle.. Oysa iş yapacağımız adamı seçme hakkımız olmalı.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarlar buluşmasının ardından Selçuk ilçe merkezine geçerek vatandaşlarla sohbet etti.

 
İstanbul'da dehşet çiftliği: Yurttan kaçan kızları...
 
İzmir'e 3 modern atık transfer istasyonu daha geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VIP Otogar Kocaoğlu'nun o sözleriyle yola çıktı: Herkes şunu iyi bilsin ki...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, turizmin önemli merkezlerinden Selçuk'a hizmet ...
Karabağlar'dan kadın istihdamı çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent ...
Bucalı kadınlar sporla daha mutlu!
Ülkemizde son yıllarda büyük ilgi gören pilates Bucalı kadınların da ...
 
Pekdaş'tan minibüsçü esnafına ziyaret
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Başkan Pekdaş, Oda Başkanı ...
Bornova'nın yolları yeniden doğuyor!
Bornova Belediyesi, altyapı çalışmalarından sonra zarar gören yolları ...
Bornova Stadı'nda 2 gün üst üste 2 kritik maç
İzmir’in en üst liglerde mücadele eden iki temsilcisi Göztepe ile Altınordu’ya ...
 
Başkan Soylu'dan sendika müjdesi
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, belediye personeliyle buluşma ...
'Bir çocuk bin gülüş' Türkiye'yi sardı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ‘Bir Çocuk Bin Gülüş’ projesi, ...
İzmir'in kent girişleri renklendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini renkli çalılar, ağaçlar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri