POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
26 Aralık 2017 Salı - 19:41

MHP'den MHP'li vekile sert tepki!

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, partisinin İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın 695 ve 696 sayılı kanun hükmende kararnamelerle (KHK) ilgili sözlerine ilişkin, "Öncelikle ve önemle belirtmek isteriz ki milletvekilimiz Atila Kaya'nın görüşleri partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türk milletine karşı kin duyanlar, kinler arası diyalog kuranlar tamamdır da Atila Kaya'ya ne olmaktadır? Neden rahatsız olmuştur?" ifadesini kullandı.

MHP den MHP li vekile sert tepki!

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayınlanan KHK'lerle partisinin İstanbul Milletvekili Kaya'nın, "Yeni iki KHK, Anayasanın üstünlüğü, hukuk devleti anlayışının konulduğu tabuta son bir çivi çakmak anlamına geliyor." şeklinde tepki gösterdiğini anımsattı.

Büyükataman, "Öncelikle ve önemle belirtmek isteriz ki milletvekilimiz Atila Kaya'nın görüşleri partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Ayrıca esef verici olan CHP ve yandaşları ile aynı hizada yer almış olması kendi adına bir talihsizliktir. Türk milletine karşı kin duyanlar, kinler arası diyalog kuranlar tamamdır da Atila Kaya'ya ne olmaktadır? Neden rahatsız olmuştur? Partimizin bu konudaki görüşleri Sayın Genel Başkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır." açıklamasında bulundu.

KHK ile 6755 sayılı kanunun 37. maddesine eklenen 2. fıkrada, sorumsuzluk hallerini düzenleyen eylemlerin gerçekleştirildiği zaman aralığıyla ilgili tartışmaların vuku bulduğunu anımsatan Büyükataman, kamuoyunun maddedeki eylemlerin niteliğiyle değil, eylemlerin gerçekleştiği zaman aralığına ilişkin tartışmalara mahkum edildiğini ifade etti.

Büyükataman, tartışmalara sebep olan 6755 sayılı kanunun 37. maddesinin 1. fıkrasında getirilen hukuki, idari, mali ve cezai sorumsuzluk halinin, eylemlerin niteliği bakımından açık bir sınırlamaya tabi tutulduğunu belirtti.

Bu eylemlerin yalnızca darbe teşebbüsü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Büyükataman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Zira 1. fıkranın 1. cümlesinde açıkça 'darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin' ibaresi, kanun koyucunun maksadının somut, açık, anlaşılır ve her türlü şüpheden uzak bir şekilde darbe ve darbeye teşebbüs eylemi sayılabilecek hususları kapsadığını göstermektedir. Dolayısıyla darbe teşebbüsünün olmadığı bir ortamda ister asker ve polis isterse sivil kimselerin yaptığı eylemler, bu kanunun kapsamı dışında kalacaktır. Kaldı ki 15 Temmuz alçak darbe girişimine karşı durmak, gerek kamu görevlileri gerek diğer vatandaşlarımız bakımından meşru bir haktır. Zira bu girişimin failleri ve azmettiricileri, üzerine titrediğimiz Türkiye Cumhuriyeti devletini ve onun kuruluş esasları içinde nadide bir yere sahip hukuk devleti ilkesini ayaklar altına alarak her Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşına bu düzene sahip çıkma ve bu hain girişime direnme hakkını vermiştir."

Evrensel hukuk ilkelerinin en önemlilerinden biri olan meşru müdafaa hakkının, tam da böylesi bir gayrimeşru ve haksız saldırı karşısında kabul edildiğine ve insanlığın ortak kazanımı olarak hukuk alemi içinde yerini aldığına dikkati çeken Büyükataman, "Bu sebeple 6755 sayılı kanunun getirdiği sorumsuzluk hali, Türk milletinin zaten sahip olduğu meşru müdafaa hakkını tahkim etmiştir. Meseleye bu boyutuyla da dikkati çekmek varlığını Türk milletine adamış Milliyetçi Hareket Partisi bakımından bir kutlu görevdir." değerlendirmesinde bulundu.

 
Sahte internet sitesiyle dolandırdılar!
 
Jetler sınır ötesinde vurdu: 7 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den KHK çıkışı: Korkmuyorum kardeşim!
696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili eleştirilerini sürdüren ...
Kocaoğlu'ndan 4.zirve, 2 kritik mesaj: Genel Başkan'a rapor, Kaya'ya yanıt
Kocaoğlu’nun il kongresi gündemiyle dördüncü zirvesi il yönetimi ve disiplin ...
Tartışılan KHK'da düzenleme yapılacak mı?
Sivile yargı muafiyeti polemiğine ilişkin açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ...
 
Kılıçdaroğlu: Linci yapanlara dokunulmazlık veriyorlar!
696 sayılı KHK'daki "sivillere yargı muafiyeti" getiren düzenlemeyi eleştiren ...
CHP'den 'KHK'lı kadroya' 9 maddelik salvo!
CHP Emek Büroları tarafından, kamuda çalışan taşeron işçilere Kanun Hükmünde ...
AK Partili Kaya: İzmirli'nin gündemi trafik, Kocaoğlu'nun gündemi kongre!
AK Partili Kaya, "İzmirli hemşehrilerimizin gündemi trafik, Kocaoğlu’nun ...
 
AK Partili Dağ'dan 'KHK' mesajı: Mesele uygulayıcılar!
AK Partili Dağ tartışılan KHK ile ilgili olarak öyle sağa sola çekilecek ...
Erdoğan ve El Beşir'den ortak bildiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir ortak bildiri yayımladı.
CHP İzmir Gençliği kongreye kilitlendi: Sarıküse kime destek verecek?
CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda hafta sonu gerçekleşecek il kongresinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri