POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
8 Şubat 2021 Pazartesi - 19:35

Kültürpark planı mecliste kabul edildi: Soyer ne mesaj verdi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hazırlanan ve üzerinde uzunca bir süredir çalışıldığı belirtilen Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Çalışma sürecinde meslek odalarıyla 11 ayrı toplantı yapıldığını tarih vererek açıklayan Başkan Soyer, “İzmir’in belki de en kıymetli tarihsel miraslarından olan Kültürpark sağlam bir anayasaya kavuşmuştur” dedi.

Kültürpark planı mecliste kabul edildi: Soyer ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, meclis gündemine geçilmeden önceki 15 dakikalık bölümde, ‘Başka bir tarım mümkün’ parolasıyla geçtiğimiz günlerde ortaya konulan tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma vizyonuna dair bilgiler verdi.  Belediye Başkanı Soyer yeni politikaya ilişkin konuşmasının yanında kuraklığa ve çözüm yollarına da değindi.

Başkan Soyer açıklamalarının sonunda, “Bu konuşmayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil bu memleketin bir evladı olarak yaptım. İzmir tarımıyla daha müreffeh bir ülke üretmek bizlerin elindedir. Bu sözlerim tüm meclis üyelerimize çağrımdır. Bu başarının altına ortak imzamızı koymalıyız” mesajını verdi.

Oturumda Kültürpark için hazırlanan planların oylanması gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in döneminde yeniden hazırlanan ve üzerinde uzunca bir süredir çalışıldığı belirtilen koruma amaçlı imar planı mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

TÜM DİNAMİKLERLE KARAR VEREREK İZMİR’E KAZANDIRDIĞIMIZ BİR PLAN OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç yeni yapılan planlara dair bilgilendirme yaptı. CHP’li Kökkılınç, “Kültürpark bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir için son derece önem arz eden konulardan birisi olarak gündeme geldi. Eski belediye başkanlarımızdan Behçet uz tarafından kente kazandırılmış olan bir alan. Fuarcılık, eğitim, öğretim başta gelen hususlara ev sahipliği yapıyor. İkinci doğal sit alanı ve tarihi sit alanı… Sayın başkanım siz göreve geldiğinizde imar planları yapılmıştı. Çok fazla kamuoyunda tartışma olduğundan biz yeni dönemde İzmir’deki tüm dinamiklerin görüşlerini alalım ve odaların görüşlerine başvuralım dedik. Buluşmalarda Kültürpark konusunda İzmir kentinin görüşleri alındı. Konu meclise geldiğinde yine gündemde yerini aldı. Hukuk komisyonu koşul getirdi. Yönetim ve işletim planının da meclis gündemine gelmesi,  koruma kurulunda onaylanması koşulu getirdi. İmar ve eğitim komisyonu geçmişten bugüne gazino ve isimlerle anılıyor. Bunlar değerlendirilsin denildi. Kültürpark bir yeşil alan. Yapılaşma koşullarını azalttık. Korunması gereken ve sit alanı haricinde yüzde 5 emsal getirdik. Bugünkü yapılaşma daha az olacak. Holler 27 bin metrekare alanı isabet ediyor, yıkılıp yeniden yapıldığında 12 bin metrekare olacak. Kurucu unsurun iradesi dikkate alınacak. Her şey korunacak. İzmir kentine tüm dinamiklerle karar verdiğimiz ve kazandırdığımız bir plan oldu” açıklamasını yaptı.  

BELİRSİZLİKLER GİDERİLSİN
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, “Beklentilere cevap verip vermeme konusunda bazı tartışmalar var. Bizim kaygılarımız vardı. Bazı belirsizliklerin önce meclise geldin ve tartışılsın. Mecliste onaylandıktan sonra koruma kuruluna gidecek. Bazı durumlar netleşerek gelmiş olsaydı belki bugünkü tartışmalar olmazdı. Belirsizlikler başak tartışmaları beraberinde getiriyor. Maddeler üzerinden netleşerek gitmeliydik” dedi.

GÖREVE GELDİKTEN SONRA START ALAN SÜRECİ ÖZETLEDİ
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde görev gelmesi sonrasındaki süreci özetleyen Başkan Soyer, “Bu 42 hektarın İzmir için en önemli kamusal alanlardan biri olduğunu dikkate alarak tarafların görüşlerinin alınması, sürecin tekrar yürütülmesine karar verilmiştir. Fuar alanının yeniden kullanımına yönelik arama konferansı düzenlenmiştir. Koruma bölge müdürlüğüne iletilen planların söz konusu sürecinin tamamlanmasıyla takip edilmesine karar verilmiştir. Odaların katılımlarıyla toplantılar düzenlenmiş, teknik konu olduğu dikkate alınarak ilgili odalarla belediye arasında teknik bir çalışma yapılmıştır” diye konuştu.   

11 AYRI TOPLANTI DÜZENLENMİŞTİR
Meslek odalarıyla gerçekleşen toplantıları tarih vererek açıklayan Soyer, “ 11 ayrı toplantı düzenlenmiştir. Tarafların alana ilişkin görüşleri alınmıştır. Meslek odalarının talepleri doğrultusunda ilave analiz çalışmaları yapılmasına karar verilmiştir. Uzmanlarca Kültürpark için bilimsel uzman raporları hazırlatılmıştır. Üst ölçekli planlar doğrultusunda tarihi referanslarıyla koruma bölge kurulu kararları dikkate alınarak planlar belirlenmiştir. Kültürpark ikinci derece doğal sit ve tarihi sit alanıdır. Alanın tarihsel kimliğiyle uygun şekilde kültürel ve spor gibi faaliyetlerin yapılması için çalışılmıştır. Yapılaşma azaltılmıştır. Fuar, panayır ve festival alanı olarak belirlenmek üzere emsal 0.05 olarak belirlenmiştir. Yeşil alan kullanımının yer alacak şekilde plan notu eklenmiştir. Tüm bu süreçlere emek veren bürokrat arkadaşlarıma, oda temsilcilerine, meclis üyelerimize ve komisyon üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İzmir’in belki de en kıymetli tarihsel miraslarından olan Kültürpark sağlam bir anayasaya kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.  

SELZEDELER İÇİN NAKDİ YARDIM

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde kentte yaşanan sel felaket için önemli bir karar alındı. Yaşanan felaket sonrası tespit çalışmaları yapıldı ve mağdurların maddi zararlarının karşılanması için harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesi’ne 2 bin 600 başvuru gelirken 948 hane ve iş yeri için destek kararı alındı.

Gelinen aşamada karar ve detayları mecliste gündeme alındı. Yapılan oylama sonucunda nakdi yardım yapılması kesin karar haline dönüştü.

Önergede, “02/02/2021 tarihinde ilimizde yaşanan doğal afet sonucu oluşan sel felaketi neticesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine katkı sağlayabilmek adına, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde alınacak Sosyal Yardım Komisyonu Kararı ile, meskenleri ve eşyaları zarar görmüş mağdur vatandaşlar için asgari 2.000,00-TL, azami 12.000,00-TL, iş yerleri ve eşyaları zarar görmüş mağdur vatandaşlar için asgari 2.000,00-TL, azami 15.000,00-TL nakdi yardım yapılabilmesi hususlarının görüşülmesi” ifadeleri yer aldı.

 
Türkiye'de son 24 saatin verilerini açıkladı
 
Karşıyaka'da rüzgar ve fırtına nedeniyle deniz taştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den detaylı metro kredisi açıklaması!
CHP Lideri'nin İzmir'deki övgüsüne bakanlıktan gelen yanıtın ardından ...
Foça'da TİS bayramı!
DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile Foça Belediyesi arasında imzalanan ...
Vali Köşger'den o sağlıkçılara başarı belgesi
Vali Köşger, 2 Şubat'ta yağış sırasında yolda mahsur kalan vatandaşlara ...
 
İzmir'de deniz ulaşımına fırtına darbesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, olumsuz hava ve deniz ...
Menemen’de sendikadan yönetime ültimatom!
Menemen Belediyesi’nde 15 Ocak’ta ödenmesi gereken maaşların yatırılmadığı ...
İzmir'in hayat havzasında sevindiren görüntü!
Geçen hafta kente düşen rekor yağmurların ardından İzmir’in can damarı ...
 
Bornova'da faylar mercek altında!
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’den gelen uzman ekip, ilk olarak İzmir fayının ...
O ilçede belediyeden 5 milyonluk satış!
Selçuk’ta bulunan ve kısmında TEDAŞ Genel Müdürlüğü lehine daimi irtifak ...
Karakayalı'dan 'dava' açıklaması: Hukuka aykırı bir karar!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı hakkında sosyal medya paylaşımı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri