POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
29 Mart 2021 Pazartesi - 14:04

Köy malları krizi: Belediye 'tarih' aldı, platform patladı: Emanete ihanet etmeyin!

Bergama Demokrasi Platformu, belediye tarafından satılacak olan köy malları için eylem gerçekleştirdi. Belediyenin kararı geçtiğimiz hafta yargıya taşınmıştı. Öte yandan belediye 13-14-15-16 Nisan’da arazilerin bir kısmını satmak için ihale tarihini netleştirdi. Demokrasi Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Bergama Belediyesi’ni uyarıyoruz; sizlere emanet edilen bu topraklara ihanet etmeyin!” denildi.

Köy malları krizi: Belediye  tarih  aldı, platform patladı: Emanete ihanet etmeyin!

GERÇEKİZMİR - Bergama Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısında AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla alınan karar gereği satılacak olan köy malları için ihale tarihleri belli oldu. Başkan Hakan Koştu idaresinde gerçekleşen oturumda belediye yönetimi, 2014 yılında kapatılan İl Özel İdareler’den kalan 19 tane taşınmazı satma kararı almıştı.

Daha sonra ilçedeki muhalefetten ve köylülerden tepkiler gelmiş ayrıca satış kararı yargıya taşınmıştı. Gelinen süreçte belediye, 13-14-15-16 Nisan tarihlerinde taşınmazların bir kısmının satışı için ihale kararı aldı.

Ayrıca Bergama Demokrasi Platformu, muhtarlar ve köylüler Hükümet Konağı önüne giderek basın açıklaması yaptı ve tepkilerini ile getirdi. Alandaki kalabalık, ‘Bergama köylüsü yalnız değildir’, ‘Kamunu malı kamuda kalsın’, ‘Ata toprağı satılamaz’, ‘Başkan şaşırma sabrımızı taşırma’ sloganları attı. Demokrasi Platformu, Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya da seslenerek uyarılarda bulundu.

BERGAMA BELEDİYESİ’Nİ UYARIYORUZ; SİZLERE EMANET EDİLEN BU TOPRAKLARA İHANET ETMEYİN!
Platform’dan şu açıklama yapıldı:

Yasa çıkarılırken kimse köyde ya da beldede yaşayanların görüşünü almadı. Ama malları ellerinden alındı. Mahalleye dönüştürülen köy ve beldelerin ortak mallarına el konuldu. Meraları, işletmeleri, gayrimenkulleri yani köy veya beldelerin ortak varlıkları tümüyle bağlandıkları belediyelere devredilerek bu ülkeye, bu köylüye ihanet edildi. Kırsal mahalle olmak yetmez. Köy malları derhal iade edilsin.

Siyasi iktidarın 6360 sayılı bütünşehir yasasıyla yaptığı yanlışla köylerin mahalleye dönüştürülmesi tarıma, kırsal yapıya çok büyük zarar verdi. Bazı meralar satıldı bazıları imara açıldı. Bu yanlışın farkına varan AKP iktidarı nihayet 7 yıl sonra 3’üncü tarım şurası sonuç bildirgesinde bizzat cumhurbaşkanı tarafından köylere statülerinin yeniden verileceği bildirildi. 16 Ekim 2020’de tekrar köy ve beldelere tekrar kırsal mahalle olma hakkı getirildi. Ancak köy malları kapsam dışı bırakılarak köylüye ikinci kez ihanet edildi. Kırsal mahalle statüsü yetmez, köylüye malları derhal iade edilmelidir. Köylülerin tarım arazisini satarak yapacağınız yolu istemiyoruz.

Bergama Belediyesi son meclis toplantısında 831 bin 939 metrekare verimli tarım arazisini AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla satışa çıkarmış, bu kararla kamu vicdanı yaralanmıştır. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’yu uyarıyoruz. Bergama’da tarım arazisi satarak ve köylülerin ahını alarak yapılacak yol istemiyoruz. Ata yadigarı topraklar köylülerin alın teridir.

Köylerimizde hayırsever vatandaşların köyün okulunu, camisini ve yoksulunu gözetmek için muhtarlıklara bağışladığı veya imece yoluyla köye kazandırılan tarım arazileri onlarca ailenin ekmek kapısıdır. Bergama Belediyesi’ni uyarıyoruz; sizlere emanet edilen bu topraklara ihanet etmeyin! Haraç mezat satmaya kalkışarak köylerimizde huzuru kaçırıp insanları açlığa mahkum etmeyin. Bergama Belediyesi emanete ihanet etme!

Tarım arazilerini sattırmamakta kararlıyız. Bu tarlalar köylünündür. Hangi siyasi anlayış satarsa satsın karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. 

 
DEVA İzmir'den İstanbul Sözleşmesi davası
 
Başkan Soyer yine sahaya iniyor: 3 günde 3 ilçe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nın sözde gümrük sorumlusu etkisiz hale getirdi
Terörist Ömer Aydın'ın, PKK/KCK'nın Irak-İran sınırında insan ve silah ...
PCR testleri karıştı iddiası: "Yanlışlık olmuş negatifsin"
Eskişehir'de testi pozitif olmasına rağmen veri giriş hatasıyla kişilerin ...
Odalardan Büyükşehir'e plan notu uyarısı
Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri, belediyelerde ...
 
İzmir'dek beyzbol sopalı darp dehşetinde kritik gelişme!
İzmir'de birlikte yaşadığı kadını beyzbol sopasıyla darbettiği öne sürülen şüpheli tutuklandı. 
İzmir'in o ilçesinde mermer ocağı isyanı!
Tire'deki kızılçam ormanlarıyla kaplı Kartal Dağı'na yıllık 500 bin ton ...
Can dostlar için yolları arşınlıyor: Mamavan!
İzmirli Seçkin İyener, daha fazla sokak hayvanı besleyebilmek için satın ...
 
İzmir'de Roma dönemine ait sütun başlığı ele geçirildi
İzmir'de düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda ele geçirilen ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte en yüksek sıcaklıklar 13 ila 20 derece arasında seyredecek.
Dünyaca ünlü koyda kaçak inşaat!
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki İnceburun Koyu'nda, kaçak inşaat çalışması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri