POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Sel felaketi: 28 ölü, 4 kişi hala kayıp
Sel felaketi: 28 ölü, 4 kişi hala kayıp
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
11 Mart 2019 Pazartesi - 16:19

Kültürpark Platformu'ndan bina tahsisi tepkisi

İzmir'de tarihi ve doğal sit alanı olan Kültürpark içindeki bir eski İZFAŞ binasının özel bir üniversiteye tahsis edilmesine tepki gösteren Kültürpark Platformu üyeleri, görev süresinin bitmesine 20 gün kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin binaya girip keşif yapmaları ve en kısa zamanda taşınmaları için üniversite yönetimi ile protokol yaptıklarını öne sürdü.

Kültürpark Platformu ndan bina tahsisi tepkisi

Kültürpark içindeki eski İZFAŞ binasının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Ses Sağlık Eğitim ve Spor Vakfı'na (Ses Vakfı) ait Özel İzmir Tınaztepe Üniversitesi'nin kullanımına tahsis edilmesine tepki gösterildi. Kültürpark Platformu üyeleri, 'Bu kent, bu park, bu yaşam bizim', 'Doğanın bize değil, bizim ona ihtiyacımız var', 'Protestocu değil, korumacıyız' yazılı dövizleri taşıyarak, "Kültürpark halkındır, halkın kalacak" diye slogan attı.

Kültürpark Platformu adına basın açıklamasını okuyan Sibel Altınel, bu karara 2 Ekim 2018 tarihinde basın açıklaması yaparak karşı çıktıklarını belirterek, söz konusu üniversitesinin, Ses Sağlık Eğitim ve Spor Vakfı (Ses Vakfı) tarafından kurulan ve paralı eğitim yapacak olan, özel bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çekti. Kamusal bir alan olan Kültürpark’ın özel bir üniversiteye verilmesinin kabul edilemeyecek bir karar olduğunun altını çizen Altınel,  belediye meclis toplantısına katılarak, tüm meclis üyelerine konu hakkında bilgi verdiklerini anlattı.

Altınel, şöyle dedi: "Sayın Aziz Kocaoğlu konuyla ilgili olarak,  bizlerle görüşme isteğini, o günkü meclis toplantısında ifade etmesine karşın aradan geçen 4,5 ayda böylesi bir girişimde bulunmadı. Bizler o günden bu yana Platform olarak üstümüze düşen sorumluluk kapsamında her açıklamamızda, konunun İzmir’e, Kültürpark’a ihanet olduğunu vurguladık, anlattık. Bugün yine buradayız. Çünkü yine kentin aleyhine, Kültürpark’ın aleyhine bizlerden habersiz, bizlerin gözünden kaçırılarak, apar topar alınmış olan bu kararın uygulanacağını öğreniyoruz. Görev süresinin bitmesine 15- 20 gün kalan başkan ve meclis üyelerinin, hakları olmayan bir uygulamanın önünü açıp, bürokratlarına bu kamusal alana girmeleri talimatını verdiklerini öğreniyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Özel İzmir Tınaztepe Üniversitesi arasında bir protokol imzalandığı ve bugün itibariyle üniversite yetkililerinin binaya keşfe gelecekleri, kısa sürede de taşınma işlemlerinin başlayacağını öğreniyoruz. Kültürpark’ın tarihi, kültürel değere sahip olan bu binadan başlamak üzere,  aşama aşama sermayeye teslimine izin vermeyeceğiz. Kültürpark’ı farklı amaçlarla kullandırmayacağız. Kültürpark Platformu olarak alanın tarihi, kültürel ve doğal değerleriyle, korunması, geliştirilmesi için koruma amaçlı imar planının hazırlanması öncelikli talebimizdi. Kültürpark’ın tarihi ve doğal sit olmasından dolayı, söz konusu planın hazırlanma ve onay süreçleri katılımcı bir süreçle yönetilebilecekken, aynen İZFAŞ binası kararında olduğu gibi yine halkın gözlerinden kaçırarak, anti demokratik bir yaklaşımla hazırlandığını ve onaylatılmaya çalışıldığını öğrendik."

'20 GÜN SONRA GÖREVDE DEĞİLLER'
Kültürpark Platformu olarak alanın betonlaşmasına, kiralanmasına, tahsis edilmesine, yani park işlevinin dışında kullanılmasına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Altınel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi bir yanlış yaparak kamusal  bir alanın içinde yer alan kamusal, tarihi eski İZFAŞ binasının bedelsiz tahsisine yönelik verdiği karar yanlış bir karardır. 20 gün sonra yönetimde olmayacak başkan ve meclis üyeleri İzmir’in merkezindeki bu vahayı yok etmeye yönelik bir kararı alamazlar. Yine 20 gün sonra görevde olmayacak bu kişiler Kültürpark’ın geleceğini de ipotek altına alamazlar. Kültürparkımızı değiştirtmeyelim, dönüştürtmeyelim." (DHA)

 
Zeybekci'den 'altyapı ve ithal aday' çıkışı!
 
İstanbul'da dehşet: 1 saatte 2 ceset!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de emeklilerden tencere-tavalı isyan!
Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) tarafından düzenlenen eylemde, ...
İzmir'de korkunç son: İple canına kıydı
Tire ilçesinde, çiftçi Hüseyin K. (29), kendini ağaca iple asarak yaşamına son verdi.
İzmir'de kafeye kumar baskını!
Bornova ilçesinde, kumar oynatıldığı gerekçesiyle baskın yapılan iki kafedeki ...
 
HDP'nin seçim bürosu sorumlusuna gözaltı
Konak ilçesinde, HDP'nin seçim irtibat bürosuna terör örgütü PKK elebaşı ...
'Hızır' yine ortaya çıktı, ilk kez görüntülendi
İstanbul Beyoğlu'da birçok eve içinde bin TL bulunan zarf bırakan hayırsever ...
Eşten intikam için kan donduran plan!
İncirliova ilçesinde, 26 yaşındaki erkeğe tecavüz edip, kaydettiği görüntülerle ...
 
CHP'nin seçim bürosuna saldırında flaş gelişme!
Bayraklı ilçesinde CHP'nin seçim ofisine yönelik silahlı saldırıya ilişkin ...
İzmir'de silah operasyonu: Evden cephane çıktı!
Aliağa ilçesinde, sosyal medya üzerinden ruhsatsız silah satışı yaptıkları ...
ÖSYM 25 bin lira maaşla personel alacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yazılım ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri