POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
2 Ocak 2019 Çarşamba - 19:44

Konak'ta gergin meclis: Tarık Akan tartışması!

Konak Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Birinci Oturumu’nda mecliste Başkan Sema Pekdaş ve AK Parti’li Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç arasındaki “ Tarık Akan” tartışması kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Konak ta gergin meclis: Tarık Akan tartışması!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Konak Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Birinci Oturumu Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yönetiminde gerçekleşti. Mecliste, Usta Sanatçı Tarık Akan’ın isminin uygun bir yer belirlenerek verilmesi noktasındaki önergenin 2 yıldır uygun bir yer bulunamadığı için mecliste bekletilmesi ve sonuç olarak komisyonun ilgili görevi başkanlık makamına devretme kararı mecliste gerginliğe neden oldu.

Başkan  Pekdaş ile AK Parti Grubu arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç’un Başkan Pekdaş’a yönelik, “Tarık Akan’ın ismi yıpratılıyor” çıkışının ardından Pekdaş sert çıktı.

Pekdaş, Siyahkoç’a, “Yıpratma lafını geri alın. Uygun bir yer bulunamadıysa bu ismin yıpratılması değildir. Biz sanata, sanatçıya, özgür düşünceye saygı duyan ve bunun için mücadele eden bir grubuz.Dolayısıyla kimse burada bize sanatçılara saygı duyma konusunda bize haddimizi bildiremez” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’Lİ ÖZSIR :  BU KONUDA BAŞKANIN YETKİLENDİRİLMESİ BİZİ DÜŞÜNDÜRÜYOR

Önergenin okunduğu sırada, Usta Sanatçı Tarık Akan’ın vefatının ardından Tarık Akan isminin Konak ilçesinde uygun bir tesise verilmesi hakkındaki önergenin 2 yıldır mecliste beklediğini hatırlatan AK Parti’li Meclis Üyesi Ünal Özsır,  “Biz sanata ve sanatçıya karşı değiliz ama 2 yıldır bekleyen bu önergenin 2  yıl sonunda başkanın bu konuda yetkili kılınması bizi düşündürüyor. Bu yetkinin verilmesini uygun bulmuyorum” dedi.

CHP’Lİ UĞUR: YETKİ VERDİĞİMİZ KİŞİ SOKAKTAN GEÇEN BİRİ DEĞİL

Özsır’ın konuşmasının üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Vedat Uğur, “Komisyonumuz incelemeyi tamamlandı ve bir şekilde kararını verdi. Burada yetki verdimiz kişi sokaktan geçen biri değil, bizim belediye başkanımız… Sonuçta Sema Hanım olmazsa yeni gelecek belediye başkanımıza yetki verildi. Biz komisyon olarak bu yetkinin verilmesinde herhangi bir sakınca görmedik” dedi.

AK PARTİ’Lİ TÜRE : İSTER MECLİS BAŞKANI İSTER CUMHURBAŞKANI OLSUN

Uğur’un ardından söz isteyen AK Parti’li Meclis Üyesi Mustafa Türe, “Bu konuda ben muhalefet şerrimi  koymuştum, aynı kararım devam ediyor. Meclise ait bir görev ister meclis başkanı olsun ister Cumhurbaşkanı olsun bu meclisin görevidir. Meclisin görevini başkana devretmek hukuki değildir” diye konuştu.

CHP’Lİ KARADAĞ: UYGUN YER BULUNAMADIĞI İÇİN 2 YILDIR BEKLİYOR

Bunun üzerine CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Karadağ ise, Tarık Akan’ın çok değerli bir isim olduğunu belirterek şuan bu ismin verileceği bir uygun yer bulunamadığı için önergenin 2 yıldır beklediğini ifade etti. Karadağ, komisyonların aldığı kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

PEKDAŞ : BİZ GÖREV YAPTIĞIMIZ 5 YIL BOYUNCA…

Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından açıklama yapan Başkan Sema Pekdaş, “Tarık Akan’ın ölümünden sonra arkadaşlarımız doğru bir önergeyle ilçemizde uygun bir yere ismini verelim diye bir önerge verdiler. Ama bu somutlaştırılmış bir önerge değildi. Genel olarak uygun bir yere Tarık Akan’ın adının verilmesine yönelik bir talep içeriyordu. Tabi ki yetkili meclistir. Bir yer önerilmediği için Uygur yer neresi diye bakıldı. Bu ismi, ismine yakışır bir tesise vermek gerekiyordu. Somutlaşmış bir öneri olmaması nedeniyle arkadaşlarımız, somutlaştırarak meclise getirme görevini başkana veriyor. Yoksa başkan tek başına, “şuraya bu ismi veriyorum” demeyecek. Meclis, adına bu çalışmayı yapma görevi başkanlık makamına veriyor ve diyor ki; somutlaştırarak tekrar meclise getir, meclis bu somutlaştırmadan sonra kararını versin. Biz hukuka saygılı bir grubuz. Biz görev yaptığımız 5 yıl boyunca yetkilerimizi sonuna kadar kullandık, başkasına kullandırtmadık ama yetkimiz olmayan yere de bulaşmadık. Dolayısıyla yetki sınırları, görevi kanuna ve hukuka uygunluğu sonuna  kadar işletmiş bir meclistir bu meclis… Bu nedenle de tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK PARTİ’Lİ SİYAHKOÇ’TAN TARIK AKAN İSMİ YIPRATILIYOR ÇIKIŞI

Başkan Pekdaş’ın ardından söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç, “Bir yer yokken o zaman Tarık Akan gibi bir değeri, 2 senedir niye gündemde tutuyorsun. O zaman bir yer bulduktan sonra getirseydin.  Siyaset yapma anlamıyla bir ismin yıpratılmasına ilk günden bu yana karşıyım” dedi.

PEKDAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ

Siyahkoç’un konuşmasında araya giren Başkan Pekdaş, Siyahkoç’a, “Yıpratma lafını geri alın” dedi.

Bunun üzerine Siyahkoç, “Ama iki senedir ismi yıpranıyor” dedi. Pekdaş ise, “Sanatçının yıpranmasının nasıl birşey olduğunu ben burada başka türlü konuşurum, konuşturtmayın beni. Sanatçının yıpranmasının ne olduğunu farklı bir şekilde tartışırız” dedi.

Başkan Pekdaş’ın cevabı üzerine Siyahkoç, “ Sanatçılar siyasetin üstündedir. Bir yer bulmadan, bir yer bulursak ismini koyalım demek Tarık Akan’ın ismine yakışmıyor” diyerek sesini yükseltti.

PEKDAŞ : KİMSE BİZE HADDİMİZİ BİLDİREMEZ

Siyahkoç’un hararetli konuşmasının ardından Başkan Pekdaş şunları söyledi : “Akıl akıldan üstündür. Meclis bu nedenle vardır. Meclisin aklına gelecek işlem, işler ve tesisler vardır. Biz aklın akıldan üstün olduğunu bildiğimiz için meclise getiriyoruz. Birlikte üretelim, birlikte düşünelim diyoruz. Ama bu arada uygun bir yer bulunamadıysa bu ismin yıpratılması demek değildir. Somutlaştırdıktan sonra yine birlikte düşünmeye devam ederek buraya getireceğiz. Sanatçıların yıpratılması, onların bağımsız sanat yapmasına, onların özgür düşüncelerini açıklamasına uygun ortam yaratmakla başlar. Dolayısıyla kimse burada bize sanatçılara saygı duyma konusunda bize haddimizi bildiremez. Biz sanata, sanatçıya, özgür düşünceye saygı duyan ve bunun için mücadele eden bir grubuz. Çok teşekkürler.”

Oturumda gizli oylama sonucunda, Denetim Komisyonu Üyeliği’ne 29 geçerli oy ile Nurettin Cem Aksan, Rıdvan Tekin, Zeynep Tulgar, Hamit Mumcu, Mustafa Yıldırım seçildi.

 
Kocaoğlu'ndan 'grev' hamlesi: Ne teklif götürdü...Sendika ne yanıt verdi?
 
Akpınar'dan Meclis'te o gemi için çağrı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de flaş karar: O başkan görevden alındı
MHP'de Samsun İl Başkanı Tekin, ''Cumhur İttifakı'' ruhuna aykırı faaliyetlerinden ...
AK Parti İzmir'de 'genç' mesai: Aday adaylarıyla mülakat
AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Merkez Gençlik Kolları Yerel Yönetimlerden ...
CHP'li Canan Arıtman'ın acı günü!
CHP'den Büyükşehir Adayı olan Arıtman'ın annesi Zahide Akçay vefat etti.
 
YSK açıkladı: Yerel seçimlere kaç parti girecek?
YSK, 31 Mart yerel seçimine katılabilecek partileri açıkladı.
İttifakın İzmir tablosu netleşiyor: 2 başkan Ankara'da!
AK Parti ve MHP ittifakında İzmir özelindeki tablo netleşiyor. AK Parti ...
MHP'li Seçgin’in hedefinde İYİ Partili o ilçe başkanı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Secgin’den ...
 
CHP'li Bakan 'sular altındaki tarih'i TBMM'ye taşıdı!
Roma dönemine ait kalıntıların sular altında kalmasını TBMM gündemine ...
İzmir Tarım Grubu'ndan partilere 'yerelde kalkınma' çağrısı
İzmir'de Tarım Grubu, İzmir'de kooperatiflerin gücüyle tarımda oluşan ...
CHP'de 'potansiyel aday’ ve ilçe başkanı ‘ittifak iddiaları' sonrası soluğu il binasında aldı
CHP’nin İzmir’de İYİ Parti’ye bırakacağı iddia edilen Kiraz’da tek aday ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri