POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
7 Nisan 2019 Pazar - 09:19

MARBLE'nin rotası dünyanın zirvesi!

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olmanın yanında alanında dünyanın sayılı fuarları arasında yer alan MARBLE İzmir Fuarı; yabancı ziyaretçisini yüzde 35, yerli ziyaretçisini ise yüzde 30 artırdı. Ticari başarısının yanı sıra 25’inci yaşında doğal taşın kullanımının küresel çapta yaygınlaştırılmasına yönelik etkinlikleriyle de ön plana çıkan fuar, sektörün geleceği için bir amiral gemisi olarak hizmet verdi.

MARBLE nin rotası dünyanın zirvesi!

26’ncı MARBLE İzmir Fuarı için çalışmalar şimdiden başlarken, sektörün bir sonraki buluşma tarihi 1 – 4 Nisan 2020 olacak. Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden binlerce doğal taş, özel makineler, ticari görüşmeler ve sektörde önemli işlere imza atmış ünlü isimler yeniden fuarizmir’de buluşacak.

İlk kez 1995 yılında doğal taş sektörünü Kültürpark’ta buluşturan MARBLE, 25’inci yaşını kutladı. Kültürpark’ta 47 yerli katılımcısıyla başlayan, 4 bin 719 kişiyi ağırlayan MARBLE İzmir Fuarı, 25 yıllık süreçte dünyanın her noktasından on binlerce kişiyi ağırlar duruma geldi. İzmir’in dünyaya açılan en büyük kapısı olan MARBLE İzmir Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 27 – 30 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Dünyadaki doğal taş rezervinin yüzde 40’ına sahip olan Türkiye’ye yıllık 2 milyar dolar döviz kazandıran Türk doğal taş sektörü büyük bağlantılar yapma fırsatı yakaladı. Dünyanın her noktasından gelen satın alımcılar katılımcılarla birebir görüştü. İş görüşmelerin yanı sıra ağırlıkları 30 bin tona ulaşan bin 500 dev ham blok, yarı işlenmiş ve işlenmiş yepyeni doğal taşlar, iş makineleri, mermer makineleri ile makine sarf malzemeleri fuarda görücüye çıktı. MARBLE İzmir Fuarı; tasarım ve tasarımcıyı da fuarizmir’de ağırladı.

Ziyaretçi artışı
Doğal taş firmaları, özel bloklar, makineler, makine sarf malzemeleri başta olmak üzere sektöre dair ne varsa profesyonellerle buluşturan MARBLE İzmir; geçtiğimiz yıl 9 bin 790’ı yabancı, 53 bin 524’ü yerli olmak üzere toplamda 63 bin 314 kişiyi ağırladı. Her yıl büyümesini sürdüren MARBLE İzmir Fuarı; bu yıl ise yerli ziyaretçi sayısını yüzde 30, yabancı ziyaretçi sayısını da yüzde 35 oranında artırdı. Avrupa’nın önemli ülkeleri başta olmak üzere dünyanın hemen hemen her bölgesinden 105 ülke, yerli ve yabancı katılımcılarla MARBLE İzmir Fuarı’nda görüşme fırsatı yakaladı. Yabancı ziyaretçi sayısındaki artış, sektör profesyonellerini de memnun etti.

Bin 77 katılımcıyla gövde gösterisi
MARBLE İzmir Fuarı, 25.yaşını kutlarken bin 77 katılımcısıyla gövde gösterisi yaptı. Almanya, Amerika, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Katar, Mısır, Moritus, Polonya, Rusya, San Marino, Suudi Arabistan, Vietnam ve Yunanistan'dan 209 firma fuarda hem yerli hem de yabancı sektör profesyonelleriyle buluştu.

Fuarizmir’e taş yağdı
Bu yıl çeyrek asırlık yılını kutlayan MARBLE İzmir Fuarı, dünyanın en zengin mermer yataklarının bulunduğu Alp kuşağında yer alan Türkiye’nin mermer, traverten ve granitte renk ve çeşit bolluğunu gözler önüne serdi. Dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonelleri, yüzlerce çeşit renk ve dokuda doğal taşı aynı anda görme olanağı elde etti. Taşın her halinin sergilendiği fuarda aynı zamanda 2019 yılının ilk rezervleri de alıcılarla buluştu. Blok alanında yer alan birçok bloğun üzerinde, Türkçesi “Satıldı” anlamına gelen “Sold” yazması MARBLE İzmir Fuarı’nın gelişimini gözler önüne serdi.

Taşın her hali sergilendi
Türkiye’nin dünya pazarındaki en önemli yatırımlarından biri olan doğal taş sektörü fuar ile birlikte değerine değer kattı. Dünyanın en önemli mermer, traverten ve granit kaynaklarına sahip Türkiye’nin doğal kaynaklarını uluslararası pazarda temsil eden en önemli organizasyon olan MARBLE İzmir Fuarı, 25’inci yaşını doldururken sektörün tüm bileşenleriyle birlikte doğal taşın dönüşümünü beraberinde getirdi. Milyonlarca yıllık taşın serüveni, her haliyle birlikte Marble İzmir Fuarı’ndan dünyaya yayıldı. İşlenmiş, yarı işlenmiş ve blok alanlarını kaplayan Türk doğal taşı, bu yıl kullanım alanları ve milyonlarca yıllık hikayeleri ile gözler önüne serildi. Türkiye’nin neredeyse tüm ocaklarından çıkarılan taşları, bilimsel kongre ve etkinlikleri, devlet düzeyinde birlik katılımları ulusal ve uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri ile doğal taşın tüm bileşenlerini bir araya getiren fuar, sektörün geleceği için önemli bir yol haritası çizdi. Fuarda, doğal taşın kullanım alanları ve yaratıcı hikayelerin önemine vurgu yapıldı.

Dünya devlerinden teşvik çağrısı geldi
Fuar kapsamında geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Dünya Taş Forumu bu yıl devlet düzeyinde birliklerin geniş katılımıyla birlikte doğal taşın dönüşüm hareketini kıtalararası bir çağrıya dönüştürdü. Doğal taş sektöründe dünya devlerinin yoğun ilgi göstermesiyle önümüzdeki yıl “Dünya Taş Zirvesi ”ne dönüşecek forum, fuarı üst düzey bir platforma taşıdı. Amerika ve Avrupa’dan yoğun katılımların gerçekleştiği Dünya Taş Forumu, Türkiye’nin dünya doğal taş piyasasındaki liderliği ve birleştiriciliğine önemli katkı sağladı. Ülke temsilcilerinin, doğal taş endüstrisinin yayılmasında Türkiye’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladığı forum, sektörün geleceği için önemli kararların alındığı bir arenaya dönüştü.

Binlerce ikili görüşme
Dünya doğal taş rezervlerinin yüzde 40’ına sahip olan Türk doğal taş sektörü, dolu dolu dört gün geçirdi. 25. MARBLE İzmir Fuarı’nda, 105 ülkeden yüzlerce satın almacı, fuar süresince yerli ve yabancı katılımcılarla ticari görüşmeler yapma fırsatı yakaladı. Profesyoneller, blok alanında katılımcıların bloklarını incelemenin yanında işlenmiş hallerini de stantlarda gördü. Blok alanındaki taşların neredeyse tamamının satıldığı fuarda ürünlerinin yarı işlenmiş hallerini sergileyen katılımcılar ise yıllık satış rakamlarının yarısından çoğunu fuarda geçtiğini kaydetti. Fuarda binlerce ikili görüşme gerçekleşirken, bu görüşmelerin başta İzmir olmak üzere ülke ekonomisi ve ihracata katkı sağlaması bekleniyor.

Bilim insanları, kamu ve sektör temsilcileri buluştu
Fuar kapsamında düzenlenen 5. Uluslararası Taş Kongresi, Türkiye ve dünyada önemli çalışmalara imza atmış bilim insanları ile kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Jeolojik bir miras olan doğal taşın antik çağdan günümüze dek süren serüvenini değerlendiren uzmanlar, sektörün sorunlarına yenilikçi çözümler sundu. Üretim ve ihracatta doğal taşın hem tasarım hem de blok olarak kullanımının önemine değinildiği kongrede, taşın üretimi sırasında atık yönetimi, çevre ve enerji konuları da gündeme geldi.

Küresel pazarda var olmanın yolu: “tasarım”
Çeyrek asırlık yaşında tasarımla ön plana çıkan MARBLE İzmir Fuarı’nda bu yıl bir ilk gerçekleşti. Türkiye’nin küresel pazarda rekabet değerini artırmak için sürdürülebilir bir tasarım alanı oluşturulması gerektiğini vurgulayan fuarda “Designer Habitat Workshop” gerçekleştirildi. Workshop kapsamında gerçekleştirilen interaktif çalışmaların yanı sıra, doğal taşın dönüşümüne “değişik” fikirler sunan Genç Yaratıcı Fikir Platformu, sektörde mevcut olan tasarım ihtiyacına cevap verdi. Genç tasarımcılar, Türk doğal taşlarıyla özgün ve üretilebilir ürünler ortaya çıkardı.

Kenti memnun etti
25. MARBLE İzmir Fuarı öncesi ve sonrasında kentte yaşanan yoğunluk, İzmir’de memnuniyetle karşılandı. Başta otelcilik sektörü olmak üzere; alışveriş, gıda, eğlence, giyim ile ulaşım sektörü de büyük kazanç elde etti. Yurt dışı ve yurt içinden gelen sektör profesyonelleri, fuar öncesi ve sonrasında İzmir’de vakit geçirme olanağı buldu. İzmir, iş bağlantılarının yanında cıvıl cıvıl bir dört gün yaşadı.

 
İZSU'dan o mahalleye 'hayat' hattı!
 
"Netanyahu çılgınlığına dur deme vakti gelmiştir"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Başkanlar: Seçim bitti, sıra ekonomide
İzmir Başkanlar Kurulu Nisan ayı toplantısını İzmir Ticaret Borsası ev ...
İzmir’den Ankara’ya 'Silikon Vadisi' mesajı
EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir ve Ege Bölgesi’nin ...
Başkanlara Türk doğal taşı çağrısı!
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, 31 ...
 
Merkez Bankası'ndan enflasyon raporu!
Merkez Bankası, gıda enflasyonuna taze meyve ve sebze fiyatlarındaki artışın ...
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı
Mart ayında TÜFE yüzde 1,03 artarken, yıllık enflasyon yüzde 19,71 oldu. ...
EPDK açıkladı: Elektriğe zam olacak mı?
EPDK, tüketicilerin faturasına yansıyan bir zam olmadığını duyurdu.
 
İş dünyası seçim sonuçlarına ne tepki verdi?
İzmir iş dünyasının örgütlü olduğu sivil toplum kuruluşlarının başkanları, ...
Dünya devlerinden 'doğal taşı kullanın' çağrısı
25. Marble İzmir Fuarı, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerini ...
Vatandaşın elindeki döviz tarihi zirvede!
Yurtiçi yerleşiklerin kıymetli maden dahil yabancı parası toplamı 22 Mart ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri