POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
29 Ocak 2018 Pazartesi - 10:51

Konak'ta zamanda yolculuk zamanı!

Konak Belediyesi, bu düşünceden hareketle Alsancak Mask Müzesi’nde ‘Eğlenceli Bilim Atölyesi’ etkinliğine başladı.

Konak ta zamanda yolculuk zamanı!

Konak Belediyesi, yarıyıl tatiline giren çocuklar için düzenlediği etkinliklere hız kesmeden devam ediyor. Yarınlarımız için büyük önem taşıyan çocukları hem tarihi ve kültürel açıdan önem taşıyan konularda bilgi sahibi yapmak, hem de eğlendirmek isteyen Konak Belediyesi, bu düşünceden hareketle Alsancak Mask Müzesi’nde ‘Eğlenceli Bilim Atölyesi’ etkinliğine başladı.

Bu atölyeye katılan minikler günümüzden beş bin yıl öncesine bir zaman yolculuğuna çıkabiliyor. Bir Sümerli ile tanışıp çivi yazısı yazabilen, dünyamızın nasıl oluştuğunu, ilk insan öncüllerini ve onların yaşamlarını görebiliyor.

MİNİKLER İNSANLIK TARİHİNİ ÖĞRENİYOR
Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi’nde cumartesi günleri yapılan Eğlenceli Bilim atölyelerinde Çocuklar ve aileleri bunları müze atmosferinde masklarla yaşadığında unutulmaz bir deneyimle öğrenmekle kalmıyor, canlandırmalar yaparar, hayal güçlerinin sınırlarını da zorluyor. Atölye çalışmaları Mask Müzesi’nin usta drama hocası Nesrin Aslan tarafından veriliyor. Son olarak Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV)’ın İzmir şubesinin öğrencilerine Paleolitik (Yontma Taş Devri) ve Neolitik (Cilalı Taş Devri) Çağ’da yaşayan insanların aralarında maskelerinde bulunduğu, bugün hala kullandığız şeyleri nasıl icat ettiklerini ve güç koşullar altında hayatta kalma mücadelelerini zaman zaman o döneme ait resimler ve örnekleme eşliğinde de kapsamlı ve içtenlikli bir şekilde anlattı. Aslan, yaptığı anlatımların yanı sıra zaman zaman çocuklarla oyunlar oynayarak onlara yeni şeyler öğretmenin yanı sıra eğlenceli zamanlar geçirmelerini de sağladı. 1,5 saat süren etkinliğin sonunda öğrenciler ve Aslan’ın toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

YARATICILIK GELİŞİYOR
Yaratıcılığın artmasında çok büyük rolü olan drama etkinliği ile çocukların bilimsel ve duyusal gelişiminin artması amaçlanıyor. Anne ve babası ile aynı oyunun içinde olan ve aynı maskeyi yapma yarışına giren minikler anlatılan masalın gizemli yolculuğuna birlikte çıkıyor. Anne babaların da çocuğuyla çocuk olduğu, çocuğun da ebeveynleriyle birlikte olduğu atölyeler aracılığıyla yaratıcılığının arttığı müzelerin soğuk duvarları da bu sayede ısınmış oluyor. Müzelerde yapılan etkinliklerde çocuklar bazı haftalar masal kahramanlarının maskelerini yaparak el becerileri ve koordinasyonlarını geliştiriyor, bazı haftalar müzede drama çalışmaları yaparak o karakterleri canlandırıp,  farklı rollere girip anne ve babalarıyla paylaşımda bulunuyor.

TARİHİN BÜYÜLÜ DÜNYASINA YOLCULUK
Konak Belediyesi’nin Necdet Alpar Mask Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi ile İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi’nde Kasım ayından beri her hafta çeşitli sanatçılar ve eğitmenler gözetiminde tarihin büyülü dünyasına yolculuk yapılıyor. Farklı günlerde düzenlenen atölye çalışmaları ve gösterilerde çocuklar için müzelerin soğuk ve sıkıcı olduğu algısı da kırılıyor. Çocuklar bu sayede seyreden değil öğrenmeye ve katılıma açık, dokunarak ve katkı koyarak, üreten, yaşayan ve etkileşime açık zaman geçirme şansı buluyor. Gün sonunda anne ve babalar çocuklarını müzeden çıkarmak için büyük çaba harcıyor. Bu tarihi yolculuk sayesinde çocuklar bilimin, masalların, oyunların ve yaratıcı dramanın eğlenceli dünyasına dalıyor.

 
Bornova'nın 'Çocuk Dünyası' yola çıkıyor!
 
İzmir'de yeniden sinematek: Ustalar geçidi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'nın 'Çocuk Dünyası' yola çıkıyor!
Çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği pek çok proje ve çalışma ile ...
Büyük şölen: İzmir o ilçeye akın etti!
Tire'de bu yıl 18’incisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Şenliği’nde ...
Bucalı kadınlar stresi yendi!
Buca Kent Konseyi tarafından Buca Belediyesi, Meme Kanseri İle Savaşım ...
 
Karabağ: 29 Ekim'de yine büyük sürpriz var!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ülke genelinde büyük ses getiren ...
İzmir buzunda nefes kesen şölen!
Buz pateni sporuna gönül veren İzmirliler, hafta sonu boyunca müthiş bir ...
Dev turizm fuarında Menderes rüzgarı
EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Menderes ...
 
Menemen'de canlar bir oldu: Başkan Şahin'e plaket onuru
Başkan Şahin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kent 2 Şubesi’nin birlik ...
İzmir'in yeni meydan projesi için düğmeye basıldı!
Konak ilçesinde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yapılan ve kullanıma ...
Bornova’da randevulu moloz sistemi
Bornova Belediyesi ev tadilatlarında ortaya çıkan molozların kolayca bertaraf ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri