POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
16 Haziran 2021 Çarşamba - 19:41

Meclis'te gündem İZBETON: AK Parti'den 'Heval Savaş Kaya' çıkışı, CHP'den tepki!

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'yla ilgili sözleri ve İZBETON'un alacakları için bürolarda pazarlık yapıldığı iddiası sonrası oturumda gergin anlar yaşandı. CHP’li isimlerden Hızal’a tepki geldi, karşılıklı tartışma yaşandı.

Meclis te gündem İZBETON:  AK Parti den  Heval Savaş Kaya  çıkışı, CHP den tepki!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu idaresinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) gerçekleşti.

Oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi İZBETON A.Ş.'nin 60 milyonluk iç borçlanma talebi gündeme geldi.  

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, kredi talebi için açıklamalarda bulundu. İZBETON'un işleyişine eleştirilerde bulunan AK Partili Hızal, grup olarak yatırım taleplerine destek verdiklerini vurgularken sert ifadeler kullandı.

İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'yı hedef alan Grup Başkan Vekili Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ve 102 bakkaldaki veresiye defterlerinin yardımseverler tarafından kapatıldığı kampanyaya değindi.



BÜROKRAT OLMADIĞINI, SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
İZBETON Genel Müdürü Kaya'nın vatandaşlara teşekkür ettirerek videosunu çektiğini öne süren Hızal, "AK Parti Grubu olarak bugüne kadar yatırım taleplerinde destek verdik, oyumuzu kullandık. Yatırıma yönelik olmayan kredi taleplerine ret verdik. Sorun İZBETON'un kendisinde.  İZBETON İBB'nin bünyesinde olan yaklaşık 1 milyarlık dev bütçeyi yöneten şirket. Bu bütçeyi yönetirken İzmir'de yol, asfalt, kaldırım, kavşak düzenlemesi yapması gerekiyor. Birçok noktada altyapıyla ilgili yatırımlar yapmasını bekliyoruz. İzmir özellikle altyapı, ulaşım ve trafik noktasında son yılların en kötü dönemini yaşıyor. İzmir zaten yavaş şehir haline geldi. İzmir trafikte, sanayide, ticarette yavaş şehir oldu. Bunların sorumluları İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yetkilileri. Bu şirketin genel müdürü bu bahsettiğim hususlarla alakalı faaliyetlerle çalışması gerekirken adeta Tunç Soyer'in reklam müdürü gibi bakkal bakkal gezip, insanların videosunu yayınlamakla meşgul. Bugüne kadar biz hiçbir bürokrat hakkında konuşmadık ama İZBETON Genel Müdürü'nün bürokrat olmadığını, siyasi olduğunu düşündüğüm için bu yorumu yapıyorum. İZBETON'a vermiş olduğunuz ihaleyi doğru yaparsanız bu 60 milyona zaten ihtiyaç duyulmaz. Biz elbette kar yapmasını beklemiyoruz ama iflas etmesini de istemiyoruz" dedi.

BİR CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI MECLİSTE ÖVGÜLER YAĞDIRIYOR KAPALI TOPLANTIDA ELEŞTİRİYOR
Sayıştay Raporu'ndan örnekler sunan Hızal, "2019'da İZBETON'la ilgili Sayıştay raporu var. Bu rapordaki belgeleri gördünüz. İki önemli şantiyesi var. Bergama ve Bayındır'da... Bunlar ne iş yapıyor? Asfalt üretiyor. Kapasitesinin çok altında asfalt üretimi yapıyor. Başka yerden asfalt alınıyor sonra zarar ediyor. Bu eleştirileri İzmirliler de yapıyor. Aynı yağmurlar ve taşkınlar sonrasında olduğu gibi... Bir İzmirli vatandaşımız genel başkanınız ve Tunç Başkan'ın yüzüne yollarla ilgili çok ciddi sorunlar var dedi. Bir CHP'li belediye başkanı biz yolları yapacağız Büyükşehir'e faturasını göndereceğiz dedi. Yine bir başka CHP'li belediye başkanı, mecliste övgüler yağdıran belediye başkanı basına kapalı toplantıda eleştiriler yöneltiyor. O toplantının da neden yapıldığını anlamadık, Cumhur İttifakı belediyeleri yok. Demek ki burada bir problem var. Bırakın Cumhur İttifakı belediyelerini, CHP'li belediyeler dahi şikayetçi. İZBETON'un neler yapmadığını göreceksiniz. Bir reklam müdürü gibi eline kamera, telefon alıp vatandaşa bunları yaptıracaksınız. Eğer ihalenizi doğru yaparsanız, zamanında yaptığınız ihalelerin ödemesini yaparsanız, bekletmezseniz, oradan bir kamu zararı çıkmaz ise İZBETON'un 60 milyon krediye ihtiyacı olmaz. Ama yapmazsanız 260 milyonluk kredi de kar etmez ve İZBETON iflas eder" açıklamasında bulundu.  

SOSYAL MEDYADA KURGU YORUMLARI VAR, SAMİMİ ELEŞTİRİLER DİKKATE ALINIYOR
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "Oy birliğiyle karar verilmişti ama her mecliste İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız siyaseten, polemik yapma amacıyla gündeme getirildi diye düşünüyorum. İZBETON gayet güzel çalışan bir belediye iştiraki. Genel müdürü de son derece iyi çalışan arkadaşımız. Sayıştay raporuyla ilgili bugüne kadar herhangi tespit çıkarılmış bir zimmet yok. Şirket olarak resmi faaliyetlerini yapılması gerektiği gibi sürdürüyorlar. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları için bir gönüllü ordusu olarak çalışıyoruz. İZBETON genel müdürünün de yardım ettiği bir konu var. Kurumundaki görev ile bunun karıştırılmaması lazım. Bu 60 milyonluk borçlanma kararı geçen sene alınmış ama kredi alınmadığı için düştüğünden yeni dönemde yatırım amacıyla istenmiş bir karar. Biz İzmir'in her yerine çalışıyoruz. Söz verdiğimiz gibi arka mahallelere de çalışıyoruz. Anketlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızın oyları sürekli artıyor. Sosyal medyada yapılan yorumların kurgu olduğuna inanıyorum. Samimi eleştiriler dikkate alınarak gerekli hizmetler yapılıyor" dedi.  

KISA SÜRELİ GERGİNLİK!
CHP'li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, eleştirilere cevaplar verdi. Sayıştay raporlarından rakamlar veren Sözüpek, genel iktidara eleştiriler yöneltince AK Parti'den tepki geldi. AK Partili sıralardan, "Yine genel siyaset ve yine müdahale yok" sesleri yükseldi. Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ayağa kalkarak oturumu yöneten Özuslu'ya hitap etti. Boztepe, "Sayın başkan böyle olmaz bak. İzmir'i konuşsun" çıkışında bulundu. Özuslu da, "Olur olur. Şurada bir anlaşalım, herkes sözünü söyleyecek" dedi. Sözüpek de İZBETON'un çalışmalarından örnekler verirken, "Bu yatırımları görmemek bence vicdansızlık" dedi.

HIZAL'DAN FLAŞ İDDİA: ALACAKLAR İÇİN BÜROLARDA PAZARLIK YAPARSINIZ!
AK Partili Hızal bir kez daha söz aldı ve eleştirilerini daha sert bir şekilde dile getirdi. Gerekli yatırımlar yapılmaması ve bütçenin iyi yönetilmemesi halinde ortaya çıkacak tabloyu yorumlayan Hızal, "Sonra gidilip bazı bürolarda İZBETON'un alacakları için pazarlıklar yaparsınız" diye konuştu. Özuslu araya girerek, "İddia sahibi iddiasını ispat etmekle mükelleftir" dedi.

AK Partili meclis üyeleri, "Bunu kendi arkadaşlarınıza da söyleyin" çıkışında bulundu. Özuslu bu kez, "Ben bu lafı ortaya söylüyorum; iddia sahibi iddiasını ispat etmekle mükelleftir. Özellikle kişisel itham söz konusu olduğunda..." ifadelerini kullandı.

KAYA'NIN BİR SİYASİ DEMECİNİ GÖSTERİN!
İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın siyasi bir tavır takınmadığını söyleyen Özuslu sözlerine devam etti ve "Yarın bir gün Özgür Hızal bir yerde görev alsa siyasi kimliğini bırakacak mı? Heval Savaş Kaya'nın bir siyasi demecini gösterin! Daha önce siyaset yaparken bir tane sosyal medya paylaşımını gösteremezsiniz. O çok güzel bir yardımlaşma kampanyasıydı. İzmir'deki bir iş adamı 10 tane defter gönderdi. Benim ismimi zikretmeyeceksiniz, ben bu 10 defteri kapattım dedi. İnsanın içi parçalanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarıyla neredeyse nüfusun 4'te 1'ine yarım paketleri gönderdi. Bir elin vermediğini diğer el görmeyecek mantığının tam işlediği bir kampanyaydı. Büyük toplumsal dayanışmayı bozmamak lazım" dedi.

AK PARTİLİ BOZTEPE'DEN BELEDİYE BAŞKANI SANDAL'A: SEN ÖZ EVLATSIN!
Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal, "Özgür Bey konuşmasında sanki belediye başkanlarıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız arasında arasında bir sıkıntı varmış gibi gösterdi. Biz ilçe belediye başkanları olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızın arkasındayız" açıklamasında bulundu. Belediye Başkanı Sandal, Büyükşehir'in ilçesine yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verirken araya AK Partili Boztepe girdi. Boztepe, "Sen öz evlatsın! Üvey evlatlar var bir de hiç evlat olmayanlar var" çıkışında bulundu. Başkan Sandal, "Bunları çarptımanın bir anlamı yok. Oy birliğiyle alınan karar hakkında böyle konuşmanın anlamı yok" ifadelerini kullandı.  



BUNDA ANLAŞILMAYACAK BİR ŞEY YOK
AK Parti'nin genel siyasete girildiğini öne sürerek bu durumla ilgili dile getirdiği tepkileri cevaplayan Özuslu, "Biz burada iktidarız genelde muhalefetiz. Örnekler verirken kıyaslamak durumunda kalıyoruz. AK Parti iktidarının bazı uygulamalarını arkadaşlarımız eleştiriyor. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok" dedi.

ÖZGÜR BEY BEYANLARININ TUTANAKLARDAN ÇIKARILMASINI İSTEYEBİLİR
CHP Grup Sözcüsü Kökkılınç, İZBETON Genel Müdürü Kaya'nın kişilik haklarına saldırı olduğunu ifade etti ve "Genel müdürümüz de hukukçu. Yarın bir gün belki haklarını kullanmak isteyebilir. Özgür Bey uygun görürse belki beyanlarının tutanaklardan çıkarılmasını isteyebilir" açıklamasına imza attı.
AK Partili sıralardan, "Sıkıntı yok, açsın davayı" sesleri yükseldi.

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM
AK Partili Hızal, "Ben bu kürsüden söylediğim her sözün arkasındayım. Söylediğim her şeyin altını bir kez daha çiziyorum. Benim kişisel haklara saldırım yok. Öyle olduğunu düşünüyorlarsa yargı mercilerine giderler, dava açarlar. Biz bugüne kadar bir söylenti, dedikodu üzerinden yorum yapmadık. Sizin beğenmediğiniz bu Sayıştay raporlarıyla milletvekilleriniz geziyor. İcra takipleri raporda var. Bu görüşmeler hukuk bürolarında yapılır. Bunları kim yapar, yetkililer yapar. Bunu isteyerek ödemediğiniz takdirde o icra takibini yüzde 40 tazminatla, faizle, vekalet ücretiyle ödersiniz. Biz kamu zararının ortaya çıkmamasını istiyoruz" diye konuştu.



CHP'Lİ ÇAM KONUŞTU, SESLER YÜKSELDİ!
Toplantıda, CHP'li Meclis Üyesi Kazım Çam da söz aldı. Çam, "İlk konuşmasını çevirdi. Ofislerde ne pazarlılklar döndü dedi. İlk konuşmanızı kayıtlardan çıkarın" dedi.

Hızal ise, "Çıkarmıyorum. Size mi soracağım ne konuşacağımı! Evet ofiste dedim, ofiste..." cevabını verdi.
Çam bunun üzerine, "Sabırla dinliyoruzz. Genel siyasete de girmiyoruz. Sizin partinizin içinin de nasıl kaynadığını çok iyi biliyoruz. Belediye başkanlarımızın toplantıda ne konuştuğuna o kadar dikkat ediyorsunuz ki biz de demokrasi var. Bizler otellere çökmüyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Partili Mecclis Üyesi Hakan Yıldız da, "Niye bağırıyorsunuz?" çıkışında bulundu. Çam, "Genel siyasete girersek altından kalkamazsınız" dedi.  AK Partili Yıldız, "Biz kalkarız, her şeye cevap veririz" diye konuştu.  Çam ayrıca, "Hüsnü Abi bizden gittin, üvey evlat değilsin, öz evlatsın" açıklamasında bulundu.

İZBETON MECLİSTE SUNUM YAPABİLİR
Milliyeçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, gerektiği takdirde İZBETON'un mecliste sunum yapabileceğini söyledi. MHP'li Şahin, "Bürokratlarımız bizim için çok değerli. Ama muhalefetten dolayı eleştiri hakkımız var. Genel iktidarda 20 yıldır AK Parti var, İzmir'de uzun yıllardır CHP iktidardır. Bunları yok sayamayız" dedi.

30 İLÇEDE HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILIYORSA...
İZBETON'da geçmiş yıllarda görev aldığını belirten İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, "İZBETON gücünü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alan bir kurum. Bence her noktada çalışmasını yürütmekte. İBETON'unumuz 30 ilçede hangi noktalarda ne çalışma yapıyorsa mecliste bir sunum yaparsa güzel olur" ifadelerini kullandı.  

Kredi talebi oy birliğiyle kabul edildi. 

 
35 yaş üzerine aşılama başlıyor
 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yıldız Karayılmaz 2 Eylül 2021 Perşembe 22:57

İzbeton’un sayın yetkilileri, Yenifoça Fatih Mahallesi KARACA SOKAK sakinleri olarak çok mağdur durumdayız, sokağımız 200, 250 metre uzunluğunda yol düzenlemesi yapılmamış toz toprak içinde taşlık bir yol, inip çıkmak, yürümek çok zor defalarca kayıp düşüyoruz, arabalar patinaj yaptığından sokağa giremiyorlar bile, lütfen gelip görün , eminim gereğini yaparsınız, en kısa zamanda insanca yaşamamız için yolumuzu yapmanızı rica ediyorum, saygılarımla.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anlaşma tamam: Başkan Sandal'dan vatandaşa 'dönüşüm kredisi' müjdesi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümden faydalanmak ...
Selçuk'ta müzik kursları yeniden başlıyor
Efes Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik ...
Başkanvekili Özuslu'ndan AK Partili o başkana yanıt: Meclise gelmeden...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özuslu, Kiraz Belediye Başkanı ...
 
Konak Mask Müzesi'nde ödül
Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi, Müze Özendirme Yarışması’nın ...
Karşıyaka'nın İmar Çözüm Ofisi kapılarını açtı
Karşıyaka Belediyesi, bina yenileme süreçlerinde riskli yapı tescili, ...
Körfez'de yaz seferleri zamanı: Zam yok, indirim var!
Günübirlik tatilcilerin gözde sayfiye mekânları Foça, Mordoğan ve Urla’ya ...
 
Büyükşehir Belediyesi’nden itfaiyeci adayları için şeffaf sınav
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edilecek itfaiyeci adayları, ...
Başkanlar zirvesinin perde arkası: Soyer'den 'gereksiz polemik' uyarısı, Yücel'den 'Hotar' örneği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in, CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla ...
Dikili'de yıldızlarla ayak tenisi heyecanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri