POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
4 Mart 2019 Pazartesi - 10:08

Konak'ta kadın yönetmenler geçidi

Konak Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ‘2.Kadın Yönetmenler Haftası’nın açılışı yoğun ilgiye sahne oldu. 1 Mart’ta başlayan etkinlik, 7 Mart tarihine kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek. Etkinlikte, dördü belgesel olmak üzere 12 uzun, 18 kısa metraj film gösterimi ile pek çok panel, söyleşi ve atölye çalışması yapılacak.

Konak ta kadın yönetmenler geçidi

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin yanı sıra, etkinliklere Fransız Kültür Merkezi de kapılarını açtı. İzmirli sinemaseverlerin yakından takip ettiği etkinlik sinema gösterimlerinin yanı sıra kadın sinemacıların konuşmacı olduğu panellere ev sahipliği yapacak.



İLKLER UNUTULMAZLAR’DA ÖDÜLLÜ FİLMLER
Geçen yıl etkinliğin ana teması olan ‘İlkler Unutulmaz’ dört uzun metraj filmden oluşan bir seçkiyle bu yıl da Kadın Yönetmenler Haftası’nda yer buluyor. 2018’de İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü alan Vuslat Saraçoğlu’nun Borç’u; Adana Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ve SİYAD ödülü alan Banu Sıvacı’nın Güvercin’i; Berlin ve Montreal Film Festivallerinde gösterilen Ceylan Özçelik’in Kaygı’sı; Ahu Öztürk’ün Toz Bezi ve Mart ayında vizyona girecek olan Sefa Öztürk’ün Güven’i bu seçkide yer alan filmler.

ACEMİLİK YILLARI VE YAVRU KUŞ
2.Kadın Yönetmenler Haftası’nın en ilginç başlıklarından birisi Yavru Kuş. Ödüllü yönetmenler Çiğdem Vitrinel, Gülten Taranç, Sefa Öztürk ve sinema yazarı Banu Bozdemir’in kariyerlerinin başında çektikleri ilk kısa filmlerinin gösterileceği bu bölümde, yönetmenlerin katılacağı bir de söyleşi yer alıyor. Etkinliğin direktörlerinden Gülten Taranç, ‘Yavru Kuş’a özellikle sinema televizyon bölümünde okuyan kız öğrencilerin katılmasını çok istiyoruz. Burada göstereceğimiz kısa filmler, teknik olarak sorunlu, içerik olarak fazlasıyla cüretkar, şimdi hepimizin gülümseyerek baktığı işler. Amacımız sinemanın uzun bir yolculuk olduğunu, hepimizin aynı yerlerden geçerek bir noktaya varabildiğini göstermek, yeni sinemacılara cesaret vermek” dedi.

BELGESEL SİNEMASINDA KADINLAR
Etkinliğin belgesel filmlere ayrılmış olan bölümü ise ‘Kamera Göz’ adını taşıyor. Etkinliğin direktörlerinden Şebnem Vitrinel, “Kamera Göz’de kayıplar ve arayışlar duygusu öne çıktı. Seçkide dört yönetmenden beş belgesel film var ve hepsinde de bu alt duygu hakim” dedi. Uzun metraj film kategorisinde ise üç film gösterilecek. Çiğdem Vitrinel’in ikinci uzun metrajı ‘Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’; Görkem Yeltan’ın ikinci uzun metrajı ‘Bağcık’ ve Çağla Zencirci’den bu hafta vizyona girecek olan ‘Sibel’ seyirciyle buluşacak. 
Kısa Candır Seçkisi’nde de 12 kısa film, aralarında ünlü yönetmenler Nursan Esenboğa ve Burçak Üzen’in de bulunduğu isimlerin hazırladığı atölyeler ve söyleşiler de 2.Kadın Yönetmenler Haftası’nda sinemaseverlerin ilgisine sunulacak. Programın detaylı bilgisine ise sosyal medya hesapları üzerinden de ulaşılabilecek. 

 
İzmir'deki utanç davasında o babaya 33 yıl hapis
 
"Gaziemir’de Arda’ya rekor oy çıkacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AASSM'den bir efsane geçti!
10 Grammy ödüllü Kübalı sanatçı Arturo Sandoval, ilk kez geldiği İzmir'de ...
Karşıyaka’da sanat dolu Mart
Kültür ve sanat kenti Karşıyaka’da Mart ayı birbirinden renkli konserlerle ...
Ünlü Oyuncu Aytaç Arman hayatını kaybetti
Sinema ve tiyatro oyuncusu Aytaç Arman hayatını kaybetti.
 
Edebiyatın büyük ustası Buca'da anıldı
Türk edebiyatının klasikleri arasına giren "Kürk Mantolu Madonna" ve "Kuyucaklı ...
Dünya kuklaları İzmir'de buluşuyor
Büyükşehir Belediyesi, 28 Şubat'ta başlayacak “13. Uluslararası Kukla ...
İzmir'den Türk operasyona taze kan
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 10. yılında ...
 
Eski Giritliler'in yeni kenti İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından ...
Ve Oscar ödülleri sahiplerini buldu
Sinema dünyasının en önemli ödüllerinden ve "Oscar" olarak bilinen "Akademi ...
Ahşaba hayat veren adam kansere yenildi
Foça ilçesinde, uzun yıllar ahşap oyma hat çalışmalarıyla uğraşan, Kültür ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri