POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
9 Mart 2023 Perşembe - 08:19

MHP’li Şahin’den ‘Çelik gibi hazırız’ mesajı, yüzde 54 iddiası!

MHP İl Başkanı gündemi değerlendirdiği Politika Durağı programında teşkilatın seçime çelik gibi hazır olduğunu ifade ederken, “Cumhur İttifakı’nın en az yüzde 54’le kazanacağına Allah’a inandığım gibi inaniyorum” dedi. Şahin Büyükşehir’e dönüşüm eleştirileri yaparken, Başkan Soyer’in performansı için de “Boşa gitmiş bir 4 yıl” yorumunu yaptı.

MHP’li Şahin’den ‘Çelik gibi hazırız’ mesajı, yüzde 54 iddiası!

GERÇEKİZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Veysel Şahin Bir TV ekranlarında yayınlanan Politika Durağı’nda Sercan Avcı’nın sorularını yanıtlarken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’ni kentsel dönüşüm üzerinden eleştiren, CHP’ye ‘yenileşmeye karşı’ çıkışı yapan MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhur İttifakı’nın sandık zaferini savunan iddialı bir öngörüde bulunurken, teşkilatın seçime çelik gibi hazır olduğunu söyledi ve vekillik listesi süreci hakkında da önemli mesajlar verdi.

”EKSİKLER VARDIR AMA...”
Söze Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremle yaşanan felaketin gölgesinde iktidara gelen eleştirileri yanıtlayarak başlayan MHP İl Başkanı Şahin, “11 vilayette, yüzlerce ilçede, binlerce köyde, aynı anda 50 bin kişinin şehit olduğu, uçakların inemediği, kışın en ağır şartlarının yaşandığı ve ilk karın yağdığı bir gece... Bir sürü olumsuzluk üst üste gelmiş, buna rağmen devlet vatandaşının yanında... Hem devlet hem de millet insanımızın yanında olmuş, her acıya ortak olmuştur. Allah bir daha bu devlete böyle bir acı yaşatmasın. Yüzyılın felaketi deniyor ama böyle birşey görülmüş değil. Eksiklikler var mıdır? Vardır ama takdir edersiniz ki bir deprem saat 4’te oluyor diğer deprem insanların evlerine girdiği saatte oluyor, ikisi de aynı şiddette. Birinci de hasar gören evler ikincide yıkılıyor. İlk anda söylenen şey 120 bin görevli gidiyor oraya ama olay mahalli bunun da çok üzerinde..” dedi.

”ÖYLE GÜZEL ŞEYLER GÖRDÜK Kİ YÜREKLERİMİZ BİR KEZ DAHA YANDI”
Dayanışma vurgusu yapan ve yardım seferberliği süreci hakkında mesajlar veren MHP İl Başkanı Şahin, “Ben daha geniş bakıyorum, milletimizin hiç bir ferdini ayırt etmeden. Böyle acıların içinde öyle güzel şeyler gördük ki yüreklerimiz bir kez daha yandı. Milletimizin bir araya gelerek, birbirinden olduğunu bir kez daha hissederek yaşadı. Partimize evinde kışın yiyeceği yağları getiren çok insana rast geldik. Bir Roman kızının çeyizinden verdiği yorganı gördüm, sevinçle ağladım. Bir ülküdaşımızın şehit olan kocasının 40 yıldır sakladığı yorganını göndermiş, onu gördüm. Milletimizin çok büyük millet. Cumhur İttifakı olarak ne yaptınız diye bakamayız, insan olarak ne yaptınız derseniz tüm milletimiz, en küçüğünden en büyüğüne her insanın çorbada tuzu bulunsun diye sevinerek gördüm” diye konuştu.



BÜYÜKŞEHİR’E DÖNÜŞÜM, CHP’YE ‘YENİLEŞMEYE KARŞI’ ÇIKIŞI!
MHP İl Başkanı büyük felaketin gölgesinde İzmir’de gündeme gelen dirençlilik konusu ve ‘Kent depreme hazır mı?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:
Zannetmiyorum. Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı.  Böyle bir atmosferde siyasi cebelleşme istemem ama İzmir’deki yapılarının yüzde 70’nin depreme dayanıksız olduğunu kendisini ifade etti. Hatta ilginç olacak ama ben partimi suçluyorum dedi. Ama kendisinin de son 3 yılda yaptığı dönüşüm sayısı 900 daire... Bundan 5 hafta önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun temel attığı bir 10 dairelik bir bina var. 3 ay önce geldiği bir temel atma var, 190 daire. Bu hızla Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümü 100 yılda tamamlayabilir diye düşünüyorum.

Öte yandan hangi CHP belediyesi hangi ilde böyle bir problemi çözdü ki burada çözsün. Bu CHP’nin alanı değil. Ben toptan CHP’nin böyle bir kaygısı olmadığını, eski sevdiğini yenileşmeye karşı olduğunu düşünüyorum. Bir yer yenileşirse CHP bundan rahatsız olur. CHP durağan şeyleri seviyor. Sadece İzmir’de değil başka iller de yaptığı bir şey yok. CHP Boğaz Köprüsü’ne de, yollara da karşıydı, şehir hastanelerine de karşıydı. CHP’ye göre yenilenmemeli evler. Ordu Caddesi var, 30 yıldır açılmadı.

MHP İl Başkanı, deprem ve yenileme süreci ekseninde kentte gündeme damga vuran mahkeme kararı ve emsal artışı konusunda ise şu mesajları verdi:
Bu iradeyle çözülür. Ama yerel yönetimlerde ben böyle bir irade görmüyorum. İzmir depreminin üzerinden 2 yıl 8 geçti. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yaptığı 1 tane birşey gösterebilir misiniz? 2 şey yaptı ama 2 tane deprem heykeli. Belediyenin başka yaptığı birşey yok. Ama devlet TOKİ aracılığıyla 1700 konutu yaptı, teslim etti, insanlar oturuyor. 5100 konut da rezerv alana yapıldı, onların da çekilişi yapılacak önümüzdeki günlerde. Ama belediyenin böyle bir iradesi yok.

Şahin’den programda seçim gündemine ilişkin de değerlendirmeler geldi. Şahin, Millet İttifakı cephesinde İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in aday tartışması sonrası masadan kalkmasıyla başlayan ve ‘2 Başkana Cumhurbaşkanı yardımcılığı’ formülü aşılan kriz süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adaylığı konusunda ise şu yorumu yaptı: Akşener, ‘Kılıçdaroğlu kazanacak aday değil’ diye masadan kalktı, sonra geri gitti, oturdu kabul etti. Aslında söylenecek çok şey var ama bizim yaş kuşağı bilir, bundan 40 yıl önce CHP son iktidara geldiğinde de Adalet Partisi’nden 11 milletvekilini devşirip, 11’ine de bakanlık verip yine böyle bir şey yapmıştı. Ben 3 kişi daha bekliyorum. Allah yardım etsin.

(Kılıçdaroğlu) Herkesin hakkıdır. Siyaset böyle birşey. Söylenen şahısların tamamını kendi etrafında topladı ve aday benim dedi. Şimdiye kadar kendisine problem olan İmamoğlu ve Yavaş’tan da kurtuldu. Eli çok güçlendi.

”GÜÇ KAYBEDİYORSAK NEDEN BU KADAR PANİKLİYORLAR?”
MHP İl Başkanı Cumhur İttifakı’nın güç kaybettiği yönündeki yorumlar için ise, Cumhur İttifakı güç kaybediyorsa neden bu kadar panikliyorlar? Neden küresel emperyalistler müdahale edecek kadar panikliyorlar. Neden yanına 8 kişi alıyor, çıkıp kendisi aday olsaydı. Ama siyasette 2 kere 2, 4 etmez, matematikte de domatesle salatalıklar toplanmaz. Domatesleri, salatalıkları, elma ve armutları alt alta toplayarak bir sonuç alamazsın.

YÜZDE 54 İDDİASI
Ben hayatımını büyük bölümünü bu şehre, siyasete ve Türk milliyetçiliğine adamış biri olarak alanda gördüğüm şu, ‘Türk Milleti bunlardan anlamaz, bunlardan birşey anlamaz. Biz domateslerle salatalıkları alta alta toplarız, 2 kere 2 4 eder’ diyorlar. Siyasette böyle birşey yok. Türk Milleti masanın altına sakladıkları PKK’nın temsilcilerini de masanın üstüne duran küresel emparyalistlerin oyun uşaklarının da farkında... Türk Milleti herşeyin farkında. Ben buna kanacağına inanmıyorum. Cumhur İttifakı’nın en az yüzde 54’le kazanacağına Allah’a inandığım gibi inaniyorum.


”TEŞKİLAT SEÇİME ÇELİK GİBİ HAZIR!”
MHP İzmir’in sandık hedefi için “İzmir’de de geçen dönemin çok daha üzerinde oy alacağımıza inaniyorum” mesajını veren Şahin, seçim hazırlıkları ve kampanya konusunda ise, “5 yıldır il başkanı olmanın da öyle bir avantajı var. Teşkilatlarımız çelik gibi seçime hazır. İzmir’de belki en hazır parti bizim. Çünkü ben ve teşkilatım tek parça çalışıyoruz. Sandık listelerini yazmaya başladık. Şimdiye kadar yaptığımız kampanyalar gibi bir kampanya yapmayacağız. Dün Sayın Devlet Bahçeli açıkladı, mesele müzik çalmayacağız, mesela otobüsler tutup para harcamayacağız. O masrafları kaldırıp depremzedelere harcamayı planlıyoruz. İnsanımız hala bölgede soğukta çadırlarda kalıyor. Böyle bir atmosferde, böyle bir havada geçmiş seçimler gibi bir atmosfer yaşamayacağız” diye konuştu.

”YEREL SEÇİMLERDEN İZMİR’İ CHP’DEN KURTARMAK İSTİYORUM”
Şahin birçok mevkidaşının aksine parlamento yolunu seçmemesi konusunda ise, “Ben Allah izin verirse yerel seçimlerde geçen dönem benim acemiliğime geldi, bu dönem yerel seçimlerde il başkanı olmak istiyorum. Yerel seçimlerde İzmir’i CHP’den kurtarmak istiyorum. Ben kafamın altında program ve projeleri olan bir insan değilim. Kendime ait projelerim yok. Ben Türk Milliyetçiliği davasına hizmet eden bir hizmetkarım, bundan da çok mutluyum. Niçin şu-bu olmadım gibi şeylere girecek bir adam değilim, ayrı bir planım da yok” mesajını verdi.

SÜREKLİ YANITI: ÜZÜLMEM BURULURUM
MHP İl Başkanı Cumhur İttifakı çatısı altında uzun süredir büyük uyum içinde çalıştığı AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin olası adaylık istifasının üzüntü yaratıp yaratmayacağı yönündeki soruyu da, “Üzülmem burulurum. Kendisiyle çok uyumlu bir süreç geçirdik. Ülkede PKK severlerle birilerinin kol kola olduğu bir ülkede ben AK Parti’ye gelecek bir il başkanına kim olursa olsun sarılmazsam günah olur” sözleriyle yanıtladı.

Milletvekilliği listeleri için, “Tabiki özel bir çabam var” diyen Şahin, “İzmir’de en etkili çalışabilecek, kendini davasına adamış insanları bir araya getirmek için didiniyorum” mesajını verdi.

”YAZIK OLMUŞ, BOŞA GİTMİŞ BİR 4 YIL”
Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4 yıllık performansını değerlendiren Şahin şu eleştiri mesajlarını verdi:

İzmir açısından yazık olmuş, boşa gitmiş 4 yıl... Bunu siyasi bir saikle söylüyorsam insan değilim. Ama bundan 4 yıl önce İzmir’de ne yoktu da bugün var? Kaç alt geçit kaç üst geçit yaptı? Nerede trafik sorunu çözdü, kentsel dönüşüme imkan verdi? Türkiye’nin kişi başı düşen yeşil alan oranı en düşük oranı. 2 deprem anıtından, 5 konserden başka neyle hatırlayacağız? Yapılmış bir eser var mıdır? İzmir kokmaya devam ediyor. Konutların yüzde 70’i depreme dayanıksız. Bu arada 3 yılda harcanan para da 50 milyar... Büyükşehir bunların tamamını harcadı ama ortada bir şey yok. Sadece diyor ama ortada birşey yok. Şimdi 3 tane tweet atmış, kokuyla ilgili. Kaydettim yan yana koydum, bakıyorum. Birinde şunları yapacağız diyor ama 20 yıl sonra... Birinde şunu yapıyoruz öyle çözülecek diyor, başka bir tweet de başka bir şey diyor. Üçü de birbirinden tezat. 

 
Sürekli’den ‘adaylık istifası’ sorusuna yanıt, çarpıcı seçim ve dönüşüm mesajları!
 
CHP İzmir’den Osmaniye’de dayanışma nöbeti: Her hafta 2 ilçe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli’den ‘adaylık istifası’ sorusuna yanıt, çarpıcı seçim ve dönüşüm mesajları!
Politika Durağı’na konuk olan AK Parti İl Başkanı, deprem gündeminin gölgesinde ...
MP Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek!
Memleket Partisi 12 Mart Pazar günü parti üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla program çalıştı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ...
 
Tahıl koridorunda süre uzayacak mı?
Diplomatik kaynaklar; 18 Mart'ta sona erecek Tahıl Koridoru Anlaşması'nı ...
Erdoğan ile Bahçeli'den 1 saat 15 dakikalık zirve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
Demirtaş'tan Akşener'e açık mektup!
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
DEVA Partili Ösen'den 8 Mart mesajları
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, ülkemizde uygulanan cinsiyetçi ...
CHP İzmir’den kadınlara çağrı: Ayağa kalkın, o sofraya birlikte oturalım!
CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Uçar, 8 Mart nedeniyle yapılan açıklamada ...
Kulislere bomba gibi düşen 'İnce' iddiası
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP listelerinden seçime ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri