POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
17 Mart 2023 Cuma - 10:09

Konak'ta kolonlara sıkı denetim!

Konak Belediyesi’nin ilçedeki binalarda yaptığı kolon kontrolleri sürerken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konaklı vatandaşlara seslendi. Batur, “Oturduğunuz binanın zeminde kolon kesildiğinden endişe ediyorsanız belediyemize başvurun. Teknik ekiplerimiz kontrolü ücretsiz olarak yapacak” dedi.

Konak ta kolonlara sıkı denetim!

Konak Belediyesi tarafından ilçede rutin olarak yapılan ancak deprem felaketlerinin ardından vatandaşların artan talepleriyle yoğunlaşan ‘kolon kontrol’ denetimleri sürüyor. Konak Belediyesi’ne bir ay içinde 100’ü aşkın başvuru yapılırken, denetimlerde kolonu kesilmiş binaya rastlanmadığı, kontrollerin ilçe genelinde devam ettiği açıklandı.

Konak’ta yaşadıkları binalardaki kolonları kontrol ettirmek isteyen vatandaşların sayısında özellikle 30 Ekim İzmir depreminden sonra belirgin bir artış olduğuna dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından bu yoğunluğun daha da arttığını söyledi. Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün vatandaşlardan gelen her talebe karşılık verdiğini vurgulayan Batur, “Depremler hepimizi derinden sarstı, tedirgin etti. Kimse kendini yaşadığı yerlerde güvende hissetmiyor. Konak’ta da vatandaşlarımız yaşadıkları binaların olası bir depreme karşı dayanaklı olup olmadığını, özellikle kolonların durumunu öğrenmek istiyor. Biz depremlerden önce de zaten bu incelemeleri yapıyorduk. Yapı Kontrol Müdürlüğü’müzün asli görevlerinden biri de zaten bu. Son bir ay içinde ise belediyemize yüzü aşkın başvuru talebi geldi. Ekiplerimiz bu binalardaki inceleme çalışmalarını yapıyor. 50’yi aşkın taşınmaz, inşaat mühendisi arkadaşlarımız tarafından kontrol edildi. Bu denetimlerde kolonları kesilen bir binaya rastlamadık. Ancak yapının taşıyıcı sistem elemanlarında müdahale ve eskimeye dayalı deformasyon gözlenmesi durumunda, can ve mal güvenliği açısından, olası risklere karşı yapının tahliye edilerek kullanılmaması ve kamu güvenliği adına tedbir alınması için ekiplerimiz gereken işlemleri gerçekleştirecektir” dedi.

VİZE ZORUNLULUĞU GELİYOR
Konak’ta yeni yapılacak binalara her üç yılda bir vize alma zorunluluğu getireceklerini söyleyen Batur, binanın statik açıdan doğru olup olmadığının, kolonların kesilip kesilmediğinin, taşıyıcı duvarlara zarar verilip verilmediğinin düzenli olarak kontrol edileceğini söyledi. 10 kenti etkileyen depremlerde binaların çoğunun yıkılmasının sebebinin zemin katlarda kolon kesilmesi ve taşıyıcı duvarların kaldırılması olduğunu söyleyen Batur, Konaklılara seslenerek, “Oturduğunuz binanın zeminde kolon kesildiğinden endişe ediyorsanız belediyemize başvurun. Teknik ekiplerimiz kontrolü ücretsiz olarak yapacak” diye konuştu.

FIRINLAR DA KONTROL EDİLECEK
Batur, Fırıncılar Odası’yla birlikte hareket ederek, Konak’ta binaların altlarında yer alan fırınların da denetlendiğini, ocakların kolon yakınlarında olup olmadığına, oluşan sıcaklığın kolona zarar verip vermediğine bakıldığını da sözlerine ekledi.

 
Bornovalılara tohum çimleme eğitimi
 
AK Parti İzmir'de gündem yeni il başkanı: Süreç nasıl işleyecek/kimlerin adı geçiyor?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 17 Mart 2023 Cuma 11:03

Bizde binamızı kontrol etmek için bulunduğumuz yerdeki belediyeye yazılı başvurduk (Gaziemir) ama gerekli ekipman olmadığı için gelen olmadı, bizde o zaman Konak belediyesine mı başvuralım, neden kendi ilçemiz Konak ilçesi gibi yapmıyor, vatandaş olarak mağduruz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalılara tohum çimleme eğitimi
Bornova Belediyesi’nin tarımsal kalkınma alanında yaptığı çalışmalar hız ...
Karşıyaka'da belediyeden ücretsiz yapı testi!
Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde yapı durum tespiti yapmaya başladı.
Gürses: Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ...
 
Evka-1 Semt Merkezi ilçenin yıldızı oldu!
Bucalıların meslek sahibi olarak ekonomik hayata katılabilmeleri ve boş ...
Kemalpaşa'ya yeni eğitim yuvası!
Merkez Gündüz Bakımevi(Kreş) çalışan ve gelir düzeyi düşük olan ailelere ...
İktisat Kongresi'nde ikinci perde: Vicdana davet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat ...
 
Çeşme'nin istihdam çatısı: Meslek fabrikası
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çeşme Belediyesi tarafından Germiyan’a ...
Büyükşehir'den kırsala indirim müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, mahalle statüsüne geçen ...
Seferihisar kesici atıkları ayrıştırıyor!
Evsel atıklara karışarak hem sağlık açısından sorun yaratan hem de çevreye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri