POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
27 Mart 2019 Çarşamba - 13:26

MHP'den yaylım ateşi: Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e sert sözler, Şahin'den Yücel'e 30 ilçe yanıtı!

MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP'li Soyer'i sert sözlerle eleştirirken, MHP İl Başkanı Şahin de CHP İl Başkanı Yücel'in '30 ilçe iddiası'na yanıt verdi.

MHP den yaylım ateşi: Osmanağaoğlu ndan Soyer e sert sözler, Şahin den Yücel e 30 ilçe yanıtı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere sayılı günler kala MHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Osmanağaoğlu’na MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de eşlik etti.

CHP’ye (Cumhuriyet Halk Partisi) yüklenen Osmanağaoğlu, “İzmir’in, CHP tarafından PKK’ya peşkeş çekilmeye çalışıldığını, CHP’nin HDP ile ittifak halinde olduğunu ve CHP’nin aday listelerinde terör örgütü bağlantılı isimler olduğunu öne sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert çıkan MHP’li Osmanağaoğlu, Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’i de hedef aldı. Osmanağaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da çağrı yaptı.

CHP, İZMİR’İ ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYOR
CHP’nin İzmir’i “çantada keklik” olarak gördüğünü ileri süren Osmanağaoğlu, “İzmirliler hak ettikleri şehre kavuşturulmalıdır. Bunun için ise yapılacak iş; sadece isim veya kadro değişikliği değil, baştan ayağa bir zihniyet değişikliğidir. CHP’li yöneticilerin İzmirliliği; politik bir duruşla özdeşleştirmesi ve bu durumu sürekli vurgulamaları boşuna değildir. Çünkü onlar İzmir’e hizmet sunmak ve oy almak yerine; başka siyasi hesapları kullanarak İzmirliyi çantada keklik saymayı tercih etmektedir” dedi.

YENİ CHP, GDO’LU CHP’DİR
CHP’yi sert bir dille eleştiren MHP İzmir Vekili,  “CHP’li idareciler; her şeyden önce, Hasan Tahsin’in emaneti İzmir’e ve İzmirlilerin kıymetli hemşerisi Gazi Mustafa Kemal’e ihanet etmiş olacaklarını unutmuş gibidirler. Yeni CHP, genetiğiyle oynanmış GDO’lu CHP’dir. Bu CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı çok daha ağır bir ihanet oyununun içindedir. Türk milletinin gözlerinin içine baka baka yürüttükleri bu oyunu; bir takım süslü cümleler ve kaçamak cevaplarla görünmez kılabileceklerine inanmışlardır. PKK ile ortaklık kurup, bölücülerle birlikte seçime girip; İzmirlinin temiz oylarına talip olabileceklerini düşünmüşlerdir. Mustafa Kemal’in fahri hemşerisi olan İzmirliler ise bu tezgâhı elbette yutacak değildir” açıklamasında bulundu.

KANDİL’DEN GELEN TALİMATLA KURULAN ORTAKLIK…
İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nı “Zillet İttifakı” olarak nitelendiren Osmanağaoğlu, Millet İttifakı’nın aday listelerinde terör örgütü bağlantılı isimler olduğunu iddia etti. Osmanağaoğlu şöyle devam etti: “Adını “millet” koydukları Zillet İttifakı kapsamında bir araya gelen CHP, İP ve Saadet Partisi; gizli ortakları olan HDP’yle bağlarını şu zamana kadar reddetmenin yollarını aramışlar ve inkâra sığınmışlardır.Fakat artık ortaya çıkmıştır ki Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde; bir takım bölücü örgüt militanları CHP, İP ve Saadet listelerine belediye meclis üyesi olarak yazdırılmıştır. Kandil’den gelen talimatla kurulan ortaklık; yine terörist inlerinden gelen listelerle iyice perçinlenmiştir. Son günlerde basında da yer alan bu bölücü ortaklık listesi; İzmirliler açısından da dehşet vericidir” ifadelerini kullandı.

İZMİR KILIÇDAROĞLU TARAFINDAN DÜŞMANA TESLİM EDİLMEYE ÇALIŞIYOR
“Maalesef ki İzmir, bizim güzel İzmir’imiz; Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si tarafından PKK’lılara peşkeş çekilmek istenmiştir” diyen MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu şunları kaydetti:

Tunç Soyer’in Belediye Meclis Üyesi listelerinde tam 14 PKK militanı yer almaktadır. Fotoğraf açık, görüntü nettir. Mustafa Kemal’in düşman işgalinden kurtardığı İzmir; Kemal Kılıçdaroğlu tarafından düşmana teslim edilmeye çalışılmaktadır. Halen Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp Türkiye çapında sayıları 400’ü bulan bu PKK’lı adaylar için CHP’li diyebilmektedir. Terör örgütüne mensup olma suçundan içeride yatan, PKK’lı mahkûmları ziyaret eden, terör örgütü elebaşısı için eylem yapan, dağdaki kalleşlere yardım ve yataklık eden isimler; bize kalırsa CHP’li olamaz. Fakat Zillet İttifakı sürecinde iyice evrim geçiren ve başkalaşan Kılıçdaroğlu’nun CHP’si için teröristleri meclise taşımak normalleşmiştir. Anlaşılan odur ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinde bu teröristler baş tacı edilebilmektedir.

KILIÇDAROĞLU’NUN CHP’Sİ KANDİL’İN KUKLALARINI BAĞRINA BASIYOR
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Adayı Soyer’i hedef alan Osmanağaoğlu, “İzmir’in alt yapı problemlerinin en başta gelenlerden birisi lağım sıkıntılarıdır. İzmirli bunlardan mustariptir. Fakat sıklıkla patlayan ve etrafa kötü koku yayan lağımlar dahi, ortalığa yayılan bu listeler kadar iğrenç değildir. Listeler ortadadır. Zillet İttifakı bir seçim ortaklığı değil, bir suç ortaklığıdır. Lağım patlamıştır. Fakat İzmirli artık bu rezalete, bu kepazeliğe, bu ihanete razı gelmeyecektir. Tunç Soyer ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun imza attığı pislikler İzmir’in sokaklarını işgal edemeyecektir. Kemal Atatürk’ün CHP’si İzmir’i bağrına basarken; Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si Kandil Dağı kuklalarını bağrına basmaktadır. Bu yeni CHP’nin prenslerinden birisi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’dir” dedi.

SOYER’İ HEDEF ALDI
Soyer’i sert bir dille eleştiren Osmanağaoğlu, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında; “Babam gerekeni yaptı” diyerek yüzlerce vatan evladını idam etmek isteyen 12 Eylülcü babasını savunmaya devam edeceğini belli etmiştir. Demokrasi aşığı İzmirlilere reva görülen bu darbe sevici başkan adayına; sadece ülkücülerin değil, darbe karşıtı herkesin itiraz etmesi gerekmektedir. Yine aynı programda “Beka sorunu yoktur” diyen Tunç Soyer; beka deyince Türkiye’nin geleceğini değil, muhtemelen bölücü örgütün varlığını düşünerek kendinden emin bir şekilde beka probleminin olmadığından bahis açmıştır. Çünkü Sur Belediyesi’nin iş makineleriyle hendek kazan, öz yönetim ilanıyla bu ülkeyi bölmeye kalkanlar; Tunç Soyer’in desteğini asla esirgemediği yakın dostlarıdır. Mehmetçiği şehit eden örgütçülere, Türk ordusu demir yumruğunu indirdiği zaman feryat Tunç Soyer’den yükselmiştir.

SOYER’E SERT SÖZLER: PKK’DAN YANADIR
Halkın oylarını alıp hizmeti örgüte sunan Diyarbakır Sur Belediyesi’ne; Türk devletinin emriyle müdahale edildiğinde Tunç Soyer “Bu bir darbedir” diye destek ziyaretleri düzenlemiştir. Hakiki darbe; babasının başrolünde olduğu ve onlarca vatan evladının insanlık dışı işkencelere maruz kaldığı 12 Eylül dönemidir.Ama kendisi yüzlerce insanı idam etmek isteyen babasına “saygın hukukçu”, babasının bizzat nezaret ettiği işkenceli sorgulara da “yapılması gereken yapıldı” diyerek yaklaşmaktadır. Tunç Soyer; 12 Eylül insanları ezerken, insanlıktan tarafa değil cuntacı katillerden yanadır. Tunç Soyer; PKK devlete karşı ayaklanmışken, devletten yana değil PKK’dan yanadır.”

İYİ PARTİ’YE: ÜÇ HİLALİN IŞIĞINDAN ZERRE NASİPLENMEDİKLERİNİ İSPAT ETTİLER
“CHP’nin meclis üyeleri listelerinde terör örgütü bağlantılı isimler var” iddialarına da değinen Osmanağaoğlu, “Son günlerde; patlayan PKK ile irtibatlı, iltisaklı belediye meclis üyesi adayları rezaleti de tüm bunların üzerine tuz biber olmuştur. Artık mızrak çuvala sığmamakta, güneş balçıkla sıvanmamaktadır.  Minareyi çalıp kılıfını hazırladıklarını zannedenler; HDP ile kapalı kapılar ardında iş tutup meydanlarda Atatürkçü pozları vererek milleti kandırabileceklerini zannedenler;suçüstü yakalanmışlardır. Artık inkâr da onları kurtaramamaktadır. Tunç Soyer bir başka toplantıda ise; kendisine yöneltilen HDP ile ittifak sorularına “HDP meşru bir partidir” yanıtı vererek zımmi olarak ortaklığı kabul etmiştir. Bu kirli cepheleşmenin itiraf edildiği yerin İP İzmir İl Başkanlığı olması da bir başka acı gerçektir. Bu sözleri alkışlayan İP yöneticileri; bir dönem çatısı altında bulundukları üç hilâlin ışığından zerre kadar nasiplenmediklerini ispat etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’yi de eleştiri bombardımanına tutan, “Kürdistan’da biz kazanacağız, batıda da MHP ve AK Parti’ye kaybettireceğiz” diye zafer naraları atan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye; Kürdistan’ın neresi olduğunu sormaktan bile aciz bir yapıdır İP! ürkiye’yi bölünmeye hazırlamak için mozaik edebiyatı yapanlara “Ne mozaiği ulan!” diye haykıran Başbuğ’u ve onun partisini satanlar; bu savruldukları noktaya çok çabuk uyum sağlamışlardır. Onlar da Kemal Kılıçdaroğlu gibi PKK’lı aday gösterme kervanından geri durmamışlar; bölücü 29 adayı listelerine yazmışlardır” dedi.

SOYER PEK ÇOK PEŞKEŞ OPERASYONU YÜRÜTMÜŞ AMA…
Millet İttifakı’nın İzmir Adayı Tunç Soyer’in İzmir vizyonunu da sert bir dille eleştiren MHP İzmir Milletvekili, "Tunç Soyer’in İzmir için vaatleri sadece partizanca önyargıların, beton blokların, çöp dağlarının büyümesi olabilir. Kendisinin dillere destan etmeye çalıştığı Seferihisar Belediye Başkanlığı tecrübesi de bunun ispatıdır.Belediye başkanıyken Seferihisar’ı sürüklediği borç batağına çare olabilmek için bulduğu tek çözüm; Eşek Adası'nı özel mülkiyete satmasıdır. Bugünkü rayiçle değeri 84 milyon olan bu adayı, 1,35 milyon lira gibi absürt bir meblağa devreden Tunç Soyer; memleketinin toprağını adeta satmamış, peşkeş çekmiştir. Tunç Soyer, 10 sene yürüttüğü Seferihisar Belediye Başkanlığı boyunca buna benzer pek çok peşkeş operasyonu yürütmüş. Ama bunlara rağmen Seferihisar’ın borcu 30 milyondan 130 milyona çıkmıştır.Tunç Soyer; alelade bir dolandırıcı gibi Seferihisar’dan giderken geriye sadece borç bırakmıştır” açıklamasını yaptı.

KOCAOĞLU’NA ÇAĞRI YAPTI: CEVAPLAMASI GEREKEN SORULAR VAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da çağrı yapan  Osmanağaoğlu, şöyle konuştu:
“Tunç Soyer’in yerel yönetim anlayışından rahatsız olanlar arasında CHP’de yıllarca siyaset yapmış isimler de vardır. İzmir kamuoyu tarafından bilindiği üzere Tunç Soyer’e karşı mesafeli olan isimlerin başında Aziz Kocaoğlu gelmektedir.CHP kulislerinde dolaşan malumatlara göre Aziz Kocaoğlu; Tunç Soyer’in adı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçtiğinde şiddetle itiraz etmiş ve bu ismin kırmızı çizgisi olduğunu söylemiştir. Hatta Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı iken bu seçimlerde aday olmayacağını söylemiş; sonrasında Tunç Soyer’in adı sıkça telaffuz edilince aday adaylığını açıklamıştır. Akabinde hangi kapalı kapılar ardında, ne sözler alınmış ne vaatler verilmişse; Aziz Kocaoğlu da birden Tunç Soyer destek kampanyalarına katılmıştır. Aziz Kocaoğlu’nun cevaplaması gereken sorular vardır. En azından yıllarca oy vererek Sayın Kocaoğlu’nu Belediye Başkanı seçen İzmirlinin beklediği cevaplar vardır. Sizin ajandanızı değiştiren, yol haritanızın güzergâhını savuran gelişmeler nelerdir? Tunç Soyer; sizin gönlünüzü alacak ne vaatte bulunmuş; Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi sizlere nereyi işaret etmiştir? Seçmene layık görmediğiniz, partinize layık görmediğiniz, İzmir’e layık görmediğiniz bir adaya; önce köstek olup şimdi destek olmanın manası nedir Sayın Kocaoğlu?”

SOYER’İN ANLAYIŞI SEYYAH BELEDİYECİLİĞİ
Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemindeki yerel yönetim anlayışını “makyaj belediyeciliği” olarak nitelendiren Osmanağaoğlu,”İçi boş, altyapısı eksik, PR çalışmalarıyla şişirilen bir reklam belediyeciliğidir.  Seferihisar’ın 25 nadide mülkünü, şusunu busunu satıp; yetmeyince adasını satan emlak belediyeciliğidir. Son 9.5 yılda 175 kez yurtdışına çıkarak, 525 bin TL.’lik uçak bileti masrafı yapan Tunç Soyer’in yerel yönetim anlayışı; seyyah belediyeciliğidir, turizm acentesi belediyeciliğidir. Her yılın ortalama üç ayını yurt dışında geçiren eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in anlayışı; “seni uzaktan sevmek / aşkların en güzeli” belediyeciliğidir. Onlar gerçekte Seferihisar’ı sevmez, İzmir’i sevmez. Tunç Soyer’in zihniyeti harcırah, yurtdışı seyahat ve reklam kokan hareketleri sever” diye kaydetti.

ONLARIN AİT OLDUĞU YER KANDİL, PENSİLVANYA!
“Karşımızdaki adını aldıkları milletle zerre kadar irtibat kuramayan, şer ittifakı; bir kere Türkiye’yi sevmemektedir ki, İzmir’i sevsin. Bunların şerrinden Türkiye emin değildir ki İzmir onlara emanet edilsin” diyen Osmanağaoğlu şunları söyledi:

“Bugün HDP ile birlikte seçime girenler, bugün PKK Mehmetçikleri şehit ederken mazbatalı teröristlerle iş tutanlar; dün İstiklal Harbi’nde işgalci Yunan’a gülücük saçanlarla aynıdır. Onların ait oldukları yer bölücü terörist inleridir, Mustafa Kemal’in emaneti olan parti değil.. Onların ait oldukları yer Kandil Dağı’dır, Pennsylvania’dır; Mehmetçiğin kan pahasına, can pahasına kurtardığı İzmir değil!”

ŞAHİN’DEN YÜCEL’E: HAYAL GÖRMÜŞ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in “İzmir’de büyükşehri en az yüzde 60 ile kazanacağız, 30 ilçeyi de kazanacağız” söylemlerine yönelik soruya yanıt veren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise, “Hayal görmüş, gece üstü açılmış. Bize 20 belediye alırsınız diyen 30 belediye alıyor öyle mi? Biz “20 belediye alacağız” diyerek hayalimizi söylemedik! Bizimki iddia değil, saha çalışmalarında 20 belediyeyi alacağımızı gözüküyor. “Onların 30 belediye alacağız” demeleri yalanın ötesi. İyi ki 35 dememiş” dedi.

ALİAĞA’DA BELEDİYESİ CİDDİ MÜLKLERİNİ ÜNİVERSİTE KURMAK İÇİN SATIYOR
Seferihisar Belediyesi’nin mal satışlarını gündeme getiren Vekil Osmanağaoğlu, Aliağa Belediyesi tarafından yapılan satışların da sorulması karşısında, “Aliağa Belediyesi ciddi mülklerini satıyor. Üniversite kurmak için satıyor. Üniversiteye arazilerini tahsis etti. Aliağa Belediyesi dünyada sayılı kurulan meslek hastaneleri için arazilerini tahsis etti. Onlara satış diyorsak diyebilecek bir şeyim yok! Onlar satış değildir. Aliağa’ya hizmet vermek için tahsis edilen yerler var. TOKİ için tahsis edilen yerler vardır. Başka bir satılan yer olduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de korkunç son: 16 yaşındaki gencin 'araba kaçırma' macerası ölümle bitti!
 
İzmir'de 'kara propaganda' krizi: Bu gazete kimin/neden PTT yüz binlercesini dağıtıyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Kınık'ta 5 yıllık emaneti geri alacağız"
Sındır, “5 yıllık emaneti geri alacağız. Kınık’ta CHP Bayrağımızı yeniden dalgalandıracağız” dedi.
CHP'li Sertel: 150 yataklı hastane olacak dediler...
CHP İzmir Milletvekili Sertel: Yıktılar, 150 yataklı hastane olacak dediler, ...
CHP'li Durmaz'dan belediyeye 'bütçe' salvosu!
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi’nin 2018 ...
 
Barınak tartışmasında topa HAYTAP da girdi: Zeybekci'ye 'Denizli' çıkışı ve yasa vurgusu!
HAYTAP'ın İzmir İl Temsilci Esin Önder tarafından yapılan açıklamada, ...
AK Partili Arslan'dan Buca projesi: Cezaevi yerine Mustafa Kemal Atatürk Parkı
Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Atatürk’ün ...
Sular altında kalan tarih... Bakanlık yanıt verdi ama sorular yanıtsız kaldı!
İzmir Konak’ta bir inşaat sırasında ortaya çıkan ve ‘mutlak korunması ...
 
Kemeraltı çıkarması: Esnaf dert yandı, Zeybekci ne mesaj verdi?
Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 30 ilçe ve asgari yüzde 60 iddiası!
Yücel, “İzmir’de 8 ilçede de dahil olmak üzere 28 ilçede CHP adayları, ...
CHP'li Polat'tan Aliağa'da yoğun mesai
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri